نسیم گیلان

آخرين مطالب

ساخت کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرم با قابلیت حمل انسان اقتصادی

ساخت کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرم با قابلیت حمل انسان
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / رئیس سازمان فضایی ایران از طراحی و ساخت کپسول‌های زیستی جدید در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم خبر داد و گفت: فاز طراحی کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.
دکتر حسن سالاریه در گفت‌وگو به بیان فعالیت‌های سازمان فضایی در حوزه کپسول‌های زیستی و پروژه اعزام انسان به فضا پرداخت و گفت‌: این پروژه‌ها با همکاری مراکز تحقیقاتی از جمله پژوهشگاه هوافضای وزارت علوم در حال پیگیری است که سبقه طولانی و نسبتا موفقی در این حوزه دارد. در سال 1402 برای اولین بار کپسول زیستی500 کیلوگرمی پرتاب شد و نمونه‌های بعدی این کپسول در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم با قابلیت‌های بالاتر در دستور کار قرار گرفت.
وی کپسول‌های زیستی جدید را در کلاس جرمی 1500 کیلوگرم دانست و با تاکید بر اینکه این پروژه در فاز طراحی قرار گرفته است، گفت: به زودی کار طراحی آن به پایان می‌رسد، همچنین ساخت نمونه‌های اولیه آزمایشگاهی-تحقیقاتی کپسول 500 کیلوگرم با قابلیت‌های ارتقاء یافته باید در سال 1404 به اتمام برسد.
وی از پرتاب نمونه اولیه کپسول زیستی 1500 کیلوگرمی در سال 1405 خبر داد و خاطر نشان کرد: فاز طراحی کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی که قابلیت حمل انسان در جرمی به ابعاد انسان را دارد، در حال طی شدن است و پس از آن برای ساخت نمونه‌های اولیه زیر سیستم‌های این کپسول اقدام خواهد شد.
سالاریه یادآور شد: این پروژه یک پروژه بسیار مهم برای کشور در حوزه‌های علوم و اکتشافات فضایی، اعزام انسان به فضا و پرتاب‌هایی با قابلیت حمل انسان محسوب می‌شود، ضمن آنکه موضوع بسیار حساس و ضروری برای توسعه فرایندهای فضایی و اقتصاد و توسعه صنعت فضایی کشور است، چرا که نگاه به آینده دارد؛ از این رو همکاری با کشورهایی که در این حوزه صاحب صنعت هستند، از موضوعات مهمی به شمار می‌رود که به طور جدی به آن توجه داریم.
وی تاکید کرد: یکی از مهمترین ویژگی‌های کپسول‌های کلاس جدید 500 کیلوگرمی، قابلیت‌های هدایت و کنترل و سیستم ناوبری است تا امکان هدایت‌پذیری این کپسول‌ها ارتقاء یابد، علاوه بر آن باید قابلیت‌های مربوط به بازگشت آن به جو و ورود و فرود آرام به سمت زمین را دارا باشند که باید نسبت به کپسول قبلی 500 کیلوگرمی ارتقاء یابند.
سالاریه با بیان اینکه در کپسول‌های زیستی 1500 کیلوگرمی قابلیت‌های حفظ موجود زنده ارتقای جدی می‌یابند، یادآور شد: علاوه بر توضیحاتی که دادم، ویژگی دیگری که باید در کپسول‌های زیستی اضافه شود، فناوری‌های هدایت پذیری و کنترل این کپسول‌ها است که باید رشد پیدا کند.
وی اضافه کرد: در کنار آن باید در مورد حامل کپسول و قرارگیری آن در مدار، ارتقاء و توسعه فناوری ویژه‌ای صورت گیرد؛ چرا که شتاب وارد شده به کپسول‌ زیستی و سرنشینان آن باید شتاب کنترل شده‌ باشد تا موجود زنده بتواند آن را تحمل کند و در این حوزه در حال کار هستیم.
توسعه هوش مصنوعی و صنعت فضایی
سالاریه با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت فضایی، گفت: صنعت فضایی مثل سایر صنایع و حتی بیشتر از سایر صنایع، بیش از پیش نیاز به بهره‌گیری از هوش مصنوعی و استفاده از ابزارهای پردازشی بسیار قوی دارد؛ به طور نمونه هوش مصنوعی می‌تواند سرعت تشخیص و کیفیت تشخیص و سهولت کار در حوزه کاربردهای تصاویر ماهواره‌ای را ارتقاء دهد.
وی با اشاره به کاربردهای هوش مصنوعی در تهیه نقشه‌ها، شناسایی تغییرات سطح زمین در حوزه‌های مربوط به زمین خواری و مسائل مربوط به پنجره واحد زمین، برآورد سطح زیر کشت، برآورد خسارت ناشی از حوادث، ادامه داد: هوش مصنوعی با استفاده از الگوریتم‌هایی که مورد استفاده قرار می‌دهد و با استفاده از داده‌هایی که در اختیارش قرار می‌گیرد و آموزش‌هایی که می‌بیند، می‌تواند این فرآیند را خیلی سریع‌تر انجام دهد، البته ممکن است با خطا همراه باشد، اما روند انجام کارها را تسریع و کمک می‌کند.
رئیس سازمان فضایی با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در توسعه ماهواره‌ها و صنعت پرتابگرها، خاطر نشان کرد: در حال حاضر پردازنده‌های با کیفیت بسیار بالا در صنعت فضایی مورد استفاده قرار می‌گیرند و این قابلیت را می‌دهند که بتوانیم الگوریتم‌ها و نرم‌افزارهای مرتبط با استفاده از هوش مصنوعی را در صنعت فضایی به صورت فراگیرتری استفاده کنیم و این یعنی افزایش کیفیت سیستم‌های کنترل کیفیت، سیستم‌های مخابراتی و ارتباطی، سیستم‌های مدیریت توان و سایر زیر سیستم‌ها و کنترل دما.
وی تاکید کرد: وقتی این زیر سیستم‌ها، ارتقاء و استفاده از آنها گسترش یابند، طبیعتا عمر ماهواره‌ها و عملکرد پرتابگرها بهتر خواهد شد و این امر هم به لحاظ اقتصادی، موجب می‌شود ساخت و پرتاب ماهواره‌ها به صرفه‌تر شود و هم به لحاظ کارکردی، سیستم‌های پیشرفته‌تری در ماهواره‌ها مورد استفاده قرار گیرد و مثلا این امکان را می‌دهد که بخشی از پردازش تصاویر، بر روی خود ماهواره‌ها انجام شود و بسیاری از مزایای فنی دیگر که بیان آن به فرصت و زمان مفصلی نیاز دارد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/812976/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

شوک بزرگ به سفره مردم/ افزایش قیمت مرغ و نان از این ماه؟

تصادف موتورسیکلت با عابر پیاده در آستارا یک کشته برجا گذاشت

داره فعل مجهول رو درس میده!

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

شرکت نفت خزر و دانشگاه گیلان تفاهم‌نامه امضا کردند

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

سفره مردم تنگ‌تر شد/ مرغ و نان دوباره گران می‌شود؟

لزوم تقویت تولیدات داخلی /سرمایه گذاری را مختل نکنید

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای سطلسر لاهیجان از فراز آسمان

گیلان دچار معضل کاهش جمعیت است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

آغاز دوباره حفاری اکتشافی نفت و گاز دریای خزر پس از مدت‌ها وقفه

قیمت جدید طلای 18 عیار در بازار ( جمعه 18 اردیبهشت 1404)

رویداد «لنز لنگرود» برگزار شد

پیدا شدن جسد مردی حدود 65 ساله در آستانه اشرفیه

حضور خدام بارگاه منور رضوی در سیاهکل + تصاویر

بازیگر معروف سینما درگذشت

عملیات اکتشافی نفت در دریای خزر آغاز شد

100 بسته معیشتی در آستانه اشرفیه توزیع می شود

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

غزل زیبای سعدی

پیام تبریک استاندار گیلان به مناسبت روز جهانی هلال‌احمر

ضرورت توانمندسازی و بازگشت شرافتمندانه زندانیان

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

حفاری اکتشافی نفت ایران در دریای خزر پس‌از 3 دهه وقفه آغاز شد

عملیات اجرایی حفاری خزر با فرمان وزیر نفت آغاز شد

روزگار از من گرفت

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

فرسودگی آسفالت در مسیر ارومیه به بندرعباس صدای رانندگان را درآورد

برگزاری آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن در گیلان

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود و روانگردان‌ها این واکنش را مسدود می‌کنند

نشاء برنج در 60 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان انجام شد

روزی شلوغ البته نه برای همه!

کاردستی قشنگ تابستونی بسازیم

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان