نسیم گیلان

آخرين مطالب

فکر میکنید ماهانه چه مقدار میکروپلاستیک می‌خوریم؟ علمي

فکر میکنید ماهانه چه مقدار میکروپلاستیک می‌خوریم؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - خبرآنلاین /ورود میکروپلاستیک‌ها به بدن انسان، نتیجه زباله‌های پلاستیکی رهاشده در طبیعت و پراکنده شدن آن‌ها در محیط‌زیست است.
غزال زیاری: طبق مطالعه جدید محققان کورنل و با استناد به نقشه‌برداری جذب میکروپلاستیک در 109 کشور دنیا، کشورهای جنوب شرق آسیا از جمله اندونزی، مالزی و فیلیپین در صدر فهرست جهانی در جذب میکروپلاستیک‌ها از طریق رژیم غذایی هستند و از سوی دیگر کشورهایی مثل چین، مغولستان و بریتانیا در صدر فهرست کشورهایی قرار دارند که بیشترین میزان میکروپلاستیک را تنفس می‌کنند.
در این مطالعه که در روز 24 آوریل در ژورنال Environmental Science & Technology منتشر شد، با بررسی مدل داده‌های موجود، به تخمین اینکه انسان‌ها در طول زندگی‌شان به‌صورت ناخواسته چه مقدار میکروپلاستیک می‌خورند و استنشاق می‌کنند پرداخته‌شده است. ورود میکروپلاستیک‌ها به بدن انسان، نتیجه زباله‌های پلاستیکی رهاشده در طبیعت و پراکنده شدن آن‌ها در محیط‌زیست است.

نسیم گیلان


در جریان این تحقیق، برای برآورد دقیق میزان میکروپلاستیک ورودی به بدن انسان، عادات غذایی هر کشور، فناوری‌های پردازش مواد غذایی، جمعیت‌شناسی سن و نرخ تنفس (مجموعا تمام فاکتورهایی که در نحوه ورود میکروپلاستیک به بدن ساکنان هر کشور مؤثر است) مدنظر قرارگرفته است.
فنگکی یو، روکسان. ایی و مایکل جی.زاک، اساتید مهندسی سیستم‌های انرژی که جزو نویسندگان این مطالعه هستند، معتقدند: «جذب میکروپلاستیک‌ها در سطح یک کشور، شاخص مهمی است که آلودگی پلاستیک و خطرات سلامت عمومی را نشان می‌دهد. نقشه‌برداری جامع جهانی، از تلاش‌های محلی برای کاهش آلودگی از طریق افزایش کنترل کیفیت آب و بازیافت مؤثر زباله‌ها حمایت می‌کند.»

نسیم گیلان


میکروپلاستیک‌ها چطور جذب بدن می‌شوند؟
در این مطالعه با جمع‌آوری داده‌های مربوط به غلظت میکروپلاستیک‌ها در گروه‌های اصلی غذایی اصلی مانند میوه‌ها، سبزیجات، پروتئین‌ها، غلات، لبنیات، نوشیدنی‌ها، قندها، نمک و ادویه‌ها، میزان جذب این مواد در رژیم غذایی ارزیابی می‌شود. داده‌های مورداستفاده در این مدل‌ها، نشان می‌دهد چه میزان از آن غذاها در کشورهای مختلف مصرف می‌شود. مثلاً سرانه مصرف نمک خوراکی در اندونزی و آمریکا گرچه برابر است، اما غلظت میکروپلاستیک در نمک اندونزی حدود 100 برابر بیشتر است.
در این مطالعه مشخص شد که مردم اندونزی، ماهانه حدود 15 گرم میکروپلاستیک می‌خورند که بیشتر از هر کشور دیگری است و لازم به ذکر است که اکثر ذرات میکروپلاستیک ورودی به بدن آن‌ها، از طریق منابع آبی ازجمله غذاهای دریایی است و این افزایشی 59 برابری در مصرف روزانه میکروپلاستیک از سال 1990 تا 2018 که محدوده تاریخی مورداستفاده توسط مدل‌هاست را نشان می‌دهد.

نسیم گیلان


از سوی دیگر میزان مصرف میکروپلاستیک در رژیم غذایی آمریکایی‌ها، ماهانه حدود 2.4 گرم تخمین زده‌شده است و کمترین میزان مصرف میکروپلاستیک در رژیم غذایی کشورهای مختلف دنیا در اختیار پاراگوئه با میانگین مصرف ماهانه 0.85 گرم است.
سرانه میکروپلاستیک تنفس شده در 109 کشور
برای محاسبه میکروپلاستیک‌های استنشاقی، از داده‌های مرتبط با غلظت میکروپلاستیک موجود در هوا، جمعیت‌شناسی سن و نرخ تنفس انسان استفاده شد. نتیجه این بررسی حکایت از آن دارد که ساکنان چین و مغولستان با تنفس بیش از 2.8 میلیون ذره در ماه در صدر فهرست قرار دارند.
ساکنان آمریکا ماهانه 300 هزار ذره میکروپلاستیکی استنشاق می‌کنند و این آمار در بین ساکنان مدیترانه و مناطق مجاور کمتر است و مثلاً ساکنان کشورهایی مثل اسپانیا، پرتغال و مجارستان، ماهانه بین 60 هزار تا 240 هزار ذره در ماه استنشاق می‌کنند.

نسیم گیلان


یو، یکی از اعضای هیئت‌علمی ارشد مرکز پایداری کورنل اتکینسون در توضیح بیشتر گفت: «صنعتی شدن اقتصادهای درحال‌توسعه، به‌ویژه در شرق و جنوب آسیا، باعث افزایش مصرف مواد پلاستیکی، تولید زباله و جذب میکروپلاستیک در بدن انسان‌ها شده است؛ اما در سوی دیگر، کشورهای صنعتی با حمایت از منابع اقتصادی بیشتر در راستای کاهش و حذف پلاستیک رایگان وارد عمل شده و درنتیجه روند معکوسی را تجربه می‌کنند.»
تلاش جهانی برای مبارزه با خطرات موجود
او همچنین به این نکته اشاره کرد که این مطالعه گرچه استراتژی‌های کاهش جذب میکروپلاستیک که برای اقتصادهای محلی و زمینه‌های صنعتی طراحی‌شده را توضیح می‌دهد؛ اما چنین تلاش‌هایی به همکاری‌های بین‌المللی نیاز دارد که ازجمله آن‌ها می‌توان به حمایت فناوری کشورهای توسعه‌یافته در راستای پیشبرد استراتژی‌های کاهش زباله اشاره کرد.

نسیم گیلان


بنا بر اطلاعات منتشرشده در این مطالعه، کاهش 90 درصدی در زباله‌های پلاستیکی آبزی، کاهش چشمگیری را در زمینه قرار گرفتن در معرض میکروپلاستیک‌ها به همراه خواهد داشت که حدود 51% در کشورهای توسعه‌یافته و 49% در مناطق بسیار صنعتی خواهد بود.
ژائو در این ‌باره توضیح داد: «تمیز کردن سیستم آب‌های سطحی جهان، به‌سان یک ماراتن است که تحت تأثیر محیط‌های صنعتی و اجتماعی-اقتصادی محلی قرار دارد. می‌توان از نقشه جهانی که نقاط داغ و پرتراکم میکروپلاستیک‌های آبی را مشخص کرده، به‌عنوان راهکار آغازگر این سفر استفاده کرد. پرداختن به ماجرای جذب میکروپلاستیک به بدن انسان، نیازمند رویکردی چندوجهی است و باید برای یافتن راه‌حل‌های بسته‌بندی پایدار، اجرای مقررات سخت‌گیرانه در مدیریت پسماند و فناوری‌های پیشرفته تصفیه آب تمرکز کرد.»
منبع: phys

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/754744/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گیاهان نیز مانند انسان‌ها مهارت حل مسئله دارند

انواع سبک های آینه کاری در خانه

آسمان گیلان، صاف تا نیمه ابری تا پایان هفته

توقیف شوتی حامل سوخت قاچاق

برنده جایزه اول فستیوال های جهانی، سفیر طبیعت و محیط زیست کیش شد.

مشارکت" تنها راه توسعه جزیره کیش است

آدم اصیل به کسی میگن که...

کدام فضانورد بهتری هستند، زنان یا مردان؟

معرفی کتاب «نمایش هولناک»

میدان مغناطیسی خورشید در حال جابه‌جایی است!

دست پر خیران و نیکوکاران در عید قربان

اهدای 70 رأس گوسفند به آسایشگاه معلولین و سالمندان رشت

«دانش ورزی حاصلخیز»در کتابفروشی‌ها/روایت حضور زنان در عرصه فناوری

رشد تردد در محورهای استان گیلان

همایش جهاد تبیین انتخابات در رودسر

پارچه‌ای که دمای بدن را تا منفی 10 درجه سانتی‌گراد کاهش می‌دهد!

وسایلی که برای پیک نیک و سفر در تابستان لازمه

ذبح 36 گوسفند و یک گاو به مناسبت عید قربان در آستانه و کیاشهر

اهدای 70 راس گوسفند به آسایشگاه معلولین و سالمندان رشت

شعرخوانی زیبا با صدای استاد شهریار

کاور کند کننده آتش سوزی از راه رسید/ جلوگیری از گسترش آتش

راه حلی ساده برای به تحرک در آوردن کودکان و رفع مشکل کودک تنبل

عضویت 3 میلیون ایرانی در سازمان جوانان هلال احمر

طرفداران کاندیداها در تبلیغات بداخلاقی نکنند

قنوت نیاز گیلانیان در نماز عیدقربان

دوشنبه های تسهیل گری در ایستگاه سوم

انتشار رمان منتشر نشده احمد دهقان در ایتالیا

خواندن شعری در وصف مردم مظلوم فلسطین

با خواندن چند بیت نمی‌توان مظلومیت مردم فلسطین را نشان داد

کنگره شهدا باید نسل جدید را با فرهنگ دفاع مقدس پیوند بزند

اجلاسیه "شهدای غریب در اسارت" استان سمنان برگزار شد

رئیس ستاد انتخاباتی سعید جلیلی در آستارا مشخص شد

تلاش‌ها برای حمایت از صنوبرکاران

اقامه نماز تسلیم وبندگی با حضور کیشوندان و گردشگران

دفاتر خدمات گردشگری، سفیران معرفی کیش در سراسر کشور هستند

با جایگزین قدرتمند و سریع باتری‌های لیتیوم‌یون آشنا شوید

مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی رشت برتر کشور شد

مردم به فرد اصلح پایبند و وفادار هستند

کتاب «تجارت در روایات» روانه بازار نشر شد

چین فناوری کاملا خودران تسلا را آزمایش می کند

معرفی رؤسای اصلی ستاد نامزدها در 17 شهرستان گیلان

پرونده اعلام جرم شهردار روی میز دادستان

کتاب «جامعه شناسی سینما» روانه بازار نشر شد

فضانوردان «آرتمیس» به سیستم هشدار قوی تشعشع نیاز دارند

انتصاب مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان

شاهد رشد تردد در محورهای استان گیلان هستیم

اولین ماهواره پهن‌باند سوئد به مدار زمین‌ایستا رسید

تبیین اهمیت حضور حداکثری در رویداد سیاسی انتخابات رئیس جمهور

دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان گیلان انتخاب شد

برای آرزوهای محال خویش می‌گریم