نسیم گیلان
ضرورت راه‎‌اندازی آزمایشگاه مرجع عسل در گیلان
سه شنبه 9 آذر 1400 - 17:04:50
نسیم گیلان - ایسنا/گیلان معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان گفت: برای بسته بندی شکیل عسل لازم است آزمایشگاه مرجع راه‎‌اندازی شود تا قبل از بسته بندی، کیفی بودن عسل ثابت شود.

حجت علی اکبرنژاد در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: عسل از خواص غذایی بسیار بالایی برخودار است اما متاسفانه میزان مصرف آن در استان کم است و مردم بیشتر از عسل، مربا مصرف می کنند.
وی با بیان اینکه عسل گیلان بسیار با کیفیت و خوش طعم است و از بازارپسندی بالایی برخوردار است، افزود: باید مردم را به فواید مصرف عسل آشناتر کنیم و به خصوص ذائقه کودکان باید از این پس به عسل بیشتر از مربا عادت کنند تا سالم تر بمانند.
گیلان تولیدکننده عسل باکیفیت و خوش طعم
علی اکبرنژاد ادامه داد: عسل گیلان علاوه بر بازارهای استان برای فروش به دیگر استان ها نیز صادر می شود و از دیگر استان ها نیز عسل وارد گیلان می شود.
وی افزود: به دلیل وجود رطوبت در گیلان عسل های تولیدی استان کمی آبکی هستند و عسل استان های دیگر غلیظ تر از عسل گیلان است اما از نظر طعم و کیفیت عسل استان های دیگر بهتر از عسل گیلان نیستند.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: عسل گیلان حتی مشتری صادراتی دارد و این امر به دلیل طعم خوب عسل استان است.
حضور پررنگ زنان در تولید عسل گیلان
علی اکبرنژاد با بیان اینکه زنان گیلانی در پرورش زنبور عسل و تولید عسل بیش از گذشته مشارکت دارند، گفت: در قالب طرح ها مشاغل خانگی شاهد هستیم که افراد جدیدی برای ورود به این عرصه متقاضی هستند.
وی افزود: بیشتر عسل تولید شده به صورت فله فروخته می شود این در حالیست که اگر به صورت بسته بندی شکیل عرضه شود، شاهد خواهیم بود که ارزش افزوده بیشتری از تولید عسل به زنبورداران برگردد.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: برای بسته بندی شکیل عسل لازم است آزمایشگاه مرجع راه اندازی شود تا قبل از بسته بندی، کیفی بودن عسل ثابت شود.
ضرورت ارتقای فرهنگ مصرف عسل در گیلان
علی اکبرنژاد از مردم خواست تا با ارتقای فرهنگ مصرف عسل و کمتر مصرف کردن مربا موجبات سلامتی خود و خانواده هایشان را فراهم کنند.
وی افزود: علیرغم اینکه عسل ارزانتر و مفیدتر است متاسفانه شاهد هستیم که هر روز از مصرف انواع مرباها بیشتر استقبال می شود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی گیلان گفت: حتی اگر در تولید یک نوع عسل از شکر استفاده شود به دلیل اینکه زنبور در تولید آن نقش دارد برای سلامتی مفید است.
وی یادآور شد: سالانه 5500 تن عسل در گیلان تولید می شود و شهرستانهای تالش، آستارا و رودسر از قطب های تولید عسل در گیلان محسوب می شوند.
افزایش نیافتن تولید عسل پاییزه در گیلان
علی اکبرنژاد با بیان اینکه تولید عسل وابسته به طبیعت است و اگر میانگین دمایی آن در طبیعت رعایت نشود شاهد تلفات زنبورها خواهیم بود، خاطرنشان کرد: تولید عسل پاییزه سالجاری در گیلان به دلیل اینکه تابستان شرایط آب و هوایی مناسبی وجود نداشت موجب تلفات برخی از زنبورها در گیلان شد و به همین دلیل امسال شاهد افزایش تولید عسل پاییزه در گیلان نبودیم.
انتهای پیام

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/312278/ضرورت-راه‎‌اندازی-آزمایشگاه-مرجع-عسل-در-گیلان
بستن   چاپ