نسیم گیلان

آخرين مطالب

کشف بیش از 40 هزار نوع میکروب جدید روده در مردم آفریقا سیاسی

کشف بیش از 40 هزار نوع میکروب جدید روده در مردم آفریقا
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا /دانشمندان موفق به کشف بیش از 40 هزار نوع جدید ازمیکروب‌های روده در مردم آفریقا شدند. به گفته دانشمندان، کشف این میکروب‌ها می‌تواند رویکرد درمانی را برای میلیون‌ها نفر تغییر دهد.
یک پژوهش با رهبری مؤسسه علوم زیستی مولکولی «سیدنی برنر» (SBIMB) در دانشگاه «ویت‌واترسرند»(Witwatersrand) در آفریقای جنوبی، به بررسی مردم آفریقا در حوزه مطالعات «میکروبیومی» پرداخته است.
به نقل از نیوزمدیکال، مطالعات «میکروبیومی» یا میکروب‌های همزیست به مطالعه تمام ژن‌ها و توده سلول‌های میکروب با در نظر نگرفتن گونه آنها، مستقر در یک بخش ویژه می‌پردازد.
چرا این کشف مهم است؟
سال‌هاست که اکثریت داروها بر اساس آزمایشات در کشورهای پیشرفته ساخته می‌شوند، اما باکتری‌های روده (اجزاء کوچکی که در سیستم گوارشی زندگی می‌کنند) به عملکرد این داروها کمک می‌کنند.
همچنین مردم آفریقا دارای باکتری‌های روده کاملاً متفاوت با مردم اروپا یا آمریکا هستند.این بدان معناست که بسیاری از داروها ممکن است برای بیماران آفریقایی موثر نباشند. محققان می‌گویند این یافته‌ها می‌تواند به ایجاد داروهایی مخصوص برای مردم آفریقا کمک کند.
«لویسر اینگاسیا اولوبایو»( Luicer Ingasia Olubayo)، یکی از همکاران فوق دکتری در این مطالعه در SBIMB می‌گوید: این مطالعات بسیارمهم هستند. ممکن است پزشکان نیاز به تجویز داروهای مختلف یا افزودن «پروبیوتیک» جهت درمان بیماران آفریقایی داشته باشند.
«پروبیوتیک»ها نوعی ازمواد غذایی هستند که علاوه بر نقش تغذیه ای به علت همراه داشتن میکروارگانیسم‌های مفید در خود، خواص سلامت‌بخشی دارند.
اکتشافی غافلگیرکننده
این تیم ازموسسه «سیدنی برنر» بیش از هزار گونه باکتری جدید و بیش از 40 هزار ویروس جدید را در میکروبیوم‌های روده مردم آفریقا یافت.
اولوبایو می‌گوید: ما دستاوردهای جدید زیادی رسیدیم. باکتری‌های خاصی که در قاره‌های دیگر نادرهستند، درآفریقا فراوان هستند.
محققان نمونه‌های مدفوع هزار و هشتصد زن را از کنیا، غنا، بورکینافاسو و آفریقای جنوبی جمع آوری کردند. این نمونه‌ها با استفاده از فناوری متوالی ژنتیکی برای شناسایی میکروب‌های مختلف موجود مورد بررسی قرار گرفتند.
امیدی جدید برای درمان ایدز
به گفته محققان، یکی از هیجان انگیزترین اکتشافات، یافتن الگوهای منحصر به فرد از باکتری‌های روده در افراد مبتلا به ایدز بود.
اولوبایو می‌گوید: اگر این مطالعه را انجام نمی‌دادیم، موفق به کشف این شناسه میکروبی منحصر به فرد مرتبط با عفونت ایدز نمی‌شدیم.
این کشف می‌تواند به رویکردهای موثرتری برای شناسایی، نظارت و درمان ایدز در آفریقا منجر شود. این تحقیقات بزرگ‌ترین مطالعه‌ای بود که تاکنون انجام شده است. در این مطالعه میکروبیوم‌های زنان مبتلا به ایدز بررسی شده است. درک این بیماری به تحقیقات در منطقه‌ای خاص نیاز دارد.
زندگی شهری در مقابل زندگی روستایی
محققان دریافتند ساکنان مناطق روستایی نسبت به ساکنان شهرها باکتری‌های روده غنی‌تر و متنوع‌تری دارند. آنها همچنین دریافتند که شرکت کنندگان از مناطق شهری به دلیل خوردن فیبر کمتر و استفاده بیشتر از آنتی‌بیوتیک، اغلب فاقد یک باکتری به نام «ترپونما»(Treponema) هستند.
«چاریسا نایدو»(Charissa Naidoo) یکی از دستیاران مدیر مؤسسه میکروبیوم آفریقا هشدار داد که باکتری‌های مفید روده در حال ناپدید شدن هستند، زیرا آفریقایی‌ها سبک زندگی شهری را در پیش گرفته‌اند و از آنتی‌بیوتیک‌های بیشتری استفاده می‌کنند.
وی افزود: اقدام فوری مانند تغییرات در تغذیه، برای حفظ تنوع میکروبیوم روده در دوران استفاده بیش از حد از آنتی‌بیوتیک مورد نیاز است.
این روند می‌تواند عواقب طولانی مدتی داشته باشد. همچنین باعث افزایش ایجاد آلرژی‌ها، اختلالات خود ایمنی و بیماری‌های متابولیک مانند دیابت شود. با این حال، داستان به سادگی مقایسه زندگی روستایی در مقابل زندگی شهری نیست. این تیم دریافت که باکتری‌های روده حتی بین شهرهای مختلف مانند شهرهای کنیا و آفریقای جنوبی نیز متفاوت است.
اولوبایو توضیح داد: ما بر خلاف استفاده محققان دیگر از دوگانگی روستایی- شهری، از تغییر و تحول بین این جمعیت‌ها استفاده کردیم.
در نتیجه نوع تغذیه محلی، عوامل محیطی و اقدامات فرهنگی همگی نقشی مهم درشکل‌دهی میکروبیوم روده ما دارند.
پر کردن جای خالی آفریقا
مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده در سال 2007، یک پروژه بزرگ جهانی به نام «پروژه میکروبیوم انسانی» را برای درک بهتر از میکروبیوتای دخیل در سلامت و بیماری انسان راه‌اندازی کرد.
با این حال، بیشتر این مطالعات بر روی کشورهای پیشرفته متمرکز شده‌ و کشورهایی با درآمد پایین و متوسط ​​به شدت کمتر مورد مطالعه قرار گرفته بودند.
اولوبایو می‌گوید: اگر به نقشه جهان نگاه کنید و تعداد مطالعات انجام شده در کشورها را در نظر بگیرید، در نهایت شاهد خواهید بود که جای آفریقا خالی می‌ماند، بنابراین ما خوشحالیم که می‌توانیم آفریقا را نیز به این نقشه اضافه کنیم.
بنا بر گفته محققان، آنها در حال گسترش کار خود جهت مطالعه بر روی ارتباط بین باکتری‌های روده و سایر مسائل بهداشتی مانند مشکلات خواب، یائسگی و بیماری‌های مغزی هستند.
به گفته نایدو از مؤسسه میکروبیوم آفریقا، با توجه به تأثیر گسترده بیماری سل در آفریقای جنوبی و کشورهای همسایه، تحقیقات آتی باید بر روی این بیماری متمرکز شود.
«جرولن نایدو»( Jerolen Naidoo) محقق ارشد مهندسی زیستی و ژنگان‌شناسی یکپارچه در شورای تحقیقات علم و صنعت می‌گوید: این نخستین مطالعه اداره شده توسط آفریقا در مقیاس بزرگ، در نوع خود است. تمرکز این مطالعه تنها بر روی مردم آفریقاست. این یافته‌ها با شناختن مقیاس تنوع زیستی جدید در میکروبیوم‌های مردم آفریقا، به نقطه عطفی برای میکروبیوم انسانی این قاره تبدیل شد. این گوناگونی نیاز به ارائه بهتری در منابع جهانی و پایگاه‌های داده مرجع دارد.
این مطالعه در مجله Nature منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/807881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

محفل شعر رضوی «سایه سار کرامت» در آستانه اشرفیه برگزار شد

آلومینیوم اراک 1-1 ملوان؛ رضایت زارع و حسینی به تقسیم امتیازات

اجتماع باشکوه امام رضایی ها / آسمان رشت نورافشانی شد + تصاویر

بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

معنی ضرب المثل "نفسش از جای گرم درمی‌آید"

کتاب‌های تازه محمدرضا شفیعی کدکنی در نمایشگاه امسال

دیدار معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با خانواده دو شهید در لنگرود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

31 زندانی همزمان با دهه کرامت در گیلان آزاد شدند

مجموعه کامل آثار نادر ابراهیمی در نمایشگاه کتاب تهران

اهتمام جدی دولت چهاردهم در مدرسه سازی

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

دانشمندان: سفر‌های بین کهکشانی تا 100 سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

«عباس خان مختاری» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

ترکیب ملوان در مصاف با جوانترین تیم لیگ

ترکیب ملوان در مصاف با جوان‌ترین تیم لیگ

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

خورشید در نهایت، تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد

افزایش 30 درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

افزایش 30 درصدی ذخیره آب سد سفیدرود در گیلان

بخشی از کتاب/ هنر خوب‌ زندگی‌ کردن

کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

شوک قیمتی به سفره مردم/ مرغ و نان گران می‌شود

دو خط کتاب/ بیچارگان

رمان «برای مادرم» منتشر شد

افزایش 30درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

کشف جدید فضایی؛ زمین در محاصره تکه‌های مخفی ماه

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

تبدیل گرمای بدن به برق با مهندسی فضای خالی اتمی

6 هزار کیلومتر از خطوط برق گیلان بازسازی می‌شود

اشتباه در کتاب‌ درسی!

اشتباه است فکر کنیم افراد فوق مدرن با داستان زندگی نمی‌کنند

کشف شباهت‌های جدید بین مریخ و زمین

شاید سیارک «وستا» تکه‌ای از یک سیاره منظومه شمسی باشد

بازآموزی مغز، امید تازه‌ای برای مبتلایان به درد مزمن رقم می‌زند

دومین اهدای عضو سال جاری در استان به سه بیمار زندگی دوباره بخشید

رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی بانوان کشور در گیلان آغاز شد

بیش از 28 هزار عدد کارت هوشمند ملی آماده تحویل در گیلان

هوای گیلان 6 درجه گرمتر می‌شود

قیمت سکه و طلا 18 اردیبهشت در بازار رشت

اولین کتابی که در غرفه آثار رهبر انقلاب به فروش رفت چه کتابی بود؟

کتابی در حوزه خط مشی‌گذاری عمومی منتشر شد

تأثیر شگفت‌انگیز ریاضیات بر رشد ذهنی کودکان

لحظات ناب رضوی در آسایشگاه معلولین و سالمندان گیلان