نسیم گیلان

آخرين مطالب

دعوا بر سر یک تعریف دقیق از «عامل هوش مصنوعی» اقتصادی

دعوا بر سر یک تعریف دقیق از «عامل هوش مصنوعی»
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / بنا بر گفته «سم آلتمن»( Sam Altman) مدیرعامل شرکت اوپن‌ای‌آی(OpenAI)، امسال «عاملان هوش مصنوعی» به صنعت کار خواهند پیوست. «ساتیا نادلا»( Satya Nadella) مدیرعامل مایکروسافت پیش‌بینی کرد که این «عاملان»، جایگزین کارهای علمی خاص خواهند شد.
همچنین بر طبق گفته «مارک بنیوف»( Marc Benioff) مدیرعامل شرکت« Salesforce»، هدف این شرکت تبدیل شدن به «اولین تامین کننده نیروی دیجیتال» از طریق خدمات مختلف این «عاملان» در جهان است.
با این حال به نظر می‌رسد هیچکس نمی‌تواند درباره چیستی «عاملان هوش مصنوعی» توضیح دقیقی ارائه دهد.
صنعت فناوری در طول چند سال گذشته با جرات اعلام کرده است که «عاملان هوش مصنوعی» همه چیز را تغییر خواهند داد. طبق ادعای مدیرانی همچون «آلتمن» و «نادلا»، همانطور که چت‌بات‌های هوش مصنوعی مانند «ChatGPT» رویکردهای جدیدی برای استخراج اطلاعات در اختیار ما گذاشتند، این «عاملان» نیز نحوه رویکرد ما را به کار تغییر خواهند داد.
به نقل از تی‌سی، این صحبت‌ها به نحوه تعریف کلمه «عاملان» بستگی دارد. کلماتی همچون «عامل هوش مصنوعی» یا «هوش مصنوعی عامل‌گونه»(agentic AI) تا حد زیادی بی‌معنی شده‌ است. این موضوع شرکت‌های بی‌شماری نظیر آمازون، گوگل، مایکروسافت و بسیاری دیگر را که پایه فناوری خود را با «عاملان» ساخته‌اند، در موقعیت دشواری قرار داده است.
«رایان سالوا»( Ryan Salva) مدیر ارشد محصولات گوگل و مدیر سابق هوش مصنوعی « GitHub Copilot» گفت: به عقیده من صنعت ما از واژه «عامل» بیش از حد استفاده می‌کند، تا جایی که تقریبا بی‌معنی شده است. من ازاین واژه بیزارم.
«ران میلر»( Ron Miller) گزارشگر پیشین تی‌سی، در سال گذشته در بخشی از مقاله‌اش پرسید: «عامل هوش مصنوعی» چیست؟ به گفته او هر شرکت، «عامل» ساخته خود را به طور متفاوتی تعریف کرده است. این مشکل اخیرا وخیم‌تر شده است.
شرکت «OpenAI» اخیرا در پست منتشر شده خود، «عامل‌ها» را با عنوان سامانه‌های خودکاری که می‌توانند به طور مستقل وظایف را از جانب کاربران انجام دهند، تعریف کرد.
با این وجود درهمین هفته، این شرکت اسنادی را منتشر کرد که در آنها «عوامل» با عنوان منابع زبانی بزرگ(LLM) مجهز به دستورالعمل‌ها و ابزارها تعریف شده بود.
«لهر پاتاک»( Leher Pathak) مدیر بازاریابی محصولات OpenAI در توییتی گفت: اصطلاح «عامل» و«دستیار» می‌تواند با یکدیگر جایگزین و اشتباه گرفته شوند و فقط ممکن است منجر به گیج شدن افراد شود.
در این حین مایکروسافت برای توضیح تفاوت‌های «عامل» و «دستیار» تلاش می‌کند. «عامل» که مایکروسافت آن را برنامه‌های جدیدی برای «دنیای هوش مصنوعی» می‌نامد، می‌تواند به گونه‌ای طراحی شود که تخصص خاصی داشته باشد، در حالی که «دستیار» صرفا می‌تواند به انجام وظایف روزانه، مانند تهیه پیش‌نویس ایمیل بپردازد.
شرکت آنتروپیک(Anthropic) یک شرکت سازنده هوش مصنوعی در پستی جهت تعریف «عامل» گفت: «عامل»ها را می‌توان به روش‌های مختلفی از جمله سامانه‌های خودمختار که به طور مستقل در طولانی‌مدت کار می‌کنند و انجام گردش‌های کاری از پیش تعریف شده تعریف کرد.
بنا بر گفته شرکت سلزفورس(Salesforce) که شاید گسترده‌ترین تعریف را ارائه کرده است، «عامل»، نوعی از سامانه است که بدون دخالت انسان می‌تواند نیازهای مشتری را درک کند و به آنها پاسخ دهد.
«عوامل» (مانند هوش مصنوعی) فناوری‌های پیچیده و دائما در حال تکاملی هستند. شرکت‌های «گوگل»، «OpenAI» و « Perplexity» به تازگی شروع به انتشار اولین «عوامل» خود کرده‌اند.
«ریچ ویلارز»( Rich Villars) مدیر ارشد تحقیقات جهانی در شرکت بین‌المللی داده « IDC» می‌گوید: شرکت‌های فناوری، پیشینه‌ای طولانی در عدم پایبندی بر سر تعاریف دقیق دارند. آنها به خصوص در بازارهایی که به شدت در حال توسعه است، بیشتر به هدف خود اهمیت می‌دهند.
«اندرو ان‌جی»( Andrew Ng) بنیان‌گذار شرکت DeepLearning.ai نیز می‌گوید: در مجموع، نحوه بازاریابی نیز می‌تواند سرزنش شود. مفاهیم «عامل هوش مصنوعی» یا «هوش مصنوعی عامل‌گونه» در گذشته تعاریف فنی دقیقی داشتند، اما حدود یک سال پیش، بازاریابان و چند شرکت بزرگ، بر آنها حکمفرما شدند.
«جیم روآن»( Jim Rowan) مدیر هوش مصنوعی شرکت « Deloitte» می‌گوید: فقدان یک تعریف واحد برای «عوامل»، هم یک فرصت و هم یک چالش است. از یک طرف گنگی و ابهام، امکان انعطاف‌پذیری ساخت «عوامل» را بر طبق نیازهای شرکت فراهم می‌کند. از سوی دیگر، ممکن است منجر به انتظارات نادرست و دشواری در قیمت‌گذاری و نرخ بازگشت سرمایه(ROI) در پروژه‌های «عامل‌گونه» شود.
وی افزود: همچنین این موضوع می‌تواند منجر به تفاسیر متنوعی از آنچه که «عوامل » هوش مصنوعی باید ارائه دهند، بشود و اهداف و نتایج پروژه را پیچیده کند. این در حالی است که انعطاف‌پذیری می‌تواند منجر به راهکارهای خلاقانه و درک استاندارد شرکت‌ها شود تا در راستای چشم انداز «عامل هوش مصنوعی» بهتر حرکت کنند و سرمایه‌گذاری‌های خود را به حداکثر برسانند.
در نتیجه، متاسفانه بعید به نظر می‌رسد که این صنعت در آینده نزدیک بتواند تعریف واحدی از «عامل» ارائه دهد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/808367/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

شرکت نفت خزر و دانشگاه گیلان تفاهم‌نامه امضا کردند

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

سفره مردم تنگ‌تر شد/ مرغ و نان دوباره گران می‌شود؟

لزوم تقویت تولیدات داخلی /سرمایه گذاری را مختل نکنید

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای سطلسر لاهیجان از فراز آسمان

گیلان دچار معضل کاهش جمعیت است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

آغاز دوباره حفاری اکتشافی نفت و گاز دریای خزر پس از مدت‌ها وقفه

قیمت جدید طلای 18 عیار در بازار ( جمعه 18 اردیبهشت 1404)

رویداد «لنز لنگرود» برگزار شد

پیدا شدن جسد مردی حدود 65 ساله در آستانه اشرفیه

حضور خدام بارگاه منور رضوی در سیاهکل + تصاویر

بازیگر معروف سینما درگذشت

عملیات اکتشافی نفت در دریای خزر آغاز شد

100 بسته معیشتی در آستانه اشرفیه توزیع می شود

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

غزل زیبای سعدی

پیام تبریک استاندار گیلان به مناسبت روز جهانی هلال‌احمر

ضرورت توانمندسازی و بازگشت شرافتمندانه زندانیان

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

حفاری اکتشافی نفت ایران در دریای خزر پس‌از 3 دهه وقفه آغاز شد

عملیات اجرایی حفاری خزر با فرمان وزیر نفت آغاز شد

روزگار از من گرفت

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

فرسودگی آسفالت در مسیر ارومیه به بندرعباس صدای رانندگان را درآورد

برگزاری آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن در گیلان

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود و روانگردان‌ها این واکنش را مسدود می‌کنند

نشاء برنج در 60 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان انجام شد

روزی شلوغ البته نه برای همه!

کاردستی قشنگ تابستونی بسازیم

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

محفل شعر رضوی «سایه سار کرامت» در آستانه اشرفیه برگزار شد

آلومینیوم اراک 1-1 ملوان؛ رضایت زارع و حسینی به تقسیم امتیازات

اجتماع باشکوه امام رضایی ها / آسمان رشت نورافشانی شد + تصاویر

بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

معنی ضرب المثل "نفسش از جای گرم درمی‌آید"

کتاب‌های تازه محمدرضا شفیعی کدکنی در نمایشگاه امسال