نسیم گیلان - خراسان / دیابت نوع 1 یک بیماری خودایمنی است که در آن بدن به اندازه کافی هورمون انسولین تولید نمیکند و در نتیجه سطح گلوکز خون بالا میرود. این بیماری معمولاً در دوران کودکی یا اوایل بزرگ سالی تشخیص داده میشود.
تشنگی بیشاز حد| یکی از علایم اصلی دیابت نوع 1 تشنگی بیش از حد یا شدید است که به آن پلیدیپسی میگویند. این تشنگی غیرقابل توضیح است و با وجود نوشیدن آب ادامه مییابد.
تکرر ادرار| تکرر ادرار اغلب با تشنگی بیش از حد همراه است. تکرر ادرار زمانی رخ میدهد که کلیهها برای فیلتر کردن گلوکز (قند) اضافی در خون سخت کار میکنند و در این فرایند ادرار بیشتری تولید میشود. در نوزادان، این ممکن است به صورت تعویض مکرر پوشک به نظر برسد. در کودکی که آموزش توالت رفتن دیده است، ممکن است متوجه شوید که رختخواب یا شلوار خود را خیس میکند.
افزایش گرسنگی|افزایش گرسنگی، که به عنوان پرخوری یا پرخوری مفرط شناخته میشود، همراه با پرنوشی و پرادراری، «سه علامت دیابت» را کامل میکند. فرزند شما ممکن است هوسهای غذایی داشته باشد و با وجود خوردن غذا یا میان وعده، احساس گرسنگی کند.
کاهش وزن بیدلیل| وقتی بدن نتواند به درستی از گلوکز برای انرژی استفاده کند، شروع به سوزاندن چربی و عضله میکند. علاوه بر این، گلوکز اضافی خون از طریق ادرار دفع میشود و در نتیجه کالری از دست میرود. هر دوی این عوامل میتوانند منجر به کاهش وزن در افراد مبتلا به دیابت شوند. افزایش نیافتن وزن یا کاهش وزن با وجود مصرف کالری کافی میتواند از علایم دیابت باشد.
بازار
![]()
خستگی| وقتی گلوکز نتواند برای تأمین انرژی وارد سلولها شود، میتواند باعث ضعف و خستگی شود. اگر فرزند شما بیشتر از حد معمول چرت میزند یا بعد از غذا خوردن به سختی چشمانش را باز نگه میدارد، ممکن است نشانهای از ابتلای فرزند شما به دیابت باشد.
بوی میوهای دهان|وقتی سطح گلوکز خون برای مدت طولانی خیلی بالا باشد، اسیدهایی به نام کتون میتوانند تا سطح بالاتری از حد طبیعی تجمع پیدا کنند. این باعث میشود نفس شما بوی میوهایمانند بدهد که نشانه یک دیابت خطرناک است و باید فورا به پزشک مراجعه کنید.
تفاوت بین دیابت نوع 1 و نوع 2 چیست؟
دیابت نوع 1 یک بیماری خودایمنی است که در آن بدن به اشتباه به سلولهای خود که انسولین تولید میکنند، حمله میکند. این بیماری حدود 5 تا 10 درصد از کل موارد تشخیص دیابت را تشکیل میدهد. در دیابت نوع 1، بدن انسولین بسیار کمی تولید میکند یا اصلاً انسولین تولید نمیکند. این امر منجر به افزایش خطرناک سطح گلوکز خون میشود. بنابراین، انسولین یک درمان روزانه مورد نیاز برای افراد مبتلا به دیابت نوع 1 است.دیابت نوع 2 شایعترین نوع دیابت است. این بیماری زمانی رخ میدهد که بدن به درستی به انسولین پاسخ نمیدهد (که به آن مقاومت به انسولین میگویند) یا لوزالمعده انسولین کافی برای جبران این کمبود تولید نمیکند. درمان دیابت نوع 2 معمولاً شامل تغییرات سبک زندگی است و ممکن است شامل داروها نیز باشد.