نسیم گیلان

آخرين مطالب

جلوه های معلمی:

عشق بدون مرز آموختن فرهنگي

عشق بدون مرز آموختن
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - در دل بادهای سرد کوچ و در سکوت شب‌های ایل، مدرسه ای برپاست که به ما می گوید جایی میان کوه‌ها و آسمان، چراغ علم خاموش نمی‌شود آموزش تمام شدنی نیست و تا هر زمان که دانش‌آموزی باشد تدریس حتی در شرایطی سخت‌تر از معمول ادامه دارد. مدرسه تک نفره صداقت نمونه ای از این دلدادگی آموزگار جوان گیلانی اشت.

به گزارش اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش استان گیلان، روستای چوواژیه از توابع اسالم در مسیر خلخال در جایی میان کوه‌ها و دشت‌های بی‌کران و زیر سقف آسمان آبی قرار دارد که باد ، بوی گیاهان دارویی و گل‌های رنگارنگ و خاک باران‌خورده را با خود می‌آورد، مدرسه‌ای کوچک اما پُر از امید برپاست. اینجا زنگ تفریح حتی با صدای زنگ مدارس شهر فرق دارد و با وجود برخی کمبودها اما عشق به آموختن، بی‌وقفه میان بادهای سرد کوچ و هیاهوی دام‌ها جریان دارد .
مدرسه عشایری «صداقت»، جایی که معلم، بیش از یک آموزگار بوده و همراه و مشوق است و گاهی عضوی از خانواده و همچنین تک دانش‌آموزی که میان کوچ و کلاس، رویاهای بزرگ در دل کوچکش می‌پروراند .
وقتی از اسالم به سمت خلخال حرکت کنی، نسیم کوهستانی سرما و لرزی را بر تن آدم می‌نشاند و پس از دو ساعت با گذر از مسیر ناهموار به مدرسه‌ای کوچک پیش‌ساخته با یک کلاس درس می‌رسی که هنوز برق ندارد، اما به پنل خورشیدی مجهز است.
مدرسه «صداقت»، مأمن امید و آموختن برای کوچ‌نشینان چوواژیه شده، هرچند کوچک، اما به‌راستی نامی برازنده دارد چرا که با صداقت، عشق و تعهد معلمانش استوار ایستاده تا با تمام محدودیت‌ها، نور دانش را در دل کوچ عشایر روشن نگه دارد .
معلمی جوان و عاشق، دل به راه می‌زند تا با حضور در بین کوچ‌نشینان عشایر، شوق آموختن را برای تنها دانش‌آموزش روشن نگه دارد و صدای الفبا را در سکوت طبیعت و این گوشه از ایران عزیز طنین‌انداز کند .
با آرمان حسینی‌پور ، معلم مدرسه عشایری صداقت با یک دانش‌آموز تا از نزدیک ببینیم که آموزش در دل طبیعت با سختی‌های فراوان، چه طعم و رنگی دارد .
آرمان حسینی‌پور، فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان بوده که به مدت دو سال است در مدرسه صداقت روستای چوواژیه چراغ علم را روشن نگه داشته در گفت‌وگو با ما در خصوص خدمت در این مدرسه گفت: پس از اتمام تحصیل در دانشگاه فرهنگیان، براساس سازماندهی و سهمیه، آموزگار مدرسه عشایری چووژایه شدم، سال اول خدمتم خیلی سخت بود زیرا از منزل تا مدرسه بیش از 40 کیلومتر مسافت بوده که 20 کیلومتر فقط جاده خاکی و کوهپایه‌ای است .
آموزگار دبستان عشایری صداقت چووژایه گفت: سال گذشته همزمان با سال اول تدریسم در این مدرسه دو دانش‌آموز پایه ششمی و دومی داشتم، به مرور سختی‌های خدمت در این منطقه جای خود را به رفاقت و صمیمیت داد و حتی وابستگی ایجاد شد و برخورد خانواده‌ها به گونه‌ای بود که انگار خانواده خودم هستند، شرایط به گونه‌ای شد که امسال هم بنابر درخواست شخصی مجدد همان مدرسه را برای تدریس انتخاب کردم و امسال فقط یک دانش‌آموز پسر پایه سوم دارم .
حسینی‌پور در خصوص رفت و آمد گفت: به دلیل مسافت و دوری راه در همان مکان مدرسه با اندک وسایل ضروری و یک بخاری هیزمی بیتوته می‌کنم و معمولا هفته‌ای یک بار به خانه می‌روم، امسال چون وسیله نقلیه دارم راحت‌تر مسیر خانه از خلیف‌آباد اسالم تا مدرسه صداقت در چوواژیه رفت‌وآمد می‌کنم .
این آموزگار مسیر دسترسی را اینگونه توصیف می‌کند: در زمستان‌ها جاده روستا با وجود سرمای سخت یخ می‌زند و اما در این فصل با پوشش درختان و صدای پرندگانش بهشت است، عشایر این روستا که حدود 10 خانوار کوچ نشین در چادر یا بنایی ساختمانی هستند تا اواخر اردیبهشت‌ماه که درس هم تمام می‌شود به مناطق بالادست و مرتع کوچ می‌کنند .
وی در خصوص ویژگی دانش‌آموزان عشایری گفت: در این دو سال تجربه‌ای که با دانش‌آموزان عشایری داشتم، آنان در دروس ریاضی و محاسباتی بسیار باهوش هستند و در دروس شفاهی مثل فارسی باید بیشتر تلاش کنند شاید آن هم به این دلیل است که گفت‌وگوهای روزمره‌شان به زبان و گویش محلی است و برق و تلویزیونی وجود ندارد که این کودکان با دنیای خارج از روستا ارتباط بگیرند، البته پنل انرژی خورشیدی وجود دارد اما نمی‌تواند برق لازم برای تلویزیون و یا وسایل گرمایشی را تامین کند. لوازم ضروری اولیه آموزش فراهم است فقط روستا برق ندارد .
حسینی‌پور در خصوص آرزویش برای دانش‌آموزان عشایر گفت: دانش‌آموزان عشایر متاسفانه عموما به دلیل اینکه دوشادوش خانواده مشغول به فعالیت دامداری هستند، در سنین کم ترک تحصیل می‌کنند اما با این وجود آموزش تمام شدنی نیست و تا هر زمان که دانش‌آموزی باشد تدریس حتی در شرایطی سخت‌تر از مدرسه صداقت ادامه دارد لذا آرزو می‌کنم آینده‌ای روشن و پر افتخار در انتظار دانش‌آموزان عشایر باشد .
این آموزگار عشایری در خصوص تفریح دانش‌آموزانش گفت: تفریح بچه‌های عشایر هم دامداری و همراه شدن با گله گوسفندان در طبیعت بکر است، مگر اینکه در زنگ ورزش فوتبال بازی کنیم .
حسینی با اشاره به حضور راهبر آموزشی در منطقه ادامه داد: با توجه به اینکه منطقه سخت و محروم بوده، حضور راهبر آموزشی باعث دلگرمی است و موارد و نکاتی که تاکید می‌کند هم بسیار کاربردی است .
وی در پاسخ به این سوال که مزایای معلم عشایری با مدارس معمولی متفاوت است؟ گفت: شاید از نظر مزایا معلم عشایری با معلم مدارس شهری تفاوتی نداشته باشد اما عشق به معلمی فراتر از آن است که با این موارد کمرنگ شود .
حسینی در پاسخ به این سوال که هدیه روز معلم گرفتید؟ گفت: بین بچه‌های عشایر هدیه روز معلم مرسوم نیست شاید به این دلیل که دسترسی به تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی ندارند اما هر از گاهی بابت قدردانی از محصولات لبنی دام‌هایشان یا نان داغ تنورهای بانوان زحمتکش عشایر می‌آورند که بسیار لذت‌بخش است .
گفت‌وگو با این معلم بیانگر این است که مدرسه تنها یک ساختمان نیست؛ مدرسه می‌تواند یک چادر باشد، یا حتی سایه درختی در دل طبیعت بکر، جایی که شوق یاد گرفتن هست، جایی که صدای الفبا در باد گم نمی‌شود، مدرسه همان‌جاست . معلم‌های عشایری، چراغ‌هایی‌اند که در دل تاریکی‌ها روشن می‌مانند و دانش‌آموزان‌شان، بذرهایی‌اند که اگرچه گاهی در زمین‌های سخت کاشته می‌شوند، اما امید سبز شدن را هیچ‌وقت از دست نمی‌دهند. شاید امکانات کمتر باشد، شاید راه مدرسه سخت‌تر، اما اینجا اراده و عشق، راه را هموار می‌کند. آینده از همین‌جا شروع می‌شود؛ از لبخند دانش‌آموزی که با کیفی از جنس پلاستیک در دست، به آینده‌ای روشن چشم دوخته است .

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/814720/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ربات‌های انسان نما خودروهای هیوندای را مونتاژ می‌کنند

تهیه همبرگر به سبک ایستگاه فضایی بین‌المللی

جلسه برنامه‌ریزی اجلاسیه شهدای سنگرساز بی‌سنگر

مراسم سالگرد آیت‌الله بهجت فومنی (ره) در فومن برگزار می‌شود

بخشی از کتاب/ ماراتن کتاب‌خوانی در متروی پاریس

فرصتی برای نشستن رو در رو با جلال؛ تماشای دنیا با عینک یک روشنفکر عاصی

صالح نیا مکتب اخلاق فوتبال ایران بود

لزوم توجه همه جانبه به بزرگترین دستگاه تعلیم و تربیت

روایت مهربانی

میکروپلاستیک‌ها می‌توانند منجر به انسداد شریان‌ها شوند

ماجرای فوت توزیع‌کننده شیشه و گل در زیباکنار چیست؟+ فیلم

کار خلاقانه در فرمانداری رشت؛ وقتی یک معلم فرماندار شد

ضرورت برنامه ریزی دقیق در توزیع آب کشاورزی توسط آبسواران شفت

گزارش پلیس از انسداد یک آزادراه

نگرانی رشتی‌ها از هدررفت آب سد آیت الله بهجت شهر بیچار + فیلم

فرونشست در 30 استان ؛ گیلان تا 2 سال دیگر درگیر فرونشست خواهد شد | می‌ توانیم جلوی فرونشست را بگیریم

ماجرای فوت توزیع‌کننده شیشه و گُل در زیباکنار چیست؟

برندگان جایزه ادگار 2025 معرفی شدند

اثر جدید یامین‌پور در نمایشگاه کتاب؛ نگاهی به اندیشه آوینی و هایدگر

نواخته شدن زنگ سپاس در مدارس گیلان

ساخت دستگاه همگن‌ساز فراصوتی برای آزمایشگاه‌ها و صنایع از سوی دانش‌بنیان‌ها

جشن 50 هزارنفری دختران ایران در محفل بزرگ ولادت حضرت معصومه (س)

دانش آموزان با خواندن وصیتنامه شهدا با سبک زندگی آن‌ها آشنا شوند

وزیر ورزش: اخلاق‌مداری مرحوم صالح‌نیا سرلوحه ورزش و تربیت جوانان قرار گیرد

«بهمن صالح‌نیا» یک مکتب اخلاقی در فوتبال ایران بود

انسداد آزادراه منجیل به رودبار

آزادراه منجیل به رودبار مسدود شد

درس هایی از نهج البلاغه با حضور نماینده ولی فقیه در گیلان برای کارکنان حوزه ستادی آموزش و پرورش

«دارپا» یک فضاپیما را برای پیدا کردن آب به ماه می‌فرستد

پیدا کردن آب در کره ماه با «LASSO»

هوش مصنوعی «گوگل» در ارزیابی ایمنی امتیاز پایینی گرفت

وداع با پدر فوتبال گیلان: بهمن صالح‌نیا، خداحافظ!

صدور هشدار نارنجی؛ تشدید رگبار، رعدوبرق و وقوع سیل در 18 استان

تیراندازی توزیع کننده شیشه و گُل در رشت؛ متهم کشته و همدستش بازداشت شد

استیلی: توجه به اخلاقیات از خاصیت مردان فوتبال گیلان است

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

پایان رفعت: زنده یاد صالح‌نیا اسطوره اخلاق فوتبال گیلان بود

جهانپور: بهمن خان تاریخ فوتبال ملوان بود

آیت‌الله بهجت (ره) نسبت به انقلاب اسلامی حساسیت ویژه‌ای داشت

لزوم معرفی شخصیت و سلوک عارفانه آیت الله بهجت به نسل جدید

آیت الله بهجت فومنی (ره) مایه افتخار و مباهات ایران است

زارع: «بهمن صالح‌نیا» الگوی تمام نشدنی برای فوتبال است

بدرقه باشکوه اسطوره فوتبال با چشمانی اشکبار

مهدی تاج: مردم عسل هستند برایشان نیش میخوریم!

عمری پس از دویدن بر روی اسکله، در خاطرات کودکی خود کفن شدی

تیر خطاست زندگی

معلمان، اندیشه های امام و شهدا را به نسل آینده منتقل و راه آنان را ادامه خواهند داد

از 9 معلم و فرهنگی نمونه استان تجلیل شد

ظرفی که برای نگهداری از غذا نور فرابنفش ساطع می‌کند

دروغگوها از «هرگز» و «همیشه» زیاد استفاده می‌کنند