نسیم گیلان
چرا استان گیلان دچار تنش آبی شد؟
چهارشنبه 9 تير 1400 - 10:12:57
نسیم گیلان -

نسیم گیلان


گروه استان‌ها- مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان با اشاره به عدم لایروبی انهار و اثرات آن بر تشدید تنش آبی در گیلان گفت: سردهنه رودخانه‌های استان با گذشت این همه سال هنوز بازسازی نشده‌اند. - اخبار استانها -
سرهنگ دوم پاسدار مرتضی مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، درباره مشکل کمبود آب زراعی در استان گیلان اظهار داشت: امسال با کمبود بارش‌ها و کاهش ورودی در بالادست سد منجیل نسبت به سال‌های گذشته مواجه شدیم.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان گفت: همچنین با توجه به اینکه استان زنجان چندین سد در بالادست رودخانه قزل اوزن احداث کرده است ورودی آب پشت سد منجیل کمتر شد و از طرفی به‌دلیل آب شدن زود هنگام برف‌ کوه‌های اطراف منجیل ذخیره آبی هم کاهش پیدا کرد.
وی افزود: به همین دلیل در قالب یک قرارگاه مشترک با اداره آب استان و جهاد کشاورزی اقدام به انجام برنامه‌ریزی‌هایی برای نوبت‌بندی توزیع آب کردیم و از آغاز فصل زراعی شیفت‌‌بندی انجام شد تا بخش‌های مختلف به نوبت بتوانند از آب استفاده کنند.
طرح «مدیریت پسماند روستایی» به‌صورت پایلوت در استان گیلان اجرا می‌شوداستاندار گیلان: بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به مشاغل آسیب‌دیده کرونا شتاب کنندمعاون وزیر کشور: مشکلی برای اختصاص اعتبارات ‌پروژه‌های پسماند ‌گیلان نداریم / رفع مشکلات "سراوان" فقط اراده می‌خواهد مرادی با بیان اینکه اکنون مشکلات موجود به‌دلیل عدم برنامه‌ریزی محلی در بخش‌ها است گفت: مسئولان محلی، شورا و دهیاری‌ها نتوانستند منطبق با تقویم رهاسازی آب عمل کنند و به جای اینکه برای آبگیری به کشاورزان اطلاع‌رسانی کنند آب از طریق نهرها هدر رفت.
وی با بیان اینکه اکنون مشکل اصلی در مناطقی است که جزو شبکه آبیاری نیستند افزود: در سال‌های آینده نهادهای متولی مانند جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای باید فکری به حال این امر کنند چرا که بخش عظیمی از برخی از شهرستان‌ها جزو شبکه‌ آبیاری نیست.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان بیان کرد: عدم اتصال این مناطق به شبکه آبیاری به دلیل وجود رودخانه‌های فصلی یا دائمی در آن مناطق است اما با کمبود آب، دبی آب این رودخانه‌ها نیز کاهش پیدا می‌کند و کشاورزان نیز نمی‌توانند مزارع خود را آبیاری کنند.
مرادی با بیان اینکه مشکل دیگر در این حوزه بازسازی سردهنه‌های رودخانه‌ها است تصریح کرد: سردهنه رودخانه‌های استان با گذشت این‌ همه سال هنوز ترمیم و بازسازی نشدند و اگر این اتفاق بیفتد و کانال‌ها لایروبی شوند با همین مقدار موجود آب نیز مشکل آب‌رسانی حل می‌شود.
مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه گیلان اظهار داشت: بسیج مهندسین کشاورزی از نیروهای محلی در شهرستان‌ها و خیران برای ترمیم و اصلاح سردهنه‌ها بهره‌گیری کرده و در 18 مورد سردهنه‌ها با کمک نیروها و خیرین محلی ترمیم و اصلاح شد.
وی خاطرنشان کرد: بازسازی و ترمیم سردهنه‌ها و لایروبی انهار بتنی که به سرعت و میزان آب‌رسانی کمک شایانی می‌کند جز برنامه‌های امسال بسیج جامعه مهندسین کشاورزی گیلان است و همچنین اهتمام ما پای کار آوردن ادارات متولی امر است. 
مرادی با بیان اینکه در این راستا از قرارگاه امنیت غذایی نیز بهره‌گیری کردیم گفت: ماهیت اصلی قرارگاه امنیت غذایی مطالبه و اولویت‌بندی اموری است که به امنیت غذایی منجر می‌شود و آب‌رسانی نیز در درجه اول به کشت درست محصول برنج و تسهیل در آن و محصولات دیگر کمک می‌کند.
وی ابراز داشت: همچنین با پای کار آوردن برخی از نیروهای محلی و ایجاد همگرایی بین دهیارها، شورا، خیرین و کمک مربیان طرح بسیج همگام با کشاورز توانستیم تقریباً 17 مورد کانال بتنی را لایروبی کرده و به اصلاح سردهنه‌ها بپردازیم.
انتهای پیام/614/ش

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/279605/چرا-استان-گیلان-دچار-تنش-آبی-شد؟
بستن   چاپ