مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در تبریز:
راه شهدای خدمت حفظ و تقویت شود / سوگواره شعر شهدای خدمت تجلی لبیک موجودیت فرهنگی و هنری تبریز به بنیاد شهید بود
بنیاد شهید و امور ایثارگران
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در سفر به تبریز بر ضرورت حفظ و تقویت راه شهدای خدمت تاکید کرد.
به گزارش «ایثار»، محمد کرم اللهی، مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در سوگواره ملی شعر شهدای خدمت که روز دوشنبه به میزبانی بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی در پردیس هنر و رسانه تبریز برگزار شد، گفت: شهید رئیسی عزیز نماد سختکوشی است، شهید آل هاشم نازنین سراسر خوبی، راستی، درستی و حقیقت است، شهید رحمتی عزیز، جوانی برآمده از کلیت تربیت اسلامی و انقلابی است، شهید امیرعبداللهیان، شهید موسوی، شهید مصطفوی، شهید دریانوش و شهید قدیمی نیز هر کدام دارای ویژگی های ممتاز شخصیتی هستند. امروز همگان باید این شهدا را الگوی خود قرار داده و ادامه دهندۀ مسیر روشنی باشیم که این شهدای عزیز ترسیم کردهاند.
وی گفت: انقلاب اسلامی، مزرعه خوبی ها و میراث انبیا، اولیاء، آزادگان و شهادت طلبان جهان است. این مزرعه در دل حاصلخیز خویش بارها نوگلانی جان افزا و دل انگیز و شجره های طیبه ای بلند چون طوبی و کُلَه افکن پروراند؛ رعنا قامتانی که مستانه، انالحق زدند و در مسیر حق و حقیقت عاشقانه ره پیمودند و چقدر شیرین و دل انگیز، در مسیرِ بودن و در کنار حقیقتی که آن را در مکتب مهدوی و در مدرسه عشق و پای درس مدرسی بی بدیل چون پیر خمین آموخته بودند، گام برداشتند. آنان اهل حق و حقیقت و عدالت بودند که سر به آسمان ساییدند و به آرزوی خود رسیدند.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی ادامه داد: اگر عشق به امام(ره) عشق به همه خوبی هاست، پس عشق به خوبیها عشق به اسلام عزیز است؛ عشق به اسلام عزیز، عشق به راه سرخ علوی است و عشق به راه سرخ علوی عشق به حقیقت هستی است. این یعنی اینکه ما همه مسافریم اما سوال این است که در مسیر این سفر، چه اندوخته ایم؟ چه می بریم؟ و چه جا می گذاریم؟
کرم اللهی گفت: شهید، می گذارد و می گذرد و می بیند و دل نمی بندد؛ او دنیا را گذرگاه و خود را رهگذر می بیند؛ او برای مقصدی والاتر، عزیزتر، شریف تر، بامعناتر و بامسمی تر زندگی می کند و به آن سو می رود و به همین خاطر است که سر به سجده می سابد. او چون حقیقت را روئت می کند مسیر سفرش را سجاده عبادتش می شمارد و می خواهد بگذارد و بگذرد.
او با طرح این پرسش که عبادت ما ثمره اش در چه چیزی نمایان و ماندگار است؟ افزود: آیا عبادت می کنیم که عبادت کرده باشیم؟ ثمره عبادت ما خود را کجا پیدا، روشن، مبرهن و هویدا می سازد؟ آیا ماحصل عبادت در چیزی جز رفتار و جز کردار ما متبلور می شود؟ بنابراین اگر آغشته به عبادت باشیم، باید رفتارمان نسبت هایی با فهم الهی و نسبت هایی با مسیر الی الله داشته باشد که اگر این گونه باشد، ما با یک انسان پرنده سر و کار داریم؛ انسانی که اگر چه پای در زمین می گذارد، اما سر به آسمان می ساید و دست بر عرش الهی می یازد.
کرم اللهی با بیان اینکه شهدا در کارگاه هستی، پرچمدار، میدان دار، نویددهنده و انگیزه بخش هستند و شهادت را نه پایان راه که آغاز مسیر می دانند، به بررسی مفهوم حیات شهید با تکیه بر آیه شریفۀ بَلْ أَحیاءٌ عِندَ رَبِّهِم یُرزَقونَ پرداخت و اظهار کرد: اگر به کلام حق تعالی باور داشته باشیم که داریم، مسیر ما نباید به انحراف و به خطا و به ناکجاآباد برود؛ مسیر ما مسیر خستگی و دلشکستگی و پلاسیدگی نیست بلکه مسیر ما مسیر آباد و سرزندگی و بهارانه زندگی کردن است.
او همچنین گفت: شهید، پیشرو، پیش برنده و موتور محرکه است و توقف در وجود شهدا مفهومی ندارد و لذا اگر سوگ می گیریم، این سوگ برای ماندن خودمان است و نه سوگ برای رفتن آنها. شهیدان، آرزوی شهادت داشتند، آیا برای کسی که به آرزویش رسیده است، باید سوگ بگیریم؟ برعکس، ما برای خودمان و بر ندیدن هایمان و بر قدرناشناسی هایمان باید سوگ بگیریم. شهید، خوانده شد و رسید. ما از قافله جا ماندیم و باید بر این ماندن مان سوگ بگیریم.
کرم اللهی افزود: در سوگسرودههای شاعران عزیز هم نمایان است که تصویرهای ارائه شده، بر حسرت ماندن هاست و نه بر رفتن ها.
وی اضافه کرد: شهید که رفت، رسید. ما که مانده ایم چه می کنیم؟ آیا به تاسی از شهدا در مسیر آنان حرکت می کنیم یا فقط یادآوری می کنیم که شهدا انسان های خوبی بودند؟! باید به این سوال پاسخ داد که نسبت ما با این خوبی ها چیست؟ شهدا برای تکثیر خوبی ها جان در طبق اخلاص می گذارند و در راه تحقق آرمان های انقلاب اسلامی سر و جان می بازند. در این میان ما کجای این جغرافیای اندیشگانی و فکری هستیم و چه نسبتی با نمادهایی همانند بصیرت، ولایتمداری و جهاد داریم؟ در حرکت خودمان باید نسبت خودمان را با این نشانه ها و این مفاهیم تعیین کنیم.
وی در ادامه از آذربایجان نه به عنوان خشت و گِل و خاک و آب که به عنوان یک اندیشه والا و یک مکتب فکری-فرهنگی الهی یاد کرد و افزود: آذربایجان چشمه جوشنده معرفت و اندیشه است و از ازمنه دور در مسیر فرهنگ و تاریخ و هنر ایران زمین قلب تپنده این سرزمین به حساب می آید گویی که این سرزمین بی نام آذربایجان، ایران نیست.
کرم اللهی با نام بردن از شخصیت هایی چون علامه طباطبایی، شهید آیت الله قاضی طباطبایی، شهید آیت الله مدنی، شهریار، باغچه بان و علامه جعفری، این مشاهیر را افتخاراتی برای کل ایران توصیف کرد.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دیگری از سخنان خود از آنچه او همدلی، همراهی و تفاهم میان دستگاه های اداری آذربایجان شرقی خواند، تمجید کرد و راز لبیک به حرکت بنیاد شهید در تدارک و اجرای موفق سوگواره ملی شعر شهدای خدمت را همین همدلی دانست.
وی گفت: به محض مطرح شدن قصد بنیاد شهید و امور ایثارگران برای اجرای سوگواره شعر در تبریز، همه موجودیت فرهنگی و هنری شهر لبیک گفتند و در کنار کار ایستادند که به نوبه خود از همه مسئولان عزیز استان کمال قدردانی را دارم ضمن اینکه از همکارانم در بنیاد شهید و امور ایثارگران آذربایجان شرقی به ویژه آقای سلمانی مدیرکل محترم و نیز همکاران اداره کل امور هنری بنیاد شهید مرکز صمیمانه سپاسگزارم.
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۷:۲۴:۵۶
-
۱۲ بازديد
-

-
نسیم گیلان
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/816665/