نسیم گیلان

آخرين مطالب

میمون‌های موسیقی‌دان در جنگل‌های بارانی اقتصادی

میمون‌های موسیقی‌دان در جنگل‌های بارانی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / دانشمندان در یک مطالعه به تازگی دریافتند که شامپانزه‌های طبل‌زن برای صحبت با یکدیگر در جنگل‌های بارانی، موسیقی می‌سازند. 
یک مطالعه جدید نشان داد که شامپانزه‌ها برای برقراری ارتباط با یکدیگر از فواصل دور، طبل می‌زنند. این امر نشان می‌دهد این توانایی ذاتی انسان برای ساخت موسیقی عمیقاً در ژن‌های انسان‌ها ریشه دارد.
به نقل از آی‌ای، یک تیم تحقیقاتی از دانشگاه وین(Vienna) در اتریش، مطالعه جدید و قابل توجهی در مورد توانایی‌های ساخت موسیقی شامپانزه‌ها منتشر کرده است که نشان‌دهنده نیاز ذاتی و عمیق آنها به برقراری ارتباط از طریق صداهای موزون است.
همین تیم در سال 2022 کشف کرد که شامپانزه‌های غربی و شرقی ضربات «کوبه‌ای»(percussive) با فرکانس پایین را در ریشه‌های درختان تولید می‌کنند. بنابراین به نظر می‌رسد موسیقی در اعماق وجود انسان ریشه‌ دوانده است.
پس از 300 مشاهده این شامپانزه‌ها، پژوهشگران نتیجه گرفتند که هر شامپانزه سبک متمایز خود را دارد که هویت آنها را مشخص می‌کند. آنها ضرب‌آهنگ خود را در جنگل‌های بارانی پخش می‌کنند تا از حال یکدیگر باخبر شوند، تقریباً مثل اینکه پیامک‌های سریع می‌فرستند.
این پیامک‌ها حاوی اطلاعاتی مانند سلام، حالت چطوره؟ داری چیکار می‌کنی؟ یا الان دارم این کار را می‌کنم، هستند.
استراتژی طبل زدن آنها نشان می‌دهد که میل انسان به ساخت موسیقی چقدر در ژن‌های ما ریشه دارد. این جنبه از گونه ما که تا حدودی در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است، می‌تواند از اینجا با شامپانزه‌ها، بیش از 7/9 میلیون سال پیش آغاز شده باشد.
ارسال پیامک از طریق موسیقی
این تیم از «دانشگاه وین» به سرپرستی «وستا الوتری»( Vesta Eleuteri)، مطالعه خود را طی یک دوره 24 ساله در «پارک ملی تای»(Taï) و مناطق حفاظت‌شده در شهرهای مختلف انجام داد.
مطالعه پیشین آنها این ارتباط پیچیده را شناسایی کرده بود و آنها در مطالعه جدیدشان به دنبال نزدیک‌تر شدن به آنچه واقعاً در اینجا اتفاق می‌افتاد، بودند. آنها تصمیم گرفتند به تفاوت‌ ضرب‌آهنگ‌های طبل زدن در گونه‌های مختلف گوش دهند.
آنها می‌دانستند که هر شامپانزه سبک خاص خود را برای اطلاع‌رسانی به دیگران در مورد مکان و کاری که انجام می‌دهد، دارد. با این حال، آنها نمی‌دانستند که آیا شامپانزه‌ها در گروه‌های مختلف سبک‌های طبل‌زنی متفاوتی دارند یا اینکه طبل زدن آنها مانند موسیقی انسان، موزون است.
آنها انتظار تفاوت‌هایی را در شامپانزه‌های غربی و شرقی داشتند، اما طیف تنوع موجود همراه با میزان نزدیکی موسیقی آنها به موسیقی ما، محققان را شگفت‌زده کرد. سوال آنها در مورد ارتباط طبل زدن شامپانزه‌ها با صداهای بلند و پیچیده‌ آنها جهت ارتباط با یکدیگر بود.
ریشه‌های عمیق موسیقی
این تیم با نویسندگان ارشد خود، «کاترین هوبایتر»(Catherine Hobaiter) از بریتانیا و «آندره‌ راویگنانی»( Andrea Ravignani) از ایتالیا، 371 مدل طبل زدن را در 11 گونه شامپانزه مطالعه کردند.
شامپانزه‌ها نه تنها با نوایی مشخص طبل می‌زدند، بلکه زمان ضربات آنها به هیچ وجه تصادفی نبود. اغلب، آنها به طور مساوی یا عمدی از هم فاصله داشتند و در جنگل‌های بارانی ضرب‌آهنگی بدون شباهت به یکدیگر می‌سازند.
گونه‌های شرقی و غربی، الگوهای متفاوتی را نشان دادند. شامپانزه‌های غربی، انسجام را ترجیح می‌دادند. آنها قبل از شروع به برقراری ارتباط از طریق صداها و نفس نفس زدن، بیشتر به طبل خود با سرعتی یکنواخت‌تر و سریع‌تر ضربه می‌زدند. شامپانزه‌های شرقی به الگوهای نامتقارن تقسیم می‌شدند و در فواصل کوتاه‌تر و طولانی‌تر ضربه می‌زدند.
از آنجایی که هر دو، سبک‌های خاص خود را در ساخت موسیقی داشتند تا با هم در ارتباط باشند و آنچه را که در آن زمان انجام می‌دادند را بیان کنند، نتیجه این مطالعه منجر به این امر شد که ساخت موسیقی بخشی اساسی از انسان بودن است.
این تیم در یک بیانیه مطبوعاتی گفت: نشان دادن اینکه شامپانزه‌ها برخی از ویژگی‌های اساسی وزن موسیقی انسان را در طبل زدن خود به اشتراک می‌گذارند، گامی هیجان‌انگیز در درک زمان و چگونگی تکامل این مهارت است.
محققان می‌گویند یافته‌های ما نشان می‌دهد که توانایی ما در طبل زدن موزون ممکن است مدت‌ها قبل از فرگشت(تکامل) انسان وجود داشته باشد.
این مطالعه در مجله Current Biology منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/816103/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتصاب مدیر جدید آموزش و پرورش شهر لاهیجان

پنل‌های خورشیدی در وزارت ارتباطات نصب شد

لزوم توسعه ماهواره‌برها و خودکفایی در حوزه فناوری فضایی

دکتر پزشکیان در پیامی درگذشت مادر شهیدان «دیانتی» را تسلیت گفت

اعزام کاروان پیاده 500 نفره از گیلان برای زیارت مرقد امام خمینی (ره)

2 مامور قلابی در رشت دستگیر شدند

امامان محله مدافعان سنگر اسلام ناب هستند

دستگیری 60 محکوم متواری در گیلان

جمعیت هلال احمر پرچمدار خدمت صادقانه به مردم است

جوان‌سازی تاریخی شبکه برق گیلان کلید خورد

برگزاری تور دانایی مادر و کودک در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

استاندار گیلان خواستار گسترش خدمات مقرون‌به‌صرفه پُستی شد

عبداللهی در مراسم تجلیل از نمایندگان فروش برتر: بیمه دی در آستانه رکوردهای جدید/نمایندگان، نیروی محرکه تحول در بیمه

شهدای خدمت منادیان ایثار و شهادت و مردان حماسه ساز همیشه در صحنه بودند

اصفهان در بزرگداشت باشکوه هفته شهدای خدمت آماده می‌شود

دستگاه‌های اجرایی مرتبط برای برگزاری امتحانات نهایی دانش‌آموزان پای کار باشند

زن 40 ساله، مزاحم مجازی یک کسب‌وکار فعال در گیلان

برخورد با اراذل و اوباش در گیلان/ 25 نفر از افراد شرور دستگیر شدند

سه کتاب حسین انتظامی در نمایشگاه کتاب تهران

یک آزمایش، راز آلزایمر را فاش کرد

با تواضع و فروتنی به جامعه ایثارگری خدمت کنیم

برگزاری مراسمات سالگرد ارتحال ملکوتی آیت‌الله بهجت (ره) در فومن

امروز سنگر اطلاع‌رسانی، سنگر مهمی است

جمعیت هلال‌ احمر یکی از سرمایه‌های اجتماعی کشور است

اردوی تیم ملی کشتی آلیش بانوان کشور در رشت

دستبند پلیس بر دستان 2 مأمور قلابی در رشت

نخستین جشنواره ملی بلوبری در بندر انزلی برگزار می‌شود

شهرام شاهرختاش درگذشت

سنگاپور برای نگهبانی، راهنمایی و گشت‌زنی به سگ‌های رباتیک روی می‌آورد

کاوشگر ناسا یک عکس شبح‌وار را از مریخ گرفت

رایج‌ترین رفتارهای خودویرانگر در نوجوانان

خدمات درمانی تامین اجتماعی متناسب با جمعیت رشت ارتقا یابد

پتروشیمی مارون؛ سنگر جدید اقتصاد مقاومتی به فرماندهی جوانان متعهد | از خط مقدم جبهه تا خط تولید؛ خوزستان بار دیگر تاریخ می‌سازد

برپایی جشنواره‌ها سبب ایجاد اشتغال و رونق گردشگری می شود

تکلیف تازه سخنگوی دولت برای رسانه‌ها: دل مردم را خالی نکنید

جشن امضای کتاب معاون پارلمانی پزشکیان امروز در غرفه انتشارات اطلاعات

فلوشیپ نشر تهران،‌ یک اتفاق خوب در نمایشگاه کتاب

شرایط میزبانی از اردوهای تیم‌های ملی در گیلان فراهم است

کشف سرنخ‌هایی از بقا در میکروب‌های سرسخت اتاق‌های تمیز ناسا

راه شهدا اقامه بندگی و برپایی نماز اول وقت است

شهید طیاری مقابل سنگر حاج قاسم و در کنار من به شهادت رسید + فیلم

نقدی بر یک سفر پُرحاشیه؛ وقتی تفریح جای تبیین را گرفت

نقدی بر یک سفر پُرحاشیه؛ وقتی چالش‎های گیلان دیده نشد

وضعیت تالاب‌های گیلان نباید به بحرانی مشابه ارومیه برسد

افزوده شدن 300 میلیارد تومان تجهیزات امداد و نجات به هلال‌احمر گیلان

استاندار: گیلان شرایط میزبانی از اردوهای تیم‌های ملی را دارد

رگبار‌های موقت و پراکنده میهمان گیلانی‌ها

امتحانات نهایی، حلقه مکمل کنکور؛ تأکید بر صیانت از فرآیند برگزاری در گیلان

مدیریت پسماند در شمال کشور نیازمند اقدام فوری و هماهنگ است

میمون‌های موسیقی‌دان در جنگل‌های بارانی