نسیم گیلان

آخرين مطالب

بازیافت طلا با پنیر امکان‌پذیر شد اقتصادی

بازیافت طلا با پنیر امکان‌پذیر شد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین / هر ساله میلیون‌ها نفر در سراسر دنیا، دستگاه‌های الکترونیکی از کار افتاده‌شان را دور می‌ریزند، درحالی‌که از این موضوع بی‌خبرند که این وسایل حاوی طلای 22 عیار هستند.
محققان مؤسسه فناوری فدرال زوریخ (ETH Zurich) سوئیس، روشی نوآورانه و دوستدار محیط‌زیست را برای بازیابی این طلاها از زباله‌های الکترونیکی توسعه داده‌اند که می‌تواند رویکرد ما نسبت به معضل فزاینده زباله‌های الکترونیکی را متحول کند.
طلایی در دل ابزارهای دیجیتال
وقتی یک وسیله الکترونیکی خراب می‌شود یا کارایی‌اش را از دست می‌دهد، اغلب سرنوشتش با سطل زباله گره می‌خورد. این روند باعث تولید سالانه نزدیک به 50 میلیون تُن زباله الکترونیکی می‌گردد؛ اما آنچه در این بین نادیده گرفته می‌شود، میزان بالای طلای موجود در این وسایل، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند بُردهای الکترونیکی آنهاست.

نسیم گیلان


در واقع، از هر تن زباله الکترونیکی می‌توان بین 300 تا 400 گرم طلا استخراج کرد؛ رقمی که به‌مراتب بیشتر از میزان طلای موجود در سنگ‌های معدنی است. بااین‌وجود و به دلیل روش‌های ناکارآمد فعلی، بخش عمده‌ای از این میزان طلای گران‌بها راهی مراکز دفن زباله می‌شود.
لازم به ذکر است که روش‌های سنتی استخراج طلا مثل استفاده از مواد شیمیایی سمی نظیر سیانید یا جیوه از یک‌سو پرهزینه‌اند و از سوی دیگر آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیری به محیط‌زیست وارد می‌کنند.
راه‌حل جدید با کمک دورریز صنعت پنیر
روش جدید توسعه یافته توسط موسسه ETH Zurich جایگزینی سبز و پاک برای بازیابی این میزان طلای ارزشمند ارائه می‌دهد. در کلیدی‌ترین بخش این فرآیند، ماده اسفنج مانندی مورد استفاده قرار می‌گیرد که از فیبرهای پروتئینی به‌دست‌آمده از آب‌پنیر (پسماند تولید پنیر) ساخته‌شده است.
همین اسفنج‌های زیستی توانایی جذب یون‌های طلا از محلول‌های حاوی اجزای حل‌شده الکترونیکی را دارند.

نسیم گیلان


پس از جذب طلا توسط اسفنج‌های زیستی، این یون‌ها با بهره‌گیری از عملیات حرارتی، به قطعات جامد طلای 22 عیار تبدیل می‌شوند. نکته جالب‌توجه اینجاست که تنها 20 برد الکترونیکی کافی است تا حدود 450 میلی‌گرم طلا از این طریق بازیابی شود.
این نوآوری نه‌تنها روشی ایمن و سازگار با محیط‌زیست را برای بازیابی طلا فراهم می‌کند، بلکه برای پسماندهای کشاورزی نیز کاربری ایجاد کرده و فشار روی صنایع مختلف را کاهش می‌دهد.
گامی به‌سوی اقتصاد چرخشی در صنعت الکترونیک
پیامدهای این کشف فراتر از بازیابی طلا از وسایل الکترونیکی است؛ باید بدانیم که اکثر وسایل الکترونیکی حاوی فلزات ارزشمند دیگری مثل نیکل، مس و پالادیم نیز هستند که می‌توان آن‌ها را با فناوری‌های مکملی مثل پیرومتالورژی و هیدرومتالورژی استخراج کرد.
ترکیب این روش‌های مدرن با فناوری توسعه‌یافته در موسسه ETH Zurich علاوه بر افزایش راندمان بازیافت، صنعت بازیافت را نیز پایدارتر خواهد کرد. طبق آمار ارائه شده حدود 80 درصد از زباله‌های الکترونیکی جهان بازیافت نمی‌شوند و این نه‌تنها یک نگرانی زیست‌محیطی ، بلکه یک فرصت اقتصادی بزرگ ازدست‌رفته به شمار می‌رود.
با افزایش نرخ بازیابی مواد از وسایل دورریخته‌شده، می‌توان وابستگی صنایع به استخراج‌های زیان‌بار معدنی را کاهش داده و به سمت اقتصادی چرخشی حرکت کرد؛ اقتصادی که منابع را تا جای ممکن در چرخه نگه می‌دارد.
فناوری پاک با پتانسیل بلندمدت
نوآوری ارائه شده توسط این موسسه سوئیسی دید ما نسبت به زباله‌های الکترونیکی را تغییر می‌دهد تا به زباله‌های الکترونیکی نه به چشم زباله، بلکه به‌عنوان منبعی غنی از مواد ارزشمند نگاه کنیم.
در این روش برخلاف استخراج سنتی، از هیچ ماده سمی‌ای استفاده نمی‌شود، آسیب زیست‌محیطی ندارد و از پسماندهایی بهره می‌گیرد که معمولاً دور ریخته می‌شوند.
این تحول علمی احتمالاً به‌زودی تأثیرش را بر صنعت بازیافت جهانی نشان می‌دهد و بدین ترتیب شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان به بازاندیشی در مورد نحوه دور ریختن وسایل الکترونیکی ترغیب خواهند شد. با گسترش آگاهی‌ها، شاید ایده تبدیل فنّاوری دیروز به گنجینه فردا دیگر صرفاً یک کنجکاوی علمی نباشد، بلکه پایه‌ای برای آینده‌ای پایدارتر در بازیافت منابع شود.
منبع: dailygalaxy

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/812622/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گروه جهادی شهدای رسانه فومن برگزیده شد

قابی خاطره انگیز از مراسم تجلیل از معلمان شهرستان تولمات + عکس

گروه جهادی بسیج رسانه شهدای فومن برگزیده شد

هوش مصنوعی پیام مقتول را به قاتلش رساند

رپورتاژ سنگین برای یک خبر معمولی| آغاز حفاری اکتشافی در نفت خزر

شکار بزرگترین مرال نر جنگل‌ های هیرکانی | مرال 2 متری شکار دوربین ها شد

برگزاری کنگره شهدای غریب در اسارت، کاری ارزشمند بود

رفع محرومیت ها در سایه تلاش جهادگران محقق می شود

برگزاری همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در رشت

رئیس سازمان چای: 25 هزار تن برگ سبز چای خریداری شد

واکنش سخنگوی نمایشگاه کتاب به ماجرای سرقت

این ستاره نباید اینجا باشد!

قابلیت جدید یک تلسکوپ فضایی برای مطالعه سیاره‌های در حال مرگ

راه‌آهن رشت - آستارا؛ پروژه‌ای برای اتصال ایران به بازارهای بین‌المللی

بسیج در همه بحران ها آماده خدمات رسانی به مردم است

لزوم تقویت زیرساخت‌های امدادی و آموزشی هلال‌احمر در گیلان

افزایش کشفیات مواد مخدردر گیلان؛ استاندار از اقدامات جدید مقابله‌ای خبر داد

عکس روز ناسا از یوگی و دوستان در مریخ!

دیدار مهندس اوحدی با خانواده خلبانان شهید پرواز اردیبهشت

آغاز بهسازی و آسفالت محور قدیم قزوین-رشت

خرید 34 هزار تُن برگ سبز چای از چایکاران شمال کشور

65 سایت جدید به شبکه همراه اول گیلان افزوده شد

متهم انتشار مطالب خرابکارانه اعتراف کرد | اقدام ضربتی پلیس و دستگیری عامل ارتباط و همکاری با ضدانقلاب

فاز دوم کنار گذر لنگرود در هفته دولت به بهره برداری می رسد

مرمت ساختمان تاریخی نوغان لنگرود به‌ زودی آغاز می‌شود

افزایش دمای هوای گیلان

برگزاری کارگاه و نشست کتابخوانی «دخترانه با کتاب» در رشت

دیدار با مسعود فروتن در نمایشگاه کتاب

سخنگوی دولت در نمایشگاه کتاب

از فرهنگیان برگزیده مدارس استثنایی استان گیلان تجلیل شد

هوش مصنوعی؛ موتور محرک تحول در نظام آموزشی دانشگاه آزاد است

پرداخت خسارت بیمه دی به خودروهای آسیب دیده در بندر شهید رجائی

60 هزار بیمار خاص گیلانی تحت پوشش بیمه‌ سلامت قرار دارند

آغاز به کار سومین جشنواره فرهنگ و هنر غذایی گیلان

لزوم توجه به مهارت‌آموزی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی گیلان

عامل ارتباط با گروه های معاند و ضد انقلاب در لنگرود دستگیر شد

راه‌آهن رشت - آستارا پروژه‌ای راهبردی برای اتصال ایران به بازار‌های بین‌المللی

تصادف موتورسیکلت و خودروی سواری در لنگرود 2 کشته بر جا گذاشت

سارق 20 میلیاردی طلاجات در دام کارآگاهان پلیس آگاهی گیلان

دستگیری عامل ارتباط و همکاری با گروه‌های معاند و ضدانقلاب در گیلان

نمایشگاه «هنر خدمت» به مناسبت گرامیداشت سالروز شهدای خدمت برگزار می‌شود

نخستین مراسم شهدای خدمت با محوریت پویش «خدمت ماندگار» برگزار می‌شود

فوری/ تتر پشت 80 هزار تومان سنگر گرفت!

فتح خرمشهر نماد وفاق ملی و اعتقاد قلبی مردم به امام (ره) است

اجرای رویداد «مدرسه تبیین محله» در گیلان

هشدار بازرس کل گیلان به مدیران منابع طبیعی پیرامون قاچاق چوب!

افزایش دما در گیلان تا میانه هفته

پایان جعل برند با ترکیب «فناوری نانو» و «بلاک‌چین»

انتقاد از عدم مسئولیت پذیری برخی مدیران شهرستانی در منابع طبیعی گیلان

محکومیت بیش از 14 میلیارد ریالی قاچاقچی لوازم یدکی در گیلان