نسیم گیلان

آخرين مطالب

نماینده ایران در آژانس: واکنش به قطعنامه آژانس بسیار قوی خواهد بود سیاسی

نماینده ایران در آژانس: واکنش به قطعنامه آژانس بسیار قوی خواهد بود
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت: قطعنامه ضدایرانی با رأی ضعیفی تصویب شد. ما در جلسه‌ای اعلام کردیم که ایران متقابلا اقدام خواهد کرد. اقدام ما بسیار قوی خواهد بود و کشورهای غربی نمی‌توانند از عواقب کاری که کردند به همین راحتی شانه خالی کنند.
«رضا نجفی» نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین درباره جلسه امروز، پنجشنبه شورای حکام آژانس بین‌المللی و تصویب قطعنامه ضدایرانی در این نهاد گفت: امروز شاهد بودیم که شورای حکام آژانس کاملا متفرق بود و در مقابل یک قطعنامه‌ای که مبنای آن سیاسی است، حقوقی و فنی نیست عکس‌العمل نشان داد. ما در بیانیه خودمان توضیح دادیم که تمام مواردی که در گزارش آژانس به عنوان ادعا مطرح شده، بی‌اساس است.
نجفی که با خبرگزاری صداوسیما گفت‌وگو می‌کرد، در ادامه گفت: اینکه موضوعاتی که مربوط به 20 سال پیش است و در سال 2015 همه آن‌ها بسته شده، اشاره به آن موارد مبنایی ندارد؛ وقتی که آژانس یک بار تمام مسائل را بسته است. اینکه آثاری از ذرات اورانیوم در برخی مکان‌ها پیدا شود، هیچ دلیلی بر وجود فعالیت‌ها یا مواد اعلام نشده نیست.
بازار
وی افزود: آژانس در گزارش خود، در واقع اعتراف کرد که ایران بیشترین همکاری را با این نهاد داشته است. آماری که در گزارش آژانس است، کاملا نشان می‌دهد که ایران با وجودی که سه درصد از تأسیسات هسته‌ای دنیا را در اختیار دارد، بیش از 20 درصد از فعالیت‌های راستی‌آزمایی آژانس را در ایران پذیرا هستیم.
نجفی گفت: تنها در سال 2024 بیش از 2 هزار و 345 نفر روز بازرسی در ایران انجام شده است. در گزارش‌هایی که آژانس داده و در جلسه توجیه فنی نیز آژانس در مورد حتی هر گرم از اورانیومی که در ایران هست، چه اورانیومی که کمتر غنی شده و چه اورانیومی که بیشتر غنی شده و آمار تک تک سانتریفیوژها را دارد و این نشان می‌دهد که این ما هستیم که همکاری کاملی کردیم و این همکاری کامل باعث شده که آژانس بتواند این همه نظارت در ایران داشته باشد.
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی تاکید کرد: متأسفانه برخی ادعاها در گزارش به صورت خیلی مبهم مطرح شده؛ ادعاهایی در مورد اینکه ایران بعضی از اسناد آژانس را قبلا 20 سال پیش به آن مثلا دسترسی داشته، در حالی که در این 20 سال به ایران هیچ اطلاعی نداده آژانس و به طور ناگهانی در گزارش خود درج کرده است.
وی افزود: ادعاهای دیگری در مورد اینکه این ذرات اورانیوم ممکن است که منشأ آن یک سری مواد یا تجهیزاتی باشند که حالا این مواد و تجهیزات ممکن است که از بین رفته باشند، یا ممکن است که باشند که یعنی هیچ نتیجه گیری قطعی ندارد. در اساسنامه آژانس آمده که بازرسان آژانس باید عدم پایبندی یک کشور را به مدیرکل گزارش کنند و مدیرکل هست که باید این عدم پایبندی را به شورای حکام گزارش کند و بعد از آن هست که شورای حکام می‌تواند عکس العمل نشان بدهد، اما بانیان قطعنامه که دنبال اهداف سیاسی هستند و می‌خواهند از شورای حکام و آژانس می‌خواهند به عنوان یک ابزاری برای فشار بر ایران استفاده کنند، قطعنامه‌ای طراحی کردند این قطعنامه سراسر آن پر از نقص است و اساس حقوقی ندارد حتی اساس فنی ندارد.
نجفی در این خصوص توضیح داد: مثلا در مورد کد اصلاحیه 3/1 گفتند که این جزو تعهدات ایران است، در حالی که خود همین شورای حکام در سال 2015 با قطعنامه‌ای که تصویب کرد، برجام را تصویب کرد و بر برجام بند 65 ضمیمه یک آن آمده که این جزو اقدامات داوطلبانه ایران است بنابراین نمی‌توانند الان بگویند. چون طرف‌های مقابل وقتی برجام را اجرا نکردند ایران هم بر اساس بند 26 و 36 برجام اعمال حق کرد و بعضی از اقداماتی که انجام می‌داد انجام نداد، از جمله پروتکل الحاقی را دیگر اجرا نکرد و همین طور کد اصلاحی را ولی این را در قطعنامه آوردند به عنوان تعهد ایران چیزی که به لحاظ حقوقی مبنایی ندارد.
وی افزود: متأسفانه با فشارهایی که کشورهای غربی آوردند و معمولا هم این کشورها یا کشورهای دارای سلاح هسته‌ای‌اند، خودشان بانیان قطعنامه، البته به غیر از آلمان و یا کشورهایی که رأی دادند، زیر چتر هسته‌ای هستند. چتر هسته‌ای همین کشورها هستند. این کشورها معمولا در این جور مجامع تعدادشان را دارند ولی این تعداد، تعداد بسیار ضعیفی است. 19 رأی از 35 عضو شورای حکام برای دومین بار است که تکرار می‌شود و نشان می‌دهد که کشورها نمی‌خواهند بپذیرند اینگونه اقدامات سیاسی را.
نجفی در ادامه گفت: ما از کشورهایی که به قطعنامه رأی منفی دادند تشکر می‌کنیم از مواضعی که ابراز کردند در جلسه، هیئت روسیه، هیئت چین، هیئت بورکینافاسو، هیئت‌های دیگری که مطالبی در جلسه ابراز کردند و همین طور از کشورهایی که حمایت نکردند و با رأی ممتنع خودشان نشان دادند که راضی به تصویب این قطعنامه نیستند.
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: به هر حال این طرح قطعنامه با فشارهایی که این کشورها آوردند با رأی ضعیفی تصویب شد. ما در جلسه‌ای اعلام کردیم که ایران متقابلا اقدام خواهد کرد. اقدام ما بسیار قوی خواهد بود و این کشورها نمی‌توانند از عواقب کاری که کردند به همین راحتی شانه خالی کنند. به هر حال به زودی اقداماتی توسط ایران در مقابله با این قطعنامه و واکنش به این قطعنامه شروع خواهد شد و ما آن را به اطلاع آژانس خواهیم رساند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/820598/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کتاب سفیر سایق آمریکا در ویتنام منتشر شد

آیا ChatGPT برای بقا حاضر است جان انسان‌ها را فدا کند؟

تصمیم گیری در خصوص نحوه فعالیت بازار سرمایه تا عصر شنبه

آمادگی صنعت نفت برای پشتیبانی از امنیت ملی

خساراتی به تأسیسات راه‌آهن وارد نشده است؛ حرکت قطارها، طبق برنامه است

وزارت جهاد کشاورزی: تامین و توزیع کالاهای اساسی بدون مشکل انجام میشود

وزارت ارتباطات: اینترنت به طور موقت محدود می‌شود

توقف پروازهای فرودگاه امام و مهرآباد تا بامداد شنبه تمدید شد

توانیر: شبکه برق کشور پایدار است

واریز و برداشت پلتفرم‌های طلا به دستور بانک مرکزی متوقف شد

توانیر: تامین برق مشترکان روال عادی دارد؛ پایداری شبکه سراسری برق

پیام وزارت اقتصاد در پی جنایت امروز رژیم صهیونیستی

وزیر رفاه: حمله به بهزیستی قصرشیرین جنایت جنگی است

بازدید میدانی وزیر نفت از خدمت‌رسانی در جایگاه‌های سوخت

عوارض خروج از کشور مسافران حفظ می‌شود؛ مساعدت با دانشجویان و اتباع

پروازهای مهرآباد تا بامداد شنبه متوقف شد

حضور استاندار گیلان در راهپیمایی مردمی اعلام انزجار از حملات رژیم صهیونیستی

چه بلایی سر فضانوردان پس از بازگشت از فضا می‌آید؟

8 شاهکار باستانی که علم هنوز از توضیح آن‌ها عاجز است

وقتی ChatGPT مشاور عشقی می‌شود، شکست حتمی است!

تأکید استاندار گیلان بر نقش کلیدی خیرین در توسعه زیرساخت‌های آموزشی

اطلاعیه مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی درباره تداوم برگزاری امتحانات خردادماه، مطابق برنامه ابلاغی

در پی تجاوز و جنایت وحشیانه ی سحرگاه امروز رژیم صهیونیستی

هشتمین مراسم سالگرد شهادت شهید حسن عشوری برگزار شد

گزارش تصویری از جشنواره خیّران مدرسه ساز استان گیلان

«کرامت شهادت»؛ نقطه عطف فرهنگ غدیر

تامین کالای قاچاق بلاگرهای اینستاگرامی از کجاست؟

تسهیلات فرودگاه امام(ره) برای خروج مسافران از شهر فرودگاهی

راه‌آهن: خسارتی به زیرساخت‌های ریلی وارد نشده است؛ برنامه حرکت قطار‌ها بدون تغییر

واکنش زیرساخت به اختلال در اینترنت؛ مشکلی باشد برطرف می‌کنیم

توسعه کسب و کار نانویی با افزایش ظرفیت تولید گرافن به 140 تُن در سال

تولید و فعالیت در شرکت پالایش نفت آبادان بدون وقفه ادامه دارد

احتمال اختلال موقت و کوتاه مدت در سامانه کدال

ایران‌خودرو به جای بهبود تولید، به جنگ قیمت رفت

کاهش بیش از یک درصدی بازارهای سهام آمریکا در پی حمله رژیم صهیونیستی

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران: آسیبی به تاسیسات پالایشگاهی وارد نشده است

استانداری اصفهان: حمله به سایت هسته‌ای نطنز تلفات جانی نداشت/ آلودگی هسته‌ای در نطنز وجود ندارد

روحانی: این لحظات، آزمونی است که صبر و بصیرت را می‌طلبد/ این ملت از هر فتنه‌ای قوی‌تر بیرون خواهد آمد

جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح: نیروهای مسلح بیش از هر زمان دیگری آمده جان فشانی برای ملت ایران است

وزیر کشور: تمام استانداران در سراسر کشور در محل کارشان حاضر هستند

شورای سیاستگذاری ائمه جمعه: وعده ما مصلاهای نمازهای جمعه سراسر کشور

ابطحی: ایرانی هم صدا ترین‌ لحظاتش را در برابر حمله خارجی تجربه می‌کند

ارتش: سرنوشت رژیم خونریز صهیونی دردناک خواهد بود/ دعوت مردم به آرامش

ظریف: رژیم صهیونیستی بزرگترین تهدید برای صلح منطقه‌ای و جهانی است

سازمان انرژی اتمی: آژانس انرژی هسته‌ای دیگر اعتبار بین المللی ندارد

اطلاعات سپاه: هرگونه تحرک مشکوک به ستاد خبری سپاه و بسیج با شماره 114 ارسال شود

گروسی: هیچ افزایشی در سطح تشعشعات سایت نطنز مشاهده نشده است

پیام تسلیت مدیرکل آموزش و پرورش گیلان در پی جنایت سحرگاه امروز در به شهادت رساندن فرماندهان ارشد نظامی

زاکربرگ برای توسعه هوش جامع مصنوعی آستین‌ها را بالا زد

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از هفت خانواده شهید و جانباز در تنکابن