نسیم گیلان - ایرنا / رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: 48 هزار تن شلتوک برنج با پرورش راتون (بدون کشت دوباره) در استان برداشت شدهاست.
صالح محمدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان روز سهشنبه اظهار کرد: راتون امسال در بیش از 60 هزار هکتار از شالیزارهای استان گیلان بعد از برداشت نخست برنج پرورش داده شد.
وی بیان کرد: پرورش راتون بعد از برداشت برنج در همه شهرستانهای گیلان انجام میشود اما شهرستانهای رشت، صومعهسرا، آستانهاشرفیه و لاهیجان بیشترین سطح پرورش راتون استان را به خود اختصاص دادهاند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان اضافه کرد: صرفهجویی در هزینه و منابع، افزایش بهرهوری و درآمد بیشتر در واحد سطح و کاهش نیروی کار از جمله مزایای پرورش راتون در شالیزارها بعد از برداشت برنج است.
شاه بج یا راتون که پس از برداشت کشت اول محصول برنج به دست میآید، گنج پنهان شالیزارها است که در سالهای اخیر شالیکاران گیلان با توجه به کیفیت بالا و سودآوری این نوع برنج برای دستیابی به آن اهتمام ورزیدهاند.
راتون، مانند محصول برنج در کشت اول با مشقت به دست نمیآید این نوع برنج از جوانه زدن دوباره ساقههای برنج بعد از برداشت اول با اندکی مراقبت دوباره میروید و نیازی به کاشت مجدد ندارد.
گیلان دارای 420 هزار هکتار اراضی کشاورزی است و 317 هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند؛ برنج، چای، زیتون، پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون، فندق و مرکبات عمدهترین محصولات کشاورزی گیلان است همچنین استان یکی از تولیدکنندگان مهم طیور در کشور است.
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار میآید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه نخست کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقمهای کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقمهای کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
شهرستانهای رشت و صومعهسرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند، گیلان هزار و 425 کارخانه شالیکوبی دارد.
بازار ![]()