نسیم گیلان

آخرين مطالب

الخنادق به نقل از دو منبع ایرانی: نطنز پیش از حمله آمریکا تخلیه شده بود سیاسی

الخنادق به نقل از دو منبع ایرانی: نطنز پیش از حمله آمریکا تخلیه شده بود
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - فارس / دو منبع ایرانی به وبسایت الخنادق گفتند که پیش از حمله هوایی آمریکا، نطنز تقریبا از مواد هسته‌ای تخلیه شده بود و عمده آسیب به سازه‌ها وارد شده است.
با گذشت 9 روز از تجاوز هوایی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران، به تدریج اخبار و روایت‌های بیشتری از زوایای مختلف این حمله و حجم آسیب رخ داده منتشر می‌شود. در شرایطی دونالد ترامپ تقریبا در هر سخنرانی و مناسبتی از نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران سخن می‌گوید، اما قرائن خلاف این را نشان می‌دهد.
در این راستا وبسایت تحلیلی الخنادق به نقل از دو منبع ایرانی نوشت: پیش از این، تهران به رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، اطلاع داده بود که مراکز و تأسیسات هسته‌ای جدیدی برای غنی‌سازی در اختیار دارد و قصد دارد تعدادی از سانتریفیوژها را به این مراکز منتقل کرده و آن‌ها را فعال کند. ایران همچنین اعلام کرده بود که آدرس این مراکز را در اختیار آژانس قرار خواهد داد و زمینه بازدید گروسی از آن‌ها را فراهم خواهد ساخت. اما پیش از آن‌که این موضوع عملی شود، رژیم صهیونیستی و آمریکا مذاکرات هسته‌ای در رم را به بن‌بست کشاندند و سپس رژیم اسرائیل با انجام حمله‌ای، تأسیسات قدیمی را هدف قرار داد، نه مراکز جدید را.
به گفته این دو منبع آگاه، در ایستگاه نطنز، تجهیزات سانتریفیوژها از مدت‌ها پیش منتقل شده‌ و این تأسیسات عملاً به مجموعه‌ای نیمه‌خالی تبدیل شده بود. خسارات واردشده عمدتاً به سازه‌ها، ساختمان‌های اداری، اتاق‌های برق و بخش‌های غیرحیاتی محدود بوده است. 
منابع می‌افزایند که مقام‌های ایرانی پیشاپیش تدابیری را برای مقابله با حملات احتمالی اسرائیل و آمریکا اندیشیده بودند، از جمله تخلیه شماری از مراکز شناخته‌شده، به‌ویژه نطنز. بر این اساس، نطنز دیگر مرکزی برای پردازش و تولید اورانیوم به‌شمار نمی‌رود و تنها سایتی است که از مواد هسته‌ای تقریباً خالی شده است.
بازار
این دو منبع همچنین تأکید کردند آنچه برخی رسانه‌های عبری و آمریکایی به نقل از مقام‌های صهیونیستی درباره «بازدید عوامل موساد از سایت هدف قرارگرفته برای اطمینان از تخریب آن» منتشر کرده‌اند، نادرست و دروغ است. آنان گفتند هدف این ادعاها، بزرگ‌نمایی قدرت دشمن و عملیاتش است. همچنین ویدیوهایی که در رسانه‌ها منتشر شد نیز جعلی و نادرست بوده و صحنه‌های آن به مکان‌هایی در سوریه مربوط می‌شود که در سال 2024 فیلم‌برداری شده‌اند.
از سوی دیگر، تصاویر ماهواره‌ای جدید منتشرشده از سوی شرکت آمریکایی «مکسار» پس از حمله، نشان می‌دهد که ایرانی‌ها عملیات حفاری و بازسازی تأسیسات فردو را آغاز کرده‌اند. 
الخنادق نوشت که ایران در حال حاضر 9 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی‌شده با درجات مختلفی از خلوص 5 درصد، 20 درصد و 60 درصد در اختیار دارد. آنچه باعث نگرانی غربی‌هاست، مقدار اورانیوم با غنای 60 درصد است که به 408 کیلوگرم می‌رسد. اگر این مقدار تا سطح 90 درصد خالص‌سازی شود، برای تولید حدود 10 بمب اتمی کفایت می‌کند.
طبق این گزارش، بدیهی است که جمهوری اسلامی ایران تنها سه سایت نطنز، اصفهان و فردو را در اختیار ندارد که مورد حمله قرار گرفته‌اند، بلکه چندین تأسیسات دیگر نیز دارد. از جمله نیروگاه هسته‌ای بوشهر که همچنان فعال است و هدف قرار نگرفته، مرکز تحقیقات هسته‌ای تهران و دیگر مراکز شناخته‌شده برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی. همچنین، تأسیسات سری دیگری نیز وجود دارد که پیش از حمله، سانتریفیوژها و اورانیوم به آن‌ها منتقل شده‌اند تا محفوظ بمانند؛ این اقدام بخشی از طرح از پیش تعیین‌شده سازمان انرژی اتمی ایران برای شرایط جنگی و اضطراری بوده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/823287/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهدای حمله تروریستی؛ نماد اخلاص و سخاوتمندی هستند

خدمت به خانواده های معزز شهدا و ایثارگران یک موهبت الهی است

دیدار استاندار و مدیرکل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

دیدار استاندار و مدیر کل بنیاد مازندران با خانواده دانشمند هسته ای شهید دکتر باکویی در ساری

مهران، کربلای کوچک ایران؛ قهرمانی که خدا آزادش کرد!

ارائه گزارشی از سیاست‌های پژوهشی دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران

دیدار مشاوران ایثارگران دستگاه‌های اجرایی با معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران/ امیدآفرینی و باور به آینده در امتداد فرهنگ ایثار و شهادت است

جمهوری اسلامی ایران پرچم حق را در جهان بر افراشته است/ اگر عاشورا نبود باطل بر حق غلبه پیدا می‌کرد

تامین خودرو ویژه جانبازان در اولویت تخصیص ارز قرار دارد

مهاجرانی: تدبیر ایران باعث توقف جنگ شد

حضور پزشکیان و قالیباف در مراسم ختم شهید سردار محمد کاظمی

پیام وزیر خارجه ایران به همتای عربستانی خود

عمان بر لزوم ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا تاکید کرد

عراقچی: ایران در آمادگی کامل به سر می‌برد

مهار آتش سوزی 4خانه ویلایی در پیربازار

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، 11 تیر 1404

مطالعه جدید: فقط یک دوز روان‌گردان سیلوسایبین، افسردگی را تا سال‌ها تسکین می‌دهد

افزایش دما، کاهش غذا؛ گرمایش زمین تا سال 2100 یک وعده را از سفره بشر حذف می‌کند

بهترین رنگ مو برای سن 40 سال

کالاهای خوراکی در خردادماه چقدر گران شدند؟

پیش بینی بورس چهارشنبه 11 تیر 1404

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه چهارشنبه 11 تیر 1404

عکس/ دورهمی شاعران گیلانی در معراج شهدای آستانه اشرفیه

فرار خبرنگاران بی‌بی‌سی انگلیسی از پاسخ به سؤالات خبرنگار گیلانی

عراقچی در گفت و گو با همتای یونانی: تداوم بی‌کیفرمانی رژیم صهیونیستی عامل تشدید ناامنی در منطقه است

رم: در تلاش برای از سرگیری مذاکرات ایران و آمریکا هستیم

حضور سرلشکر پاکپور، فرمانده کل سپاه در مراسم ختم سردار حاجی‌زاده

عراقچی: پذیرش درخواست توقف جنگ از سوی ایران فرصتی دوباره را برای دیپلماسی فراهم ساخته است

سردار جعفری: بعید است رژیم صهیونیستی بزودی بتواند توان خود را احیا کند

نگرانی‌ها در شبکه اینترنشنال با افزایش موج بازداشت عوامل مرتبط با موساد در ایران

هاآرتص افشاگری کرد: 10 مرکز راهبردی اسرائیل هدف اصابت دقیق موشک‌های ایرانی

شاید آغاز بیماری پارکینسون از مغز نباشد!

قدیمی‌ترین سنگ‌های زمین با سن 4٫16 میلیارد سال در کانادا قرار دارند

چشم‌انداز 3200 مگاپیکسلی؛ 6 جرم پنهان در نخستین تصویر خیره‌کننده تلسکوپ ورا روبین

دبیر انجمن حبوبات ایران: قیمت حبوبات کاهش می یابد

وزیرصنعت: قیمت خودرو با ملاحظات تنظیم بازار تعیین شد

پیش‌بینی کاهش قیمت برنج با ورود محصول امسال و واردات

30 هزار میلیارد تومان مبادله اوراق بهادار و کالا در 4 بورس ایران

نرخ تورم صنعت به 32.9 درصد رسید

تمدید لغو پروازهای فرودگاه امام(ره) و مهرآباد تا ساعت 14 فردا

همه چیز درباره سفر هوایی به تبریز؛ بهترین زمان، قیمت ها و ترفندهای خرید ارزان

9 نکته ضروری که هنگام ترجمه وب سایت باید در نظر بگیرید

جریمه‌های تاخیر وام‌های بانک سپه بخشیده می‌شود

خبر خوش شورای عالی بورس برای سهامداران؛ بانک مرکزی وارد فرآیند حمایت از بازار سرمایه شد

رقم عجیب بدهی جاری دو خودروساز بزرگ اعلام شد

حضور پزشکیان در مراسم بزرگداشت سرلشکر شهید محمد کاظمی

سفیر ایران به وزارت خارجه آلمان احضار شد

ادعای ترامپ: ما هر چه از ایران بخواهیم، به دست خواهیم آورد

علی مطهری: خوب بود که سه پایگاه آمریکا را در پاسخ به حمله سه سایت هسته‌ای میزدیم!

وزیر خارجه عمان: مذاکرات هسته‌ای ایران با فراهم شدن شرایط از سر گرفته می‌شود