نسیم گیلان

آخرين مطالب

تولید روزانه 6 هزار تن زباله در استان‌های شمالی کشور اقتصادی

تولید روزانه 6 هزار تن زباله در استان‌های شمالی کشور
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه طبق آمار و به طور میانگین استان‌های شمالی بیش از 6 هزار تن زباله در روز تولید می‌کنند، گفت: 70 درصد این زباله‌ها مستقیماً و بدون بازیافت و تفکیک دفع می‌شوند و در بیشتر مواقع باعث آلودگی رودخانه‌ها و آب‌های زیرزمینی می‌شود. 
هادی کیادلیری، سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در اختتامیه جشنواره «فرزند ایران، قهرمان زمین» در دانشگاه آزاد لاهیجان که با حضور رییس سازمان محیط زیست و استاندار گیلان برگزار شد، اظهار کرد: شمال کشور از نعمات الهی مختلفی از جمله دریا، تالاب و جنگل برخوردار است.
وی با بیان اینکه جنگل‌های شمال ایران یکی از جنگل‌های بی‌نظیر در سطح دنیا با قدمت 40 میلیون سال برآورد می‌شود، افزود: اما متاسفانه این طبیعت با ارزش در طول تاریخ به روش‌های مختلف مورد تخریب، دستبرد و بهره‌برداری بی‌رویه قرار گرفته و هم اکنون مشکلات زیادی را در این طبیعت مشاهده می‌کنیم.
کیادلیری تصریح کرد: این جنگل‌ها و طبیعتی که به دلیل اهمیت بالای خود در جهان ثبت شده؛ نه فقط به مردم شمال و مردم ایران تعلق دارد بلکه متعلق به کل بشریت است و هر تخریبی که در آن صورت گیرد در واقع بشریت از این موهبت الهی محروم شده است.
وی با بیان اینکه مشکلات عدیده‌ای در جنگل‌های شمال وجود دارد، تاکید کرد: پسماند یکی از این مشکلات است که با آن در جنگل‌های شمال درگیر هستیم و زباله‌ها به شکل کاملاً عقب افتاده در حاشیه جنگل‌ها تل‌انبار می‌شود و این مسئله در جایی که به عنوان میراث طبیعی جهان ثبت شده بسیار خجالت‌آور بوده و قابل درک و پذیرش نیست.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه 93 درصد از کشور ایران بسیار خشک و نیمه خشک است و فقط 7 درصد کشور از موهبت جنگل‌ها برخوردار است، گفت: یک درصد خاک کشور را جنگل‌های شمال به خود اختصاص می‌دهد هرچند به لحاظ رقمی پایین است ولی بسیار حائز اهمیت بوده و باید بیشتر به این مسئله توجه کنیم.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز 3 استراتژی بزرگ برای حفظ طبیعت و محیط زیست در نظر گرفته‌اند که شامل استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر، بازچرخانی و بازیافت زباله همچنین تنوع زیستی است، گفت: بر این اساس برای حفظ طبیعت و محیط زیست برنامه‌ریزی می‌کنند.
کیادلیری تصریح کرد: طبق گزارشات در برخی شهرهای ساحلی روزانه تا 3 هزار تن تولید زباله داریم که این میزان حتی 3 برابر میانگین کشوری است و بیشتر این زباله‌ها در کنار رودخانه‌ها، تالاب‌ها و جنگل‌ها رها می‌شوند البته بخشی از آن مربوط به جمعیت شناوری است که به عنوان مسافر وارد این مناطق می‌شوند.
وی با اشاره به اینکه استان‌های شمالی به طور میانگین بیش از 6 هزار تن زباله در روز تولید می‌کنند که 70 درصد این زباله‌ها مستقیماً و بدون بازیافت و تفکیک دفع می‌شوند و در بیشتر مواقع باعث آلودگی رودخانه‌ها و آب‌های زیرزمینی می‌شود، تصریح کرد: طبق آمار 30 درصد از آب‌های سطحی شمال کشور ناشی از شیرابه‌ها آلوده شده است.
کیادلیری با بیان اینکه برآورد شده آلودگی ناشی از زباله‌های پلاستیکی در سواحل خزر سالانه بیش از 200 میلیارد تومان خسارت حتی به صنعت گردشگری وارد می‌کند، تاکید کرد: بازیافت تنها یک بطری پلاستیکی می‌تواند 3 ساعت انرژی برای روشن نگه داشتن یک لامپ 60 وات تامین کند، بازیافت یک تن کاغذ می‌تواند جنگل‌های شمال را از قطع 17 درخت نجات دهد حتی برآورد شده 26 هزار لیتر آب را هم می‌توانیم صرفه‌جویی کنیم و 2.5 تن کاهش گازهای گلخانه‌ای را داشته باشیم همچنین تبدیل پسماند به کودهای طبیعی حدود 100 میلیارد تومان در حوزه کشاورزی می‌تواند کمک کند.
سرپرست معاونت آموزش و مشارکت‌های مردمی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه اگر 50 درصد بازیافت زباله‌ها در استان‌های شمالی انجام شود سالانه بیش از 400 هزار بشکه نفت در مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهد شد، تصریح کرد: هر زباله‌ای که بازیافت نمی‌شود نه تنها تهدیدی برای محیط زیست است بلکه به اقتصاد هم ضربه می‌زند.
کیادلیری با بیان اینکه کارهای زیادی در حوزه فرهنگ‌سازی می‌توانیم انجام دهیم، گفت: 2نوع فرهنگ داریم. فرهنگ آشکار که در این زمینه آموزش می‌دهیم و مسائل را مطرح می‌کنیم همچنین فرهنگ خاموش چیزی است که در عمل باید انجام دهیم.
وی افزود: در این راستا برای فرهنگ‌سازی، تغییر سبک زندگی و اصلاح رفتارهای نادرست؛ سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر راه‌های مستقیم و مختلف و آموزش که در نظر گرفته، از فعالیت تشکل‌های مردمی و ارگان‌هایی که در راستای بهبود این وضعیت انجام دهند حمایت خواهد کرد.
انتقال حق‌آبه‌ها و پسماندها سرزمین و زندگی ما را ویران می‌کند
همچنین در این مراسم محمد الموتی، دبیر شبکه سازمان‌های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور ضمن مثبت ارزیابی کردن جشنواره «فرزند ایران، قهرمان زمین» اظهار کرد: تشکل‌های خیلی خوبی در لاهیجان داریم که عاشقانه کار می‌کنند.
الموتی تصریح کرد: فرهنگ «فرزند ایران، قهرمان زمین» آموزش‌های خوبی است که باید در ذهن دانش‌آموزان که مسوولان آینده کشور هستند، نهادینه شود تا اهمیت محیط زیست را بیش از پیش بدانند.
وی با تاکید بر اینکه کار فرهنگی از این سن می‌تواند اثرگذار باشد، افزود: دانش‌آموزی که با زنگ آب، زنگ خاک و زنگ پسماند آشنا می‌شود، در مسیر آموزش قرار دارد و قدر این آموزش‌ها را باید دانست.
دبیر شبکه سازمان‌های مردم نهاد محیط زیست و منابع طبیعی کشور با انتقاد از انتقال حق‌آبه مناطق، تصریح کرد: آب الموت که حق‌آبه استان گیلان است را می‌خواهند به دشت قزوین ببرند که قبلاً حق آبه آن را به تهران بردند. این چرخه کی باید تمام شود؟ این انتقال آب‌ها همچنین پسماندها سرزمین و زندگی ما را ویران می‌کند.
وی با اشاره به اینکه زور برخی نمایندگان مجلس فقط به محیط زیست می‌رسد، تصریح کرد:همه باید برای سرزمینمان کار کنیم و با توجه به آموزش دانش‌آموزان مسئولینی تحویل جامعه دهیم که بدانند چرخه محیط زیست چیست و دریاچه ارومیه را سازمان محیط زیست خشک نکرد.
آخرین خبر گلستان در اینستاگرام :
Instagram.com/golestan_today
بازار

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/812602/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشتی آزاد نونهالان کشور/ مازندران قهرمان شد/ تهران در جایگاه دوم

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

امواج گرانشی زیبا

این درخت کهن منم

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

آغاز عملیات حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر گامی تاریخی است

جشنواره بهار نارنج در گیلان

فوری/ بازیگر شاخص سینمای ایران درگذشت

شب ماسوله

ز دور باش حوادث دلم

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

شوک بزرگ به سفره مردم/ افزایش قیمت مرغ و نان از این ماه؟

تصادف موتورسیکلت با عابر پیاده در آستارا یک کشته برجا گذاشت

داره فعل مجهول رو درس میده!

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

شرکت نفت خزر و دانشگاه گیلان تفاهم‌نامه امضا کردند

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

سفره مردم تنگ‌تر شد/ مرغ و نان دوباره گران می‌شود؟

لزوم تقویت تولیدات داخلی /سرمایه گذاری را مختل نکنید

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای سطلسر لاهیجان از فراز آسمان

گیلان دچار معضل کاهش جمعیت است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

آغاز دوباره حفاری اکتشافی نفت و گاز دریای خزر پس از مدت‌ها وقفه

قیمت جدید طلای 18 عیار در بازار ( جمعه 18 اردیبهشت 1404)

رویداد «لنز لنگرود» برگزار شد

پیدا شدن جسد مردی حدود 65 ساله در آستانه اشرفیه

حضور خدام بارگاه منور رضوی در سیاهکل + تصاویر

بازیگر معروف سینما درگذشت

عملیات اکتشافی نفت در دریای خزر آغاز شد

100 بسته معیشتی در آستانه اشرفیه توزیع می شود

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

غزل زیبای سعدی

پیام تبریک استاندار گیلان به مناسبت روز جهانی هلال‌احمر

ضرورت توانمندسازی و بازگشت شرافتمندانه زندانیان

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

حفاری اکتشافی نفت ایران در دریای خزر پس‌از 3 دهه وقفه آغاز شد