نظارت بازرسان دامپزشکی گیلان بر ذبح دام در تاسوعا و عاشورای حسینی
جمعه 13 تير 1404 - 13:57:35
|
|
نسیم گیلان - معاون سلامت دامپزشکی گیلان از فعالیت 51 گروه ثابت و سیار با 60 نیروی متخصص برای نظارت بر ذبح شرعی و بهداشتی دامهای نذری در استان خبر داد. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ سعید جوان معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گیلان گفت: با توجه به سنت ذبح دام از سوی هیاتهای عزاداری و برخی شهروندان در روزهای تاسوعا و عاشورا، عزاداران از کشتار دام در معابر عمومی خودداری کنند. وی با اشاره به خطرات بهداشتی ناشی از ذبح دام خارج از کشتارگاهها و خطر انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام، افزود: کشتارگاههای صنعتی دام گیلان از ساعت 6 تا 14 روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی آماده پذیرش دامهای نذری و قربانی شهروندان هستند. معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گیلان با اشاره به فعالیت گروههای نظارتی این اداره کل در روزهای تاسوعا و عاشورا، گفت: 60 نیروی متخصص شامل دامپزشکان، بازرسان بهداشتی گوشت و ناظران شرعی، در قالب 51 گروه ثابت و سیار در استان وظیفه نظارت بر ذبح بهداشتی و شرعی دامهای نذری در گیلان را بر عهده دارند. سعید جوان از شهروندان درخواست کرد دامهای نذری خود را به کشتارگاههای استان منتقل کنند تا ذبح آنها با نظارت کامل بهداشتی و شرعی انجام شود و گوشت این دامها، سالم در اختیار عزاداران و مردم قرار گیرد. وی با تأکید بر خطرات احتمالی بیماریهای مشترک بین انسان و دام، بهویژه تب کریمه کنگو، اضافه کرد: شهروندان و مسئولان هیاتهای مذهبی باید گوشت قربانی و آلایش خوراکی دام را پس از نگهداری به مدت 24 و 48 ساعت در دمای صفر تا 4 درجه سانتیگراد در یخچال، برای طبخ غذا استفاده کنند. معاون سلامت اداره کل دامپزشکی گیلان از خیران و مردم استان خواست فرآوردههای خام دامی مورد نیاز خود را از مراکز معتبر و زیر نظر دامپزشکی استان تهیه کنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی، مورد را از طریق سامانه سراسری دامپزشکی به شماره 1512 اطلاع دهند.
http://www.gilan-online.ir/Fa/News/824629/نظارت-بازرسان-دامپزشکی-گیلان-بر-ذبح-دام-در-تاسوعا-و-عاشورای-حسینی
|