توصیههای بهداشتی پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو
چهارشنبه 11 تير 1404 - 11:46:23
|
|
نسیم گیلان - با گرم شدن هوا، فعالیت کنههای ناقل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو افزایش مییابد، به همین دلیل دامپزشکی توصیههای بهداشتی برای پیشگیری از این بیماری صادر کرده است. به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ ا داره کل دامپزشکی گیلان با توجه به گرم شدن هوا و افزایش فعالیت کنههای ناقل بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو، پیشگیری از این بیماری مهلک و خطرناک را ضروری دانست و به کلیه شهروندان در خصوص رعایت توصیههای بهداشتی دامپزشکی تأکید کرد. این بیماری ویروسی که از طریق گزش کنههای آلوده یا تماس با خون و بافت حیوانات مبتلا به ویژه دامها به انسان منتقل میشود، میتواند با مصرف گوشت و فرآوردههای دامی غیربهداشتی نیز شیوع یابد. این اداره کل راههای انتقال و پیشگیری از این بیماری را تشریح کرد: 1- تماس مستقیم با دام آلوده (به ویژه هنگام ذبح، پوستکنی یا حمل لاشه) 2- گزش کنههای آلوده که در فصل گرما فعالتر میشوند 3- مصرف گوشت و جگر خام یا نیمهپخته حیوانات مبتلا که ممکن است هیچ علامتی نداشته باشند 4- تماس با خون و ترشحات بدن فرد بیمار. راهکارهای پیشگیری: 1- گوشت مورد نیاز خود را فقط از مراکز مجاز و تحت نظارت دامپزشکی خریداری کنید 2- از مصرف گوشتهای بازرسینشده، ذبح خارج از کشتارگاه و جگر خام خودداری کنید 3- گوشت و جگر را به طور کامل بپزید (حرارت بالا ویروس را از بین میبرد) 4- هنگام ذبح دام یا تماس با گوشت خام، از دستکش و ماسک استفاده کنید 5- دامها را به طور مستمر و طی برنامهریزی منظم سمپاشی کنید تا از شیوع کنهها جلوگیری شود 6- با رعایت اصول بهداشتی و خودداری از مصرف محصولات دامی غیرمطمئن، از سلامت خود و جامعه محافظت کنید.
http://www.gilan-online.ir/Fa/News/824294/توصیههای-بهداشتی-پیشگیری-از-بیماری-تب-کریمه-کنگو
|