نسیم گیلان

آخرين مطالب

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی اقتصادی

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / عطر شالیزارهای گیلان تو را به بهشت می‌برد ولی در سال‌های اخیر رشد قارچ‌گونه ویلاهای رنگارنگ، همچون وصله‌ای ناجور این زیبایی را خدشه‌دار کرده است. 
ویلاهای شکیل و زیبایی که بیشتر آنها استراحتگاه موقت مالکینش هستند، همچون ماری خوش خط و خال در میان شالیزارهای برنج خزیده و آرام آرام زمین‌های حاصلخیز را می‌بلعد و این کابوس شالیکارانی است که دل به زمین بسته‌اند و رنجِ برنج را به جان خریده‌اند؛ یکی از چندین دغدغه‌ای است که این روزها نه فقط شالیکاران بلکه اهالی گیلان را نگران کرده است.
فرشته کم‌گوی، بانوی شالیکار گیلانی که امسال به عنوان تولیدکننده برتر برنج در سطح ملی انتخاب شده در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از کودکی کشاورزی را از پدربزرگم فرا گرفتم و گویی من هم با ساقه‌های برنج قد کشیدم و هر چه بزرگتر می‌شدم علاقه‌ام به شالیکاری بیشتر می‌شد.
وی با بیان اینکه سال‌ها قبل و بعد از فوت پدربزرگم زمین‌ها بین وارثین تقسیم شد ولی عشق من به شالیزارهای هیچگاه از بین نرفت، افزود: به مرور زمان زمین‌ها را از خانواده‌ام خریدم و در سال‌های بعدتر نیز بخش‌هایی از زمین‌های اطراف را خریداری و به زمین‌های موجود اضافه کردم و در واقع کار در زمین‌های کشاورزی برایم یک حرفه شد.
این بانوی فعال حوزه کشاورزی با تاکید بر اینکه اگر اوضاع تبدیل شالیزارها به محلی برای ساخت ویلاها با همین سرعت پیش برود آینده برنج گیلان را خطرناک می‌بینم ، گفت: یکی از معضلات بزرگ زمین‌های کشاورزی تبدیل شالیزارها به ساختمان‌های ویلایی است. در ابتدا زمین‌های شالیزاری را به حال خود رها کرده و کشت نمی‌کنند. چند وقت بعد در آن خاک، نخاله و سنگ می‌ریزند و پس از چند سال هم می‌بینی در آنجا یک ویلا سبز شده و اگر این مسئله همینطور ادامه داشته باشد کشاورزی در گیلان از بین می‌رود.
کم‌گوی تصریح کرد: اگر ویلا و شهرک برای اهالی همین منطقه باشد حداقل دغدغه شهر و استان را دارند ولی عموما غیربومی‌ها از شهرهای دیگر آمده‌اند و صرفاً به عنوان یک محل گردشگری برای برخی از روزهای سال این ویلا را ساخته‌اند و قطعاً دغدغه‌ای جز تفریح ندارند.
این بانوی گیلانی با بیان اینکه معماری ویلاهای ساخته شده سنخیتی با فرهنگ و اقلیم گیلان نداشته و بوی غربت می‌دهد و باعث از بین رفتن معماری بومی و روستایی شده، تصریح کرد: در کنار توجه به مسائل مرتبط با احداث بنا باید ضوابط معماری بومی نیز در نظر گرفته شود.
نگاهی به سختی‌های کشاورزی در گیلان از زبان بانوی شالیکار
کم‌گوی که این روزها در 16 هکتار اراضی شالیزاری علاوه بر تولید محصول سالم، در کنار جهادکشاورزی اقدامات ترویجی انجام می‌دهد، با اشاره به حمایت‌هایی که جهاد کشاورزی شهرستان خمام از او داشت، گفت: مشکلات در بخش کشاورزی زیاد است یکی از آنها بروکراسی اداری است.
وی که تلاش کرده استفاده از اردک و زنبور را جایگزین سموم برای مبارزه با آفات برنج کند، افزود: همه کشاورزان باید تلاش کنند محصول عاری از سم تولید کنند و به نظرم باید در این بخش تبلیغات بیشتری انجام شود.
وی افزود: تقریبا هر سال یک برند از کودهای شیمیایی وارد بازار می‌شود من به عنوان خریدار باید دقت لازم را داشته باشم و کود واقعی را از تقلبی تشخیص دهم در نتیجه دائما باید وقت گذاشته و دنبال شرکت‌های معتبر بروم.
این بانوی شالیکار نمونه ملی در حال راه‌اندازی یک خط مینی کارخانه و بسته‌بندی برنج است و در کنار آن فعالیت‌ در زمینه بوم‌گردی، کشت دوم برنج، پرورش ماکیان، پیگیری برای تامین علوفه را نیز در دست اقدام دارد و یک مجموعه کامل کشاورزی ایجاد کرده و در حال پیگیری ثبت برند محصول ارگانیک برای صادرات همچنین پیگیراحداث شهرک گلخانه‌ای است، گفت: هرچند منابع علمی و سایت‌های معتبر برای مطالعات دانش روز کشاورزی وجود دارد ولی قطعاً یک کشاورز محلی نمی‌تواند از این منابع آنگونه که لازم است استفاده کند لذا در این زمینه کارشناسان کشاورزی تا حد ممکن می‌توانند کمک کار باشند.
کم‌گوی با بیان اینکه کشاورزان به صورت سنتی و تجربی مراحل کاشت، داشت و برداشت را فرا گرفته‌اند، تاکید کرد: به نظر من مهمترین مسئله تهیه کود است که این روزها در جامعه کشاورزی به یکی از مشکلات مهم تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مشکلات ما تامین آب کشاورزی است، تصریح کرد: پارسال سنبل آبی همه رودخانه اصلی منتهی به زمین ما را تحت سلطه گرفته بود که به صورت خودجوش و با هزینه شخصی چندین کیلومتر از مسیر رودخانه را پاکسازی کردم همه این‌ها در صورتی است که قبض برق با رقم‌های وحشتناک برایم می‌آید.
این بانوی شالیکار همچنین با اشاره به اینکه واردات برنج یکی از آن مواردی است که رنج برنج را زیاد می‌کند، تصریح کرد: وقتی ساقه‌های برنج بالا آمدند شنیدن خبر واردات برنج؛ کمر شالیکار را خم می‌کند در حالی که خرید محصول با قیمت خوب یکی از آرزوهایی است که همه کشاورزان پس از رنج‌هایی که برای بالا آوردن برنج می‌کشند انتظار دارند.
وی افزود: کمبود گازوئیل برای ماشین آلات کشاورزی و خرید آزاد این سوخت، بالا بودن دستمزد روزانه کارگران شالیزارها از دیگر مشکلات فعال و کشاورزان عرصه تولید برنج است.
امروزه یکی دیگر از مشکلات حوزه کشاورزی و زندگی در روستاهای وجود مرغداری‌های متعدد در اطراف محل سکونت و مزارع کشاورزی است که بدون در نظر گرفتن موارد زیست محیطی با سوزاندن لاشه مرغ‌ها موجب تولید آلودگی آب، خاک و هوا می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/815722/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشدید باران‌های رگباری همراه با رعدوبرق در گیلان

تصادف وحشتناک باعث نصف شدن یک خودرو شد!

جیغ‌های ستاره در حال مرگ را بشنوید!

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

شفق قطبی روی سیاره مشتری زیباتر از زمین

نشست هم‌اندیشی کارشناسان حوزه آموزش شاهد و ایثارگر گلستان با حضور مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان

دیدار چهره به چهره مدیر کل بنیاد مازندران با جامعه ایثارگری قائمشهر

برگزاری نخستین همایش بین‌المللی مصدومین شیمیایی با تأکید بر دیپلماسی ایثار و حمایت وزارت امور خارجه

سخنگوی دولت گیلان را به مقصد تهران ترک کرد

سالمندی بهره‌برداران کشاورزی گیلان رکورد زد

کیوی گیلان در یک قدمی بازار هند

حضور بقائی در نمایشگاه کتاب تهران

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

رباتی که پینگ ‌پنگ‌ را با مهارت یک انسان بازی می‌کند

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خوراکیان»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت پدر شهیدان معزز «فرهادی تروجنی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «خرمی»

انهدام باند سارقان حرفه‌ای محتویات خودرو در رشت

دومین روز سفر سخنگوی دولت به گیلان

ضرورت توجه رسانه به امید آفرینی / واقعیت ها بیان شود

پای آلودگی به گیلان باز شد | این دو استان آلوده ترین منطقه ایران شدند

آماده‌باش هلال‌احمر در شمال‌غربی و غرب کشور

محیط زیست گیلان در وضعیت قرمز؛ ضرورت هم‌افزایی ملی برای عبور از بحران

چه انتظاراتی از پرتاب نهم استارشیپ به فضا داریم؟

امحای بیش از یک تن مواد مخدر در رشت | تصاویر

ضرورت تعامل و حمایت از اهالی فرهنگ؛ پرداخت 220 میلیارد تومان تسهیلات

پیشبرد اهداف دولت نیازمند همدلی کارکنان نهادها و سازمان‌هاست

همایش «مدار امید» در رشت برگزار شد

ظرف محیط زیستی گیلان در خطر است

مهاجرانی: احیای تالاب انزلی نیازمند نگاه ملی است

کاپیتان تیم ملی؛ خوشحال از ابقاء داماش

خبر سرقت در نمایشگاه کتاب اشتباه بود

رحماندوست و شعبان‌نژاد در نمایشگاه کتاب

کاهش زمان تشخیص بیماری با طراحی شبکه عصبی پیچشی

آخرین مهلت ثبت‌نام در مسابقات ملی برنامه‌نویسی ICT Challenge

مهاجرانی: پرداخت‌های غیرقانونی در دولت پیگیری می‌شود

مقاوم‌سازی مسکن روستایی در رودسر به 66 درصد رسیده است

کاپیتان تیم ملی دل در گرو داماش دارد!

اجرای پروژه دیواره‌سازی رودخانه اوشمک برای حفظ محیط‌زیست

رونمایی از اعلان همایش ملی بزرگداشت فردوسی

واردات برنج در فصل برداشت ممنوع شود تا کشاورزان متضرر نشوند

ساعت برگزاری امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد

جهان زودتر از تصور قبلی انسان به پایان می‌رسد

فوت 3 نفر در پی تصادف پراید در رشت

بیش از 1300 کیلوگرم انواع مواد مخدر در گیلان امحا شد

برخورد خودرو با درخت در رشت / 3 نفر کشته شدند

کارخانجات چای‌سازی گیلان زیر ذره‌بین استاندارد

امحاء بیش از یک تن انواع مواد مخدر در رشت

تداوم بارش رگبار‌های پراکنده باران در گیلان

ادای احترام سخنگوی دولت به هوشنگ ابتهاج و شهدای رشت