نسیم گیلان

آخرين مطالب

تولید پتوی آنتی‌باکتریال با فناوری نانو برای خطوط هوایی کشور اقتصادی

تولید پتوی آنتی‌باکتریال با فناوری نانو برای خطوط هوایی کشور
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /تیم تحقیق و توسعه یکی از کارخانجات نساجی با دستیابی به دانش فنی تولید الیاف نانو آنتی باکتریال موفق به تولید پتوهایی برای خطوط هوایی شد که ضمن دوام بالا از خاصیت آنتی باکتریالی برخوردار است.
به نقل از ستاد نانو، در سال‌های اخیر، اهمیت بهداشت و ایمنی در حمل‌ونقل هوایی بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته و همین مسئله موجب شده است تا شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات داخلی هواپیما به سمت نوآوری‌های فناورانه حرکت کنند. یکی از این نوآوری‌ها در صنعت نساجی کشور، تولید پتوی پروازی آنتی‌باکتریال با استفاده از فناوری نانو توسط یکی از شرکت‌های فناور است؛ محصولی که اکنون در خطوط هوایی داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرد و با ویژگی‌های منحصربه‌فرد خود توانسته استانداردهای بهداشتی و ایمنی را به‌طور چشمگیری ارتقا دهد.
امین مقدم، مدیرعامل این کارخانه‌جات نساجی تولیدکننده انواع پارچه‌های پوشاک و پتوهای دارای فناوری نانو، پارچه‌های مبلی و منسوجات با الیاف طبیعی فرآوری‌شده را از جمله محصولات تولیدی این کارخانه نام برد و گفت: این شرکت فعالیت خود را از سال 1376 با راه‌اندازی واحد بافندگی آغاز کرد و در ابتدا به تولید روکش صندلی خودرو برای شرکت‌هایی چون سایپا و ایران‌خودرو پرداخت. از سال 1381 همکاری با شرکت‌های هواپیمایی آغاز شد و تولید پتوهای مخصوص پرواز در دستور کار قرار گرفت.
وی اظهار کرد: تیم تحقیق و توسعه (R&D) شرکت با دستیابی به فرمولاسیون انحصاری موفق شد فناوری نانو را در تولید این پتوها به کار گیرد و از آن پس، تمام محصولات پتو به‌صورت آنتی‌باکتریال با فناوری نانو عرضه شدند.
مقدم افزود: نخستین شرکت هواپیمایی که از پتوهای نانویی ما برای پروازهای داخلی استفاده کرد، هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران بود و پس از آن شرکت‌های آسمان و ماهان نیز به جمع مشتریان ما پیوستند. 
پتوهایی که در پروازها مورد استفاده قرار می‌گیرند، به‌طور معمول چندبار استفاده شده و پس از هر بار استفاده در سیستم‌های خشک‌شویی صنعتی شسته می‌شوند. اگرچه این فرایند باعث پاکیزگی نسبی آنها می‌شود، اما همواره احتمال باقی‌ماندن برخی عوامل بیماری‌زا وجود دارد؛ مشکلی که می‌تواند سلامت مسافران را تهدید کند. از طرفی، این پتوها باید دوام بالایی نیز داشته باشند تا پس از شستشوی مکرر همچنان قابل استفاده بمانند.
این شرکت نساجی با بهره‌گیری از فناوری نانو، پتویی از جنس پلی‌استر آکریلیک تولید کرده که حاوی نانوذرات فعال با خاصیت آنتی‌باکتریال است. این نانوذرات به‌دلیل نسبت سطح به حجم بالا، با باکتری‌ها واکنش داده و از طریق غیر فعال‌سازی آنزیم‌های حیاتی آنها، توانایی رشد و بقا را از آن‌ها می‌گیرند. در نتیجه، پتوهایی که با این فناوری تولید شده‌اند، می‌توانند از انتقال میکروارگانیسم‌ها بین مسافران جلوگیری کنند.
علاوه بر خاصیت آنتی‌باکتریال، پتوی تولیدشده در برابر آتش نیز مقاومت بالایی دارد. این ویژگی به‌ویژه در محیط‌های محدود و حساسی همچون کابین هواپیما، امری حیاتی محسوب می‌شود. ترکیب این دو ویژگی ضدمیکروبی بودن و مقاومت در برابر شعله پتوی جدید را به گزینه‌ای امن، قابل‌اعتماد و بهداشتی برای خطوط هوایی تبدیل کرده است.قیمت مناسب، سبک بودن و قابلیت گرم‌کنندگی مطلوب از دیگر مزایای این محصول نوآورانه است که آن را از دیگر نمونه‌های رایج متمایز می‌سازد.
از آنجا که در پروازهای طولانی‌مدت، آسایش و سلامت مسافران اهمیت دوچندانی دارد، استفاده از تجهیزات داخلی با استانداردهای بالا می‌تواند تجربه‌ای بهتر، ایمن‌تر و مطمئن‌تر برای آن‌ها فراهم آورد. اکنون که تجربه استفاده از این پتوهای پیشرفته در خطوط هوایی داخلی موفقیت‌آمیز بوده، امید است با حمایت‌های فناورانه، زمینه صادرات گسترده‌تر این محصولات نیز فراهم شود.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/815092/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخشش یک ستاره جدید در آسمان شب

سلامت مردم نباید قربانی سودجویی مراکز غیرمجاز شود

جمع آوری 10 میلیارد تومان نذورات برای بازسازی عتبات عالیات در گیلان

برنامه خاموشی برق گیلان اعلام شد | سه شنبه 16 اردیبهشت 1404

تجلیل از خانواده شهید فرهنگی توسط زهرا مظفر مشاور وزیر آموزش و پرورش در بخش کلاچای

ایلان ماسک برای کارمندان اسپیس ایکس شهر ساخت

نشست مشترک سرپرست دفتر مطالعات و پژوهش‌های بنیاد با پژوهشگران دانشگاه علامه طباطبایی

اعزام نخستین کاروان حج از گیلان

حضور خادمان رضوی در منزل سه قلو‌های فومنی

اعزام نخستین کاروان حج تمتع صبح امروز از گیلان

تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «روح‌الله» منتشر می‌شود

دیدار مدیرکل آموزش و پرورش استان گیلان با 3 خانواده فرهنگی و شهید در تالش

بررسی اجتماعی رفتار کاربران زن در اینستاگرام

پرداخت بیش از 2 هزار میلیارد ریال تسهیلات اشتغالزایی در گیلان

احداث ورزشگاهی به نام بهمن صالح‌نیا در بندرانزلی

آب سد سفیدرود رهاسازی شد

اعزام نخستین کاروان حج تمتع از گیلان

بخشی از کتاب/ نابرده رنج، رنج بیشتری عایدش می‌شود

تعهد دولت به آموزش برابر؛گامی دیگر برای توانمندسازی دانش‌آموزان خاص درگیلان

ادای احترام به سفیران دانایی

کارکنان در ادارات باید با روحیه بسیجی به مردم خدمت کنند

ثبت تصویر یک پلنگ ماده در جنگلهای هیرکانی املش

ممیزی املاک از اولویت‌های اصلی مدیریت شهری است

هوش مصنوعی و دوقلوی دیجیتال؛ سلاح ویرایش پنجم مبحث 19 برای مهار ناترازی انرژی در ساختمان‌ها

سومین نشست کمیسیون تخصصی طرح و برنامه شاهد و ایثارگر برگزار شد

هیچ پرونده‌ای برای ساخت‌وساز در اراضی دارای طرح هادی تشکیل نشود

آغاز رهاسازی آب از سد سفیدرود برای آبیاری اراضی

«ایلهان»؛ وقتی یک پناهنده مسلمان کلیشه‌های آمریکا را می‌شکند

دمیدن روح امید در دل کودکان عشایر با حرکت کاروان بازتاب امید + فیلم

راه‌حل دانشمندان بلژیکی برای پیش‌بینی آلزایمر خانوادگی

انتشارات سوره مهر با دو کتاب درباره شهید رئیسی به نمایشگاه کتاب می‌آید

دیدار مدیر کل بنیاد شهید و امور ایثارگران بوشهر با سرپرست معاونت شورای حل اختلاف دادگستری

پیام ویژه لژیونر ملی‌پوش برای تیم لیگ یکی

300 هزار تُن روغن خوراکی در گیلان توزیع شد

یک لیوان ماده باروری ابرها 18میلیون گالن باران تولید کرد

شهدای خدمت، نماد اخلاص، صداقت و روحیه جهادی در نظام جمهوری اسلامی هستند

یک کارگر در کارخانه کوک پزی کلاته رودبار دامغان جان باخت

گیلان؛ استانی که مرگ از تولد پیشی گرفت

قهرمانی سریع‌ترین مرد ایران در رشت

حبس دامپزشک قلابی در رشت

هشدارهای بندر رجایی در بندر انزلی شنیده شد

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

یک پیشرفت بزرگ در درک «خودآگاهی»

ساخت ابرخازن نانوساختار دوست‌دار محیط زیست

تشکیل جلسه هماهنگی بزرگداشت شهدای خدمت در بنیاد سمنان

سفر مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان به تهران برای پیگیری ویژه پروژه‌های عمرانی

بازدید بازرس کل استان گیلان از انبارهای کالا و گمرک بندر انزلی

استاندار گیلان: صالح‌نیا الگوی اخلاق بود

از اسب چوبی تا پیراهن گلدار؛ تجربه‌ای زنانه در مجموعه غزل «سی»

دو بیتی زیبا از بابا طاهر