نسیم گیلان

آخرين مطالب

بینا شدن موش‌های نابینا و دید در شب برای میمون‌ها! علمي

بینا شدن موش‌های نابینا و دید در شب برای میمون‌ها!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / دانشمندان چینی از عنصر تلوریم برای بازیابی بینایی در موش‌ها استفاده کرده‌اند و همچنین کاری کرده‌اند تا میمون‌ها بتوانند نور فروسرخ را ببینند.
عنصر کمیاب تلوریم(tellurium)، نحوه عملکرد سلول‌های گیرنده نوری در شبکیه چشم سالم را تقلید می‌کند و نور فروسرخ را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل می‌کند که مغز می‌تواند آن را به عنوان تصویر تفسیر کند.
به نقل از آی‌ای، محققان چینی با استفاده از این ماده معدنی کمیاب به نام تلوریم به پیشرفتی در فناوری بینایی مصنوعی دست یافته‌اند. این پیشرفت روزی می‌تواند به بازیابی بینایی به نابینایان کمک کند و شاید حتی آن را فراتر از توانایی‌های طبیعی تقویت کند.
این پیشرفت توسط محققان دانشگاه فودان(Fudan) در شانگهای انجام شده که یک ایمپلنت مصنوعی شبکیه متشکل از نانوسیم‌های تلوریم ایجاد کردند. این تیم گزارش می‌دهد که این سیم‌ها سپس در موش‌های نابینا کاشته شدند که به طور معجزه‌آسایی بینایی خود را بازیافتند.
دانشمندان همچنین این فناوری جدید را روی یک میمون کور آزمایش کردند که به همین ترتیب بهبود قابل توجهی در بینایی نشان داد.
این تیم همچنین این نانوسیم‌ها را در یک میمون بینا کاشت که ادعا می‌شود توانایی دیدن نور فروسرخ را به دست آورد. این بسیار جالب است، زیرا این طول موج الکترومغناطیسی معمولاً برای پستانداران نامرئی است.
خواص تلوریم شبیه به سلول‌های گیرنده نور در شبکیه است
شاید بپرسید چرا محققان عنصر «تلوریم» را انتخاب کردند؟ تلوریم یک عنصر کمیاب با خواص فوتوالکتریک عالی است. این بدان معنی است که می‌تواند به راحتی نور، از جمله اشعه فروسرخ را جذب کند.
همچنین می‌توان از این ماده معدنی برای تبدیل نور فروسرخ به سیگنال‌های الکتریکی بدون نیاز به تجهیزات دیگر استفاده کرد. این شبیه‌سازی نحوه عملکرد سلول‌های گیرنده نوری در یک شبکیه سالم است، یعنی نور را به سیگنال‌هایی تبدیل می‌کنند که مغز ما به عنوان تصویر تفسیر می‌کند.
این تیم نانوسیم‌های کوچکی از تلوریم به ضخامت فقط 150 نانومتر یا هزار بار نازکتر از موی انسان ساختند. اینها به یک شبکه‌ای توری مانند به نام شبکه‌های نانوسیم تلوریوم(TeNWNs) رشد کردند.
این شبکه یک «داربست نانو» را تشکیل می‌دهد که بر روی شبکیه حیوانات نابینا کاشته شد. پس از کاشت در آنها، حیوانات پاسخ‌های مردمک بسیار بازسازی شده را نشان دادند.
قشر بینایی آنها (مرکز بینایی مغز) نیز پاسخ مشخصی به نور نشان داد و آنها می‌توانستند منابع نور مرئی و فروسرخ را پیدا کنند و به آنها پاسخ دهند.
در طول آزمایش‌ها، موش‌های نابینای سابق تقریباً به خوبی موش‌های بینا در وظایف تشخیص الگو عمل کردند.
اولین قدم بالقوه به سمت چشم‌های بیونیک، با دید فروسرخ
به گفته این تیم، موش‌های آزمایشی با داربست نانویی تلوریوم می‌توانند ال‌ای‌دی‌های فروسرخ را که موش‌های معمولی نمی‌توانند ببینند، شناسایی و پیدا کنند. در میمون‌ها نیز این دستگاه هیچ اثر نامطلوبی نشان نداد و در میمون‌های بینا، دید فروسرخ را ایجاد کرد.
چین همچنین سهم تولید عناصر کمیاب خود را کنترل می‌کند و به آن اهمیت استراتژیک می‌دهد. ماده معدنی تلوریم در حال حاضر در کاربردهای مختلفی از جمله پنل‌های خورشیدی، نیمه‌رساناها، دستگاه‌های ترموالکتریک و اخیراً ایمپلنت‌های بینایی عصبی استفاده می‌شود.
در مورد اینکه آیا این فناوری می‌تواند بر روی انسان آزمایش شود یا خیر، بعید است در کوتاه مدت این اتفاق رخ دهد، زیرا ابتدا باید برای آزمایش انسانی تاییدیه دریافت کند. با این حال، فناوری مشابهی که در سال 2023 رونمایی شد، با استفاده از ترکیب معدنی «تیتانیوم دی اکسید» در حال انجام آزمایشات بالینی است.
اکنون نسخه جدید مبتنی بر تلوریم ممکن است منجر به نسل جدیدی از شبکیه مصنوعی برای افراد نابینا شود که به طور بالقوه دارای قابلیت دید فروسرخ است.
بازار
این فقط یک دستگاه بازیابی بینایی نیست، بلکه به طور بالقوه اولین گام به سمت چشم‌های بیونیک با دید فوق العاده فروسرخ است. این نقطه تلاقی فناوری نانو، علوم اعصاب و علم مواد است که کاربردهای واقعی برای پزشکی، نظامی و حتی پیشرفت انسانی دارد.
این مطالعه در مجله Science منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/819966/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با خانواده شهدای سادات به مناسبت عید سعید غدیر خم

صدای پدافند در آسمان انزلی شنیده شد

برداشت عدس در ییلاقات املش آغاز شد

دستگیری عوامل داخلی موساد در فشافویه

لاریجانی: اگر به تاسیسات نفتی ما آسیب جدی بزنند، نمی‌گذاریم هیچ کشوری در منطقه از نفت خودش استفاده کند

حمله ایران به کارخانه رافائل سازنده گنبد آهنین در حیفا

لاریجانی: کسی حق ندارد در مورد توانایی هسته‌ای ما زر بزند

دانشمندان رمزگشایی کردند: مغز چگونه تفاوت بین رویا و واقعیت را تشخیص می‌دهد؟

پیشرفت فناوری، انسان‌های باستانی را به آموزگارانی ماهر تبدیل کرد

حمایت فرزین از وزیر پیشنهادی اقتصاد

سخنگوی صنف جایگاه‌داران سوخت: توزیع سوخت بدون هیچ وقفه‌ای حتی لحظه‌ای در حال انجام است

اظهارات مهم محسن رضایی: ممکن است تصمیم بگیریم از مرزها عبور کنیم؛ فعلا بنای رفتن به سمت بمب اتم نداریم

رئیس سازمان اطلاعات سپاه به شهادت رسید

اصابت موشک‌های ایران در کریات

مانور موشک‌های ایرانی بر فراز سرزمین‌های اشغالی

غرش پدافند تبریز علیه اهداف متخاصم

درخواستی بی‌سابقه از سوی تل‌آویو؛ جلوگیری از خروج شهرک‌نشینان از کشور

اثرات اصابت موشک ایران به شمال سرزمین اشغالی

عملیات پدافند علیه اهداف متخاصم در سنندج

لحظه اصابت موشک ایرانی به اراضی اشغالی

انتشار تصویر سه بعدی از مراکز حساس نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی

مجموعه پشتیبانی موتور محرکه آموزش و پرورش

پنگوئن‌های امپراتور سریع‌تر از حد تصور در مسیر انقراض پیش می‌روند

رد پای ستاره‌شناسان باستانی در گواتمالا؛ کشف 3 شهر مایایی با مراکز نجومی

آیین نامه اجرایی واردات خودروی سواری ابلاغ شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 26 خرداد 1404

چه می‌شود اگر بیگ بنگ آغاز جهان نبوده باشد؟

پیش بینی قیمت طلای جهانی؛ بازی با آتش در خاورمیانه اونس جهانی را صعودی کرد

میادین میوه و تره‌بار تهران از 8 صبح تا 16 باز است

انسداد مسیر ترانزیت ایران و ترکیه تکذیب شد

پیش بینی قیمت دلار 26 خرداد 1404

مراسم تشییع شهدای حملات اخیر لغو شد

باند فرودگاه مشهد هدف حمله قرار گرفت

عملکرد موفق پدافند مشهد در تقابل با پرتابه‌های متخاصم

سنایی: هر گونه آغاز مذاکره، از پاسخ قاطع به متجاوز می گذرد

سخنگوی هیأت رئیسه مجلس: جلسه بررسی رأی اعتماد به مدنی زاده طبق برنامه برگزار می‌شود

یک رایانه بدون سیلیکون ساخته شد

از وعده تا واقعیت؛ آیا ترامپ می‌تواند رویای مریخی خود را محقق کند؟

پیش‌بینی تولید 254 هزار تن مرغ تا پایان خرداد

مهاجرانی: خسارات به مردم مطابق قانون پرداخت می‌شود

بورس‌ فردا و پس‌فردا هم تعطیل شد

بهبود فضای کسب و کار در گرو اصلاح سیاست های وزارت اقتصاد است

تامین کالاهای اساسی در فروشگاه ها و میادین میوه و تره بار؛ خبری از کمبود نیست

آغاز موج جدید عملیات وعده صادق3؛ منزل نتانیاهو مورد حمله قرار گرفت

شنیده شدن صدای آژیر و انفجار در آسمان تل‌آویو

شنیده شدن صدای چند انفجار در قدس اشغالی

وزیر اطلاعات: با معدود عوامل نفوذی رژیم صهیونیستی برخورد قاطعانه می کنیم

ادعای وزیر فرانسوی علیه برنامه هسته‌ای ایران

درگیری موفق پدافند قم با پهپادهای اسرائیلی

دستگیری عوامل خرابکاری در انفجارهای امروز تهران