نسیم گیلان
نشاء برنج برای مدیریت منابع آبی استان سرعت گیرد
سه شنبه 30 ارديبهشت 1404 - 15:58:20
نسیم گیلان - به گزارش بازار، صالح محمدی اظهار کرد: باید با توجه به برنامه تقویم زراعی برنج‌کاری استان و به منظور مدیریت منابع آبی، کار نشاء اراضی با سرعت بیشتر انجام شود.
وی با تاکید بر لزوم توجه شالیکاران گیلان به تقویم کشت و کار برنج بیان کرد: در تقویم زراعی استان تاریخ مربوط به کشت و کار این محصول برای اراضی داخل و خارج شبکه سدسفیدرود، منطقه رستم آباد و فومنات که دسترسی به برای‌شان آب راحت‌تر بوده و خارج از فومنات به تناسب شرایط، مشخص و لحاظ شده‌است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه نشاء کاری اراضی تاکنون در 139 هزار هکتار معادل حدود 60 درصد از شالیزارها انجام شده‌است، افزود: شخم 236 هزار هکتار از شالیزارها و خزانه‌گیری برنج نیز در 234 هزار هکتار از مزارع استان انجام شده‌است.
آب سدسفیدرود از شانزدهم ماه جاری برای کشت و کار برنج در گیلان رهاسازی شد؛ آب‌گذاری فعلی تا پایان اردیبهشت‌ماه به صورت پیوسته ادامه دارد و بعد از آن نوبت‌بندی به صورت هشت روز وصل و چهار روز قطع انجام می‌شود.
بر اساس آمارها؛ میزان آب مورد نیاز سالانه در گیلان بیش از سه میلیارد و 300 میلیون مترمکعب در بخش‌ها و مصارف مختلف است که معادل 92 درصد آن در بخش کشاورزی استفاده می‌شود و بیشترین بخش آب‌بر کشاورزی استان شالیزارهاست.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و باکیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را در کشور به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌های کیفی و گوهر و سپیدرود جزو پرمحصول‌هاست که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در استان، ارقام کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود؛ شهرستان‌های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری استان در اختیار دارند.

http://www.gilan-online.ir/Fa/News/816716/نشاء-برنج-برای-مدیریت-منابع-آبی-استان-سرعت-گیرد
بستن   چاپ