تولید 100 تن گوشت ماهیان خاویاری در 6 سال با اجرای طرح انتقال آب دریا
چهارشنبه 12 مهر 1402 - 10:31:10 AM
ایسنا
|
|
نسیم گیلان - رئیس مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دانشگاه آزاداسلامی واحد لاهیجان تولید خاویار را از دستاوردهای این مرکز دانست و گفت: با اجرای طرح انتقال آب دریا به مرکز در بازه 6 ساله تولید 100 تن گوشت ماهیان خاویاری و 400 کیلوگرم خاویار را خواهیم داشت که درآمد قابل توجهی غیر از منابع شهریهای میشود. دکتر علی صادقپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد لاهیجان در سال 1368 به عنوان اولین مرکز دانشگاهی استان در مقطع کارشناسی رشته «شیلات و مهندسی محیط زیست» اقدام به جذب دانشجو کرد، گفت: همچنین در سال 1373 هم اولین دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد در این رشته را جذب کرد که به تبع آن نیاز به مرکز تحقیقاتی علوم شیلاتی احساس میشد تا بتواند به دانشجویان در جهت اجرای پایاننامهها و کارورزی کمک کند. رئیس مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دانشگاه آزاداسلامی واحد لاهیجان افزود: سرانجام در سال 1385 با اخذ مجوز از سازمان مرکزی، مرکز تحقیقات علوم شیلاتی دانشگاه آزاد لاهیجان راه اندازی شد و تاکنون دستاوردهای مختلفی نظیر تولید 16 کیلوگرم خاویار را کسب کرده است و در هیچ مرکز دانشگاهی در کشور این امر اتفاق نیفتاده لذا در کنار کارهای تحقیقاتی به سمت درآمدزایی هم پیش میرود و در حال حاضر پرورش ماهیان خاویاری را در دستورکار دارد. وی گفت: مساحت مرکز 1.8 هکتار است که بخشی از طریق سازمان منابع طبیعی و بخشی هم از افراد بومی تامین شد و با یک سالن هزار متری با انواع حوضچههای پرورش ماهیان خاویاری، استخرهای بتنی مستطیلی و هشتضلعی فعالیت های خود را دنبال میکند و مجوزهای لازم را از سازمان دامپزشکی و شیلات گیلان اخذ کرده و مجوز آن 4 تن است که اکنون با دو تن فعالیت میکند. صادقپور با بیان اینکه در ادامه پروسه درآمدزایی بحث انتقال آب دریا به مرکز مطرح شد که مورد تصویب سازمان مرکزی هم قرار گرفت و انشااله به زودی شاهد اجرای این طرح خواهیم بود، تصریح کرد: برای اجرای طرح انتقال آب دریا حدود 30 میلیارد تومان بودجه برآورد شده و مسافتی حدود 800 متر را در بر میگیرد، اگر این پروژه اجرایی شود در بازه 6 ساله تولید 100 تن گوشت ماهیان خاویاری و 400 کیلوگرم خاویار را خواهیم داشت که درآمد قابل توجهی غیر از منابع شهریهای میشود؛ ضمن اینکه روش اصولی پرورش ماهیان خاویاری را در اختیار سایر پرورش دهندگان قرار میدهیم. رئیس مرکز تحقیقات علوم شیلاتی دانشگاه آزاد لاهیجان گفت: در کنار مرکز مذکور یک موزه ماهی شناسی قرار دارد که اطلاعات بیش از 840گونه انواع ماهیان و سایر آبزیان را به نمایش گذاشته شده و یکی از موزههای تخصصی و منحصربه فرد شیلاتی است که 250 گونه انواع ماهیان زینتی در 30 راسته و 90 خانواده، 460گونه صدفهای جذاب، 60 گونه انواع سخت پوستان و خارپوستان و مرجانها را در 6 شاخه جانوری در خود جای داده است. علاوه بر این یک موزه صید وصیادی هم وجود دارد که انواع ابزار صید و صیادی را نمایش گذاشته و در نوع خود بی نظیر است. وی بیان کرد: امیدواریم بودجه طرح انتقال آب به زودی تخصیص یابد تا بتوانیم به درآمدزایی برسیم، این یک اَبَر پروژه است چون لوله گذاری در دریا از پیچیدگی بسیاری برخوردار است، در کنار این پروژه به دنبال این هستیم که مرکز را به سمتی ببریم تا تحقیقات لازم را در زمینه علوم شیلات نوین هم انجام دهیم؛ از جمله در بایو تکنولوژی قدمهایی برداشته شده و از خاویار غیر استاندارد عصارهگیریهایی نظیر کرم خاویار، ژل و سِرُم خاویار استحصال شده، با توجه به اینکه عصاره خاویار خاصیت جوانسازی پوست را دارد انتظار داریم در بحث پزشکی و درمان سوختگی و ترمیم زخم و زخم بستر هم مورد استفاده قرار گیرد. صادقپور تصریح کرد: از امعاء و احشاء ماهیان خاویاری که دور ریز است و حدود 60 درصد وزن ماهی را تشکیل میدهد هم میتوان به درآمد رسید، همچنین می توان از پوست ماهی برای چرم و از روده برای استخراج آنزیمهای هضم غذای ماهی استفاده کرد. رئیس مرکز تحقیقات علوم شیلاتی دانشگاه آزاد لاهیجان یادآور شد: مرکز تحقیقات علوم شیلاتی و فنون دریایی دانشگاه آزاد لاهیجان که بعد از فوت دکتر کیوان، استاد برتر و پدر شیلات نوین ایران نامگذاری شد، در سالجاری در رتبهبندیها به عنوان مرکز سطح یک شناسایی شده و در سطح مطلوب مراکز تحقیقاتی قرار دارد.
http://www.gilan-online.ir/Fa/News/720018/تولید-100-تن-گوشت-ماهیان-خاویاری-در-6-سال-با-اجرای-طرح-انتقال-آب-دریا
|