چهارشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۴
اقتصادی

گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی

گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی
نسیم گیلان - استاندار گیلان در بازدید از مؤسسه تحقیقات برنج کشور بر استفاده از یافته های بهنژادی و بهزراعی برای خودکفایی و افزایش بهره وری برنج تاکید کرد.
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - استاندار گیلان در بازدید از مؤسسه تحقیقات برنج کشور بر استفاده از یافته های بهنژادی و بهزراعی برای خودکفایی و افزایش بهره وری برنج تاکید کرد.

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان


گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی گامی بلند برای خودکفایی برنج در کشور با ارقام پرمحصول داخلی

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان


به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای گیلان ؛ هادی حق‌شناس در مؤسسه تحقیقات برنج کشور مستقر در رشت ، از آخرین دستاورد‌های پژوهشی این مجموعه و مزارع وابسته به آن بازدید کرد.
وی افزود: در حال حاضر به ازای مصرف هر سه کیلوگرم برنج، تنها دو کیلوگرم در داخل کشور تولید و یک کیلوگرم وارد می‌شود؛ در حالی‌که با بهره‌گیری از نتایج پژوهش‌های انجام‌شده در مؤسسه تحقیقات برنج، می‌توان این وابستگی را به‌طور کامل برطرف کرد.
استاندار با بیان اینکه نتایج فعلی حاصل چند دهه کار علمی و میدانی محققان این مرکز است، گفت: امروز در بازدید از مزرعه تحقیقاتی، سه دستاورد مهم مشاهده شد که می‌تواند کشاورزی برنج ایران را متحول کند.
حق‌شناس نخستین دستاورد را کاهش 25 درصدی مصرف آب نسبت به روش‌های سنتی عنوان کرد و افزود: کاهش طول دوره کاشت تا برداشت به میزان 20 درصد و همچنین افزایش بهره‌وری در واحد سطح از دیگر نتایج این تحقیقات است که می‌تواند تولید شلتوک را از میانگین 4 تن در هکتار افزایش دهد.
وی با بیان اینکه کشور‌های پیشرو در تولید برنج نظیر تایلند، چین و فیلیپین دو برابر ایران تولید دارند، خاطرنشان کرد: با استفاده از تکنولوژی‌های نو، ارقام پرمحصول و دانش روز می‌توان تولید برنج داخلی را به سطحی رساند که نه‌تنها پاسخگوی نیاز داخل باشد بلکه ظرفیت صادرات هم ایجاد شود.
استاندار گیلان با اشاره به طعم بسیار مناسب گونه‌های اصلاح شده برنج داخلی، گفت: در حالی که بسیاری از هموطنان امروز از برنج‌های وارداتی استفاده می‌کنند، قرار گرفتن گونه‌های جدید برنج در سبد مصرف خانوار‌های ایرانی می‌تواند ضمن مقرون به صرفه بودن اقتصادی برای آنها، به ارتقای کیفیت غذایی خانوار‌های ایرانی کمک کند.


نظرات شما