نسیم گیلان

آخرين مطالب

فکر می‌کنید ورزش کردن برای جبران نشستن طولانی کافی است؟ اقتصادی

فکر می‌کنید ورزش کردن برای جبران نشستن طولانی کافی است؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - زومیت / پژوهش جدیدی نشان می‌دهد نشستن طولانی‌مدت موجب تحلیل مغز می‌شود و حتی ورزش کردن هم نمی‌تواند با این اثر مقابله کند.
گرچه نشستن ممکن است روشی راحت و متداول برای گذراندن بخش عمده‌ای از روز باشد، مطالعه‌ی جدیدی روی سالمندان نشان می‌دهد که این رفتار صرف‌نظر از سطح فعالیت ورزشی فرد، می‌تواند به کوچک شدن مغز و بروز مشکلات شناختی منجر شود.
پژوهش جدید، باور رایج مبنی بر اینکه نشستن‌های طولانی‌مدت را می‌توان با فعالیت‌های بدنی جبران کرد، به‌ویژه در زمینه سلامت مغز افراد بالای 50 سال، به چالش می‌کشد. پژوهشگران دانشگاه وندربیلت، دانشگاه پیتسبرگ و دانشگاه ملی سئول بر این باورند که نشستن یا دراز کشیدن بیش از حد (که به آن رفتار کم‌تحرک گفته می‌شود) می‌تواند بر مغز تاثیر بگذارد و خطر ابتلا به انواع مختلف دمانس، ازجمله بیماری آلزایمر را در سالمندی افزایش دهد.
بازار


دکتر ماریسا گونیا از دانشگاه پیتسبرگ می‌گوید برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر، فقط ورزش‌کردن یک بار در روز کافی نیست و کاهش مدت زمان نشستن، حتی در صورت انجام ورزش روزانه، می‌تواند احتمال بروز بیماری آلزایمر را به طور قابل‌توجهی کاهش دهد.
به‌نظر می‌رسد صرف زمان بیشتر در حالت نشسته، روند پیری مغز را تسریع می‌کند
پژوهشگران 404 داوطلب را در مطالعه ثبت‌نام و فعالیت‌های آن‌ها را طی یک هفته با دستگاه‌های پوشیدنی رصد کردند. در طول هفت سال بعد، با انجام آزمون‌های شناختی و تصویربرداری مغز، سلامت مغز این افراد مورد بررسی دقیق قرار گرفت.
با اینکه 87 درصد از داوطلبان حداقل 150 دقیقه ورزش با شدت متوسط در هفته انجام می‌دادند، افرادی که زمان بیشتری را به نشستن اختصاص می‌دادند، عملکرد شناختی پایین‌تری داشتند. همچنین این افراد نشانه‌های بیشتری از تحلیل عصبی، ازجمله کاهش سریع‌تر ضخامت هیپوکامپ را نشان دادند. هیپوکامپ در عملکرد حافظه نقش مهمی دارد و یکی از نخستین مناطقی محسوب می‌شود که درجریان ابتلا به آلزایمر آسیب می‌بیند.
ارتباط مشاهده‌شده گرچه قوی نبود و به معنای وجود رابطه مستقیم علت و معلولی نیست، قابل‌توجه است: به‌نظر می‌رسد صرف زمان بیشتر در حالت نشسته، روند پیری مغز را تسریع می‌کند و کاهش مدت زمان نشستن، به جای صرفاً افزایش فعالیت ورزشی، مؤثرترین راه برای مقابله با این مشکل است.
داده‌ها نشان می‌دهند رابطه میان بی‌تحرکی و احتمال ابتلا به زوال عقل در افراد دارای خطر ژنتیکی بالاتر برای ابتلا به بیماری مذکور، قوی‌تر است. انجلا جفرسون، متخصص مغز و اعصاب در مرکز پزشکی دانشگاه وندربیلت، اظهار می‌دارد: «این پژوهش اهمیت کاهش مدت زمان نشستن را به ویژه در میان افراد مسن که دارای خطر ژنتیکی بالاتر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند، به روشنی نشان می‌دهد. حفظ سلامت مغز مستلزم آن است که در طول روز به‌طور منظم از نشستن طولانی‌مدت فاصله بگیریم و با فعالیت بدنی، مدت زمان تحرک خود را افزایش دهیم.»
بدیهی است نتایج پژوهش حاضر دلیل موجهی برای رها کردن ورزش‌ شدید به شمار نمی‌آید. فعالیت بدنی نقش مهم و شگفت‌انگیزی در سلامت جسم و روان دارد و حتی انجام مقدار کمی ورزش می‌تواند به حفظ هوشیاری و کارآمدی مغز کمک کند. نکته اساسی این است که ساعات طولانی‌تر نشستن با نوعی آسیب و فرسودگی مغزی همراه است.
این اولین بار نیست که رفتار کم‌تحرک با دمانس و بیماری آلزایمر پیوند داده می‌شود، اما داده‌های جدید مجموعه‌ای جامع و ارزشمند دیگر را در اختیار پژوهشگران و متخصصان حوزه سلامت قرار می‌دهد. جفرسون می‌گوید: «بررسی سبک زندگی و تاثیر آن بر سلامت مغز در فرآیند پیری، از اهمیت فراوانی برخوردار است».
پژوهش در مجله‌ی Alzheimer" alt="نسیم گیلان" width="100%" />

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/817907/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام تسلیت مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان در پی درگذشت رئیس جامعه خیّرین مدرسه ساز کشور

کوشکی به فینال حذفی می‌رسد؟

زن‌ها قوی‌تر هستند یا مردان؟

چرا وقتی ورزش می‌کنیم، زمان کندتر می‌گذرد؟

مناسبت روز/ یکشنبه، 4 خرداد‌ ماه

تجلیل از خانواده های شهید سوادآموزی در گیلان

تفاوت درونگرایی با افسردگی

داستان مثبت نگری

پیام تسلیت مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان در پی درگذشت رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مادر شهید حبیب‌الله صالح‌المؤمنین

تجلیل مدیرکل بنیاد شهید گلستان از جانباز 70 درصد عملیات فتح خرمشهر

تجلیل از فرهنگیان ایثارگر گیلان به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر

فکر می‌کنید ورزش کردن برای جبران نشستن طولانی کافی است؟

هوای گیلان گرم می شود؛ تداوم رگبار و رعدوبرق

کاراته‌کار گیلانی مدال برنز قهرمانی آسیا را کسب کرد

اخاذی هوش مصنوعی از مهندسی که می‌خواست خاموشش کند!

استقبال زبان‌آموزان خارجی از یادگیری زبان فارسی

اقدامات مردم‌نهاد، محرک ارتقاء سلامت در گیلان

مسابقات پارا وزنه برداری جانبازان با حضور مدیر کل بنیاد مازندران برگزار شد

بازدید نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران از مجتمع ایثار زاهدان

استاندار: با حمایت از بخش خصوصی، گیلان به قطب صنعتی شمال کشور تبدیل می‌شود

نام‌گذاری سوم خرداد به عنوان «روز مقاومت، ایثار و پیروزی» یک انتخاب دقیق و عمیق است

زوال دموکراسی در دوران اردوغان؛ روایت الیف شافاک از سیاست و ترکیه

دیدار نماینده رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و مشاور مدیرعامل بانک دی با جانباز انقلاب اسلامی در گرگان

پروژه‌های حیاتی گیلان نیازمند تجمیع منابع و مدیریت متمرکز است

نسخه پولی ChatGPT برای شهروندان امارات رایگان شد!

فناوری جدید لیزری، سرعت اینترنت را 10 برابر می‌کند

آغاز فرآیند تحویل 288 واحد مسکونی احداث شده برای خانواده‌های ایثارگران

آغاز پیش ثبت نام پایه اول مدارس شاهد از امروز

ثروتمندترین شهرهای آمریکا در حال غرق شدن هستند

تحویل 288 واحد مسکونی احداث شده برای خانواده‌های ایثارگران

استاندار گیلان: منعی برای ساخت مسکن در طرح هادی با کاربری مسکونی نیست

فتح خرمشهر نمادپیروزی اراده ملی برموانع بود

شمارش معکوس برای پرتاب قدرتمندترین موشک

فروشگاه‌های صنایع دستی گیلان رو به افزایش است

انتقاد فرماندار رشت از خریدوفروش زمین‌های روستایی توسط افراد غیربومی

اجتماع بزرگ مردم سمنان در اولین سالگرد شهادت شهید جمهور آیت الله رئیسی و دیگر شهدای خدمت

نگاه شهدا باور مندی، عمل به تعالیم اسلامی و نفی لذت گرایی بود

بیانیه نخبگان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر به مناسبت روز سوم خرداد

ارزیابی سلامت بیش از 22 هزار نوآموز گیلانی

آمار فروش ویژه کتابفروشان اعلام شد

خالق کانتر استرایک در نقش رقیب ایلان ماسک؛ گیب نیوئل تراشه مغزی می‌سازد

حضور فعال بیمه دی در نمایشگاه بورس، بانک و بیمه در مشهد

کارگاه آموزشی کارشناسان ارتباطات و مراجعات برگزار شد

بهره‌مندی 20 شهر گیلان از فیبر نوری

دریافت سیگنال‌های اسرارآمیز از اعماق فضا؛ آیا موجودات فضایی پیام فرستاده‌اند؟

عبداللهی در دیدار با کارکنان و نمایندگان بیمه دی در استان خراسان رضوی: بیمه دی در مسیر شکوفایی و تعالی / نمایندگان و تحول آفرینی در جذب پرتفوی با کیفیت

13 فروند شناور جدید به ناوگان دریایی گیلان افزوده شد

نماینده ولی‌فقیه در گیلان: فتح خرمشهر روزی برای عزت ملی است

آغاز ساخت 3 فروند شناور والحاق 1 شناور ناجی به ناوگان دریایی خزر