نسیم گیلان

آخرين مطالب

برنج‌کاری دیگر نمی‌صرفد اقتصادی

برنج‌کاری دیگر نمی‌صرفد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - فارس / در حالی‌که فصل کشت برنج در گیلان آغاز شده، بسیاری از کشاورزان به‌دلیل جهش سرسام‌آور قیمت نهاده‌ها و دستمزد کارگران، عطای شالیکاری را به لقایش بخشیده‌اند.
برنج‌کاران گیلانی، این روزها با بحرانی بی‌سابقه روبه‌رو هستند؛ افزایش سرسام‌آور هزینه‌ سموم کشاورزی و دستمزد نیروی انسانی، تولید برنج را از صرفه اقتصادی خارج کرده و زنگ خطر را برای آینده این محصول استراتژیک به صدا درآورده است.
بازار
در حالی که فصل کشت آغاز شده، بسیاری از شالیکاران به‌دلیل افزایش چندبرابری قیمت نهاده‌ها و دشواری تأمین هزینه‌های جاری، از ادامه فعالیت بازمانده‌اند. آن‌ها می‌گویند تولید برنج دیگر نه تنها سودی ندارد، بلکه برای بسیاری زیان‌ده شده است.
جعفر علیزاده، کشاورز اهل صومعه‌سرا، می‌گوید: «تا چند سال پیش با تمام سختی‌ها، برنج‌کاری برایمان مقرون‌به‌صرفه بود، اما حالا با هزینه‌های بالای کارگر، کود و سم، فقط بدهکار می‌شویم. کشاورز با این وضعیت چطور دوام بیاورد؟»
بر اساس گزارش میدانی خبرنگار ما، قیمت سموم پرکاربرد در شالیزارهای گیلان نسبت به سال گذشته بین 80 تا 90 درصد افزایش‌یافته و دستمزد روزانه نیروی کار به بیش از یک میلیون تومان رسیده است،
در چنین شرایطی، برخی کشاورزان ناچار شده‌اند زمین‌های خود را رها کنند یا به کشت محصولات جایگزین فکر کنند.
جعفر علیزاده، کشاورزی 55ساله از شهرستان صومعه‌سرا، با نگاهی نگران به شالیزار نیمه‌کشت‌ شده‌ است، می‌گوید: «من از بچگی در همین زمین‌ها بزرگ شده پدرم هم برنج‌کار بوده است، این کار فقط نان ما نبوده‌ و بلکه هویت‌ ما بوده. اما حالا دیگر از عهده‌اش برنمی‌آییم.»
به گفته این کشاورز «سال گذشته بابت هر لیتر سم حدود 150 هزار تومان هزینه می‌کردم ولی این مبلغ امسال به 350 هزار تومان رسیده است و همچنین یک کارگر اگر بخواهد یک روز درو کند، کمتر از یک میلیون تومان دریافت نمی‌کند. خب من با 2 هکتار زمین، چقدر باید خرج کنم؟ تازه اگر آفت نزند و باران درست بیاید.»
علیزاده با اشاره به کاهش توان مالی‌اش برای تأمین هزینه‌های اولیه می‌گوید: «امسال مجبور شده نصف زمین را اصلاً نکاشته و به شغل دیگر روی بیاورم‌ زیرا وام‌گرفتن هم دیگر فایده‌ای ندارد، چون نمی‌توانیم سر موقع قسط‌ها را بدهیم. 
این کشاورز گیلانی با صدایی که خستگی و دلسردی در آن موج می‌زند، اضافه می‌کند: «دولت اگر کاری نکند، ماها مجبور می‌شویم دست از این کار بکشیم. آن وقت دیگر نه برنج ایرانی می‌ماند، نه کشاورز گیلانی.»
کارشناسان حوزه کشاورزی هشدار می‌دهند که ادامه این روند می‌تواند پیامدهایی چون کاهش تولید داخلی، وابستگی بیشتر به واردات برنج خارجی، و تضعیف امنیت غذایی کشور را در پی داشته باشد. آنان خواستار ورود جدی دولت و حمایت‌های هدفمند برای تثبیت بازار نهاده‌ها و کاهش فشار بر کشاورزان هستند.
تولید برنج در گیلان، با هزاران سال قدمت، نه‌تنها بخشی از امنیت غذایی کشور را تأمین می‌کند، بلکه پیوندی عمیق با هویت فرهنگی و معیشت خانوارهای محلی دارد؛ اما امروز، در نبود حمایت مؤثر، این سنت دیرینه در آستانه فراموشی قرار گرفته است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/815831/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله قلبی با یک تراشه ردیابی می‌شود

اجرای پروژه 6 میلیون پوندی برای کاهش هزینه برق مراکز داده هوش مصنوعی

دیدار نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج

مسیر رشت به منجیل – 31 شهریور 1381 + عکس

افتتاح پایگاه امداد و نجات جاده‌ای علیگو در آزادراه قزوین–رشت

بی‌ادبی توسط کودکان؛ تقلید، جلب توجه یا زنگ خطر؟

همه ما باید برای ساختن ایران تلاش کنیم

ممنوعیت تردد تور‌های ورزشی بدون مجوز در معابر برون شهری گیلان

آنچه در افتتاحیه «نشریاری» گذشت

6 عنوان کتاب یک محقق مازندرانی رونمایی شد

استقبال مخاطبان ترک‌ زبان از کتب ایرانی

ابرکامپیوتر ژاپنی فوگاگو بشر را به شوخی گرفت!

بازسازی نمای جانبی راه شیری توسط تلسکوپ «گایا»

«تغییر ساعت کاری ادارات» و دردسرهای دوباره والدین

دیدار مدیرکل آموزش با دانش‌آموزان، دانشجویان، معلمان و اساتید مدارس و دانشگاه‌های استان سیستان و بلوچستان

قاچاقچی سوخت در گیلان محکوم شد

سخنگوی دولت، مدرسه خیرساز مهر اعظام را در منطقه محروم رشت افتتاح کرد

دهیاران پیشگام توسعه روستاها

نتایج انتخابات کانون مداحان رشت مشخص شد

بازدید سخنگوی دولت از 2 مجتمع تولیدی در بندرانزلی

پیش‌بینی بارش باران و کاهش دما در گیلان

نخستین المپیاد سگ‌های زنده‌یاب کشور در گیلان

حذف بخش‌هایی از کتاب «هارداسان» پیش از چاپ!

حضور نخستین کتابخانه عمومی سیار بین شهری همدان در نمایشگاه کتاب تهران

رونمایی از خاطرات همسر دانشمند هسته‌ای «شهید علی‌محمدی» توسط سعید جلیلی

افتتاح یک مدرسه خیّرساز در رشت

تعیین تکلیف مزایده فرکانس‌های 3600 و 3700 مگاهرتز در هفته جاری

نشست صمیمانه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با مدیران صندوق قرض‌الحسنه شاهد

سفر یک روزه مدیر کل بنیاد مازندران به شهرستان بهشهر

اینفوگرافیک برنامه‌های بزرگداشت هفته خدمت

آغاز پروژه‌های مشترک با قرارگاه محرومیت‌زدایی ارتش در رشت

کلنگ ساخت یک مدرسه در رشت بر زمین زده شد

تمام تلاش ما برای ساخت ایران است

صعود کوهنوردان دوستدار محیط زیست به ارتفاعات ماسوله + تصاویر

افتتاح مدرسه مهرعظام رشت در سفر سخنگوی دولت به گیلان

افتتاح یک واحد آموزشی خیرساز در رشت با حضور سخنگوی دولت

ارتباطات در خاموشی؛ وقتی باتری‌ها توان ادامه ندارند

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران با اساتید دانشگاه تهران

ادای احترام سخنگوی دولت به هوشنگ ابتهاج

برداشت 3 هزار تُن برگ سبز چای از باغات شفت

انتشار بخشی از زندگی شهید «رضا خوارزم»

سفر مهاجرانی به دیار میرزا کوچک جنگلی؛ برگزاری شانزدهمین نشست خبری

آزادی 11 زندانی در دهه کرامت با همراهی خیرین در لاهیجان

افتتاح یک مدرسه خیر ساز در مسکن مهر رشت

ادای احترام سخنگوی دولت به مقام شهدا در رشت

علاقه عراقی‌ها به سعدی و خیام

ادای احترام سخنگوی دولت و استاندار گیلان به مزار شاعر نامدار گیلانی

تکنولوژی دیپ‌لیک اینتل تنها 5 سال پس از تولد به فراموشی سپرده شد

خانواده سرمایه ماندگار و محور تحول اجتماعی در کشور است

رگبار و رعدوبرق در 13 استان؛ کاهش دما در استان گیلان از امروز