نسیم گیلان

آخرين مطالب

ردیابی رشد مغز از سطح تک سلولی تا پیشرفته برای اولین بار علمي

ردیابی رشد مغز از سطح تک سلولی تا پیشرفته برای اولین بار
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / پژوهشگران دانشگاه هاروارد روشی تازه برای کاشت دستگاه‌های زیستی-الکترونیکی انعطاف‌پذیر در جنین‌های قورباغه، موش و مارمولک ابداع کرده‌اند؛ روشی که امکان پایش فعالیت مغز در حین رشد این موجودات را فراهم می‌کند.
دکتر جیا لیو، استاد مهندسی زیستی و از همکاران این پژوهش است. او درباره این تحقیقات توضیح می‌دهد: اوتیسم، اختلال دوقطبی و اسکیزوفرنی همه این‌ها ممکن است در مراحل اولیه رشد مغز رخ دهند. ولی ما تاکنون هیچ راهی برای اندازه‌گیری فعالیت عصبی در این مراحل نداشته‌ایم. فناوری ما راه را به روی منطقه‌ای ناشناخته باز می‌کند.
در واقع، این نخستین باری است که پژوهشگران می‌توانند فعالیت عصبی در سراسر مغز یک موجود زنده را، از سطح تک‌سلول‌ها تا مراحل پیشرفته‌تر رشد، دنبال کنند.
بازار
این دستاورد مهندسی زیستی در مقاله‌ای که هفته گذشته در نشریه نیچر منتشر شد، توصیف شده است. محققان در این پژوهش، آرایه‌ای از الکترودهای انعطاف‌پذیر و زیست‌سازگار را که سال‌ها در حال توسعه آن بوده‌اند درون سلول‌های بنیادی «صفحه عصبی» جنین قورباغه کاشتند که ساختاری دوبعدی از سلول‌ها است که در نهایت تا خورده و به مغز و نخاع تبدیل می‌شود.
این الکترونیک‌ها در ماده‌ای فوق‌العاده نرم به نام الاستومر فلوئوردار کاشته شده‌اند. کل ایمپلنت کمتر از یک میکرومتر ضخامت دارد. این شبکه الکترودی کم‌کم کش می‌آید و در مغز پخش می‌شود، بدون اینکه آسیبی به بافت عصبی وارد کند یا عملکرد مغز را مختل سازد.
این روش بسیار پیشرفته‌تر از شیوه‌های پیشین کاشت الکترود است که باعث آسیب عصبی می‌شدند. ایمپلنت جدید نه‌تنها نرم‌تر از الکترونیک‌های انعطاف‌پذیر متداول است، بلکه تعداد زیادی الکترود را در خود جای می‌دهد، آسیب‌ها را به حداقل می‌رساند و برای مدت طولانی در بدن دوام می‌آورد.
در آزمایش‌هایی که روی قورباغه‌ها انجام شد، مشخص شد که در مراحل ابتدایی رشد، فعالیت عصبی در سراسر مغز آهسته و هماهنگ است. اما در مراحل بعدی، بخش‌های مختلف مغز به‌تدریج شروع به فعالیت سریع‌تر و متمایزتر کردند.
در مورد گونه‌ای از سمندرها که تقریبا می‌توانند هر بخش از بدن‌شان را بازسازی کنند، ایمپلنت‌ها نشان دادند که وقتی دم حیوان بریده می‌شود و بدن مشغول بازسازی آن است، فعالیت مغزی به شکل چشمگیری افزایش می‌یابد.
دکتر لیو می‌گوید: این نشان می‌دهد که شاید مغز در فرایند بازسازی نقش ایفا می‌کند. اگر بتوانیم دستگاه عصبی مرکزی را برای تقویت این نوع بهبود یا ترمیم، تحریک کنیم، واقعا هیجان‌انگیز خواهد بود.
این گروه پژوهشی همچنین موفق شدند ایمپلنت‌هایی را در جنین‌های موش و نوزادان موش صحرایی قرار دهند و فعالیت مغزی آن‌ها را نیز ثبت کنند.
این روش در آینده می‌تواند نقش کلیدی در درک بهتر ما از اختلالات عصبی-رشدی ایفا کند. همچنین یافته‌های مربوط به سمندرها دریچه‌ای تازه به سوی ایده کنترل دستگاه عصبی مرکزی برای تقویت ترمیم بافت‌ها باز کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/821978/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 10 تیر 1404

روایت قابل تامل وزیر نیرو از میزان مصرف برق برای بیت‌کوین

واشنگتن: ترامپ خواستار روابط عادی ایران با دیگر کشورها است

فیدان: تداوم آتش‌بس میان ایران و اسرائیل از اولویت‌های راهبردی ما است

با این ویدیو خودت آرایشگر خودت شو!

بازدید سخنگوی وزارت خارجه ایران از منطقه حادثه تروریستی رژیم صهیونی به آستانه اشرفیه

پیش بینی قیمت دلار، طلا و سکه سه شنبه 10 تیر 1404

رنامه‌ریزی برای کاهش ناترازی برق تا 14 هزار مگاوات

تخت‌روانچی خطاب به مجری بی‌بی‌سی: اگر شجاعت انتقاد از آمریکا را ندارید باید سکوت کنید!

خضریان: شبکه‌های نفوذ داخلی رژیم صهیونیستی در ایران ضربه‌ جدی دیده است

کشف یک لاشه دیگر پهپاد صهیونیستی در کوه‌های لرستان

فارس: صدای شنیده شده در شمال تهران مربوط به تست‌های معمول پدافندی است

متن پیام وزیر امور خارجه که در آستانه اشرفیه توسط بقائی قرائت شد

بقائی در دیدار با برادر شهید دانشمند هسته‌ای: ترور ناجوانمردانه دانشمندان علمی نشان از عجز دشمنان دارد

محمود واعظی: تا زمانیکه رئیس آژانس رویه‌اش را عوض نکند، باید درباره عضویت‌مان در NPT تجدید نظر کنیم

پزشکیان: مردم باید با افکار و دیدگاه‌های افرادی مثل شهید باقری آشنا شوند

فیلمی جدید از لحظه اصابت موشک‌های رژیم صهیونیستی به صداوسیما

تأکید بر تکمیل زنجیره تولید صنعت نساجی در گیلان

اعزام مشمولان وظیفه عمومی به مراکز آموزشی

رونمایی از نماهنگ «شب‌های محرم» در گیلان

دیدار استاندار گیلان و سخنگوی وزارت خارجه با خانواده شهید دانشمند هسته‌ای

فرزانه صادق: پیگیری بنیاد مسکن برای بازسازی منازل آسیب دیده در حمله رژیم ادامه دارد

قرائت پیام عراقچی در جمع مردم آستانه‌ اشرفیه در تشییع شهدا

ماجرای حمله به جلسه سران قوا از زبان معاون ارتباطات دفتر رئیس‌جمهور

پیکر دانشمند هسته‌ای به همراه 6 عضو دیگر خانواده‌اش به خاک سپرده شد

گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و مصر

واکنش قوچانی، عضو شورای اطلاع رسانی دولت به تهدیدهای اسرائیل برای ترور وزیر خارجه

قطع گاز در رشت

تشییع پیکر مطهر شهدای مظلوم حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی در آستانه اشرفیه

سخنگوی دولت گفت: تنها 25% کالاهای اساسی توزیعی در دوران جنگ مصرف شدند

پیش بینی بورس سه شنبه 10 تیر 1404

راه اندازی مجدد سامانه چکاپ سلامت در منزل

خدمات حضوری بانک سپه از سر گرفته شد

سرنوشت پول مسافران تورهای لغو شده چه می‌شود؟

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی به کانال 75 میلیون تومان رسید

ماجرای دستگیری جیسون رضاییان گاندو با پهپاد

کاهش نسبی دما در گیلان از چهارشنبه

مراسم تشییع 5 تن از شهدای آستانه‌اشرفیه آغاز شد

بحرینی: حقوق زنان قربانی تجاوز رژیم صهیونیستی باید مورد توجه جهانی قرار گیرد

ابطحی: برای منافع ملی، منافع شخصی را کنار بگذاریم

سرلشکر رحیم‌صفوی: خاورمیانه بزرگ با محوریت انقلاب اسلامی و جبهه مقاومت شکل خواهد گرفت

نماینده مجلس سنای پاکستان: آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر سیاسی و مرجع تقلید ماست

پزشکیان: دولت متولی اصلی جبران خسارات جنگ است

حضور پزشکیان در مراسم گرامیداشت سردار سپهبد شهید محمد باقری

توضیحات معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رئیس‌جمهور درباره شایعه استعفای پزشکیان

حضور دریابان شمخانی در مراسم بزرگداشت سردار شهید غلامرضا محرابی

طرح کابینه اوکراین برای اعمال تحریم علیه ایران

ابلاغ پیام کتبی عراقچی به وزیر خارجه کویت توسط سفیر ایران

چت جی پی تی با تراشه‌های استیجاری گوگل فعال می‌شود

انتصابات جدید ستادی در استانداری گیلان