نسیم گیلان

آخرين مطالب

چند فرصت شغلی با اشتغال خانگی ایجاد شد؟ وزارت رفاه

چند فرصت شغلی با اشتغال خانگی ایجاد شد؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - آخرین آمارهای سامانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از روند اشتغال خانگی نشان می‌دهد از ابتدای سال تاکنون 140 هزار فرصت شغلی در حوزه مشاغل خانگی ایجاد شده که 93/3 درصد کل هدف‌گذاری انجام‌شده برای سال‌جاری است.

به گزارش مرکز روابط‌عمومی و امور بین‌الملل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به نقل از روزنامه همشهری، اشتغال خانگی، یکی از کلیدهای باز کردن قفل بیکاری در اقتصاد ایران است و آن‌گونه که رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی می‌گوید: در سال جاری 93/3 درصد از کل هدف‌گذاری ایجاد 150 هزار شغل، محقق شده است.
افزایش نرخ مشارکت اقتصادی، کمک به معیشت خانوار و افزایش بهره‌وری جمعیت فعال اقتصادی ازجمله مزیت‌های توسعه اشتغال خانگی است که در صورت سیاست‌گذاری درست، می‌تواند به یکی از حلقه‌های توسعه اقتصادی و شکل‌گیری بنگاه‌های خُرد تبدیل شود.
ایجاد 140 هزار فرصت شغلی در 9 ماه
آمارهای ارائه‌شده از سوی رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی حاکی از این است که روند رو به رشد ایجاد فرصت‌های شغلی در حوزه مشاغل خانگی ادامه‌دار بوده است.
آزیتا همتیان با بیان این‌که از ابتدای سال‌جاری تاکنون 140 هزار شغل خانگی در کشور ایجاد شده، گفت: در این دوره زمانی بخش اعظمی از هدف‌گذاری 150 هزار شغل خانگی تا پایان سال محقق شده است.
وی اظهار کرد: این آمارها طبق گزارشی است که مستقیم از سامانه وزارت کار دریافت می‌کنیم و با اطلاعات سامانه ملّی رصد اشتغال متفاوت است. در واقع آخرین خروجی از روند اشتغال، ثبت استان‌ها و تسهیلات‌دهی بانک‌هاست که در سامانه وزارت کار به ثبت می‌رسد.
به گفته همتیان، آخرین مراحل فنی سامانه مشاغل خانگی در حال انجام است و به‌زودی به سامانه ملّی رصد اشتغال متصل می‌شود.
عملکرد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اشتغال
یکی از مؤلفه‌های بسیار تأثیرگذار در ایجاد و توسعه مشاغل خانگی، همراهی بانک‌ها در تخصیص و توزیع تسهیلات کم‌بهره در این حوزه است که طبق گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، در ماه‌های ابتدای سال ضعیف بوده اما در ادامه اوضاع بهتر شده است.
همتیان با اشاره به‌کندی پرداخت تسهیلات بانکی اشتغال خانگی در ابتدای سال، گفت: درمجموع پرداخت تسهیلات از سوی بانک‌ها در بحث مشاغل خانگی مثبت بوده و ضمن همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، عملکرد خوبی از خود نشان داده‌اند.
برآورد اشتغال‌زایی در زمستان
فقط 6/7 درصد از تکالیف تعیین‌شده برای اشتغال‌زایی در حوزه مشاغل خانگی باقی‌مانده تحقق هدف‌گذاری ایجاد 150 هزار فرصت شغلی در این حوزه تقریباً مسجل است؛ اما متولیان امر برآورد می‌کنند که اشتغال‌زایی محدود به هدف‌گذاری نشود و تا پایان سال، عملکرد اشتغال‌زایی خانگی از 150 هزار فرصت شغلی فراتر برود.
در حقیقت، ظرفیت‌های ایجاد و توسعه مشاغل خانگی در اقتصاد ایران به‌قدری است که در صورت تأمین مالی و حمایت تسهیلاتی، می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات بازار کار و حوزه معیشت خانوار را حل‌وفصل کند.
راه‌اندازی تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی
گام دوم در بهره‌برداری از ظرفیت‌های اقتصادی مشاغل خانگی، راهبری آنها در تأمین نیاز و بازاریابی و فروش محصولات است که از طریق راه‌اندازی تعاونی تأمین نیاز پیگیری می‌شود.
رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی می‌گوید: در حال حاضر براساس تفاهم‌نامه منعقدشده با معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 20 تعاونی تأمین نیاز مشاغل خانگی استانی تأسیس شده و در 11 استان دیگر نیز تأسیس و راه‌اندازی این تعاونی‌ها در دست پیگیری است.
همتیان اظهار کرد: در ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی، تأسیس اتحادیه کشوری تعاونی‌های تأمین نیاز مشاغل خانگی مصوب شده و این اتحادیه برای اولین بار ایجاد خواهد شد.
وی بر همین اساس پیش‌بینی کرده که با توجه به فرآیند تشکیل اتحادیه کشوری، راه‌اندازی 11 تعاونی تأمین نیاز باقی‌مانده تا پایان سال محقق شود.
7 بهمن 1402 12:09
کد خبر : 333,514
کلیدواژه ها: فرصت شغلی,اشتغال خانگی, حمایت تسهیلاتی,دبیرخانه ستاد ساماندهی مشاغل خانگی,آزیتا همتیان
نظرات بینندگان

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/738401/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر معنوی فوتبال گیلان درگذشت

پدر فوتبال گیلان و اسطوره باشگاه ملوان درگذشت

مدیرعامل گوگل دیپ‌مایند: هوش مصنوعی تا ده سال آینده تمام بیماری‌ها را ریشه‌کن می‌کند

سطل زباله هوشمند Ameru با قابلیت تفکیک خودکار

دستور صریح استاندار مازندران برای پیگیری بحث مسکن ایثارگران

شبکه دنا و کنگره شهدا؛ هم سنگر و هم افزا

کاهش متراژ غرفه‌ها برای حضور تعداد بیشتر ناشران است

باز آمدم چون ماه نو!

شاعرانه/ نه دست مانده نه تاب و توان به پیکر من

از دستکاری ژنتیکی تا بیوتروریسم؛ هشدار حمله هکرها به دی‌ان‌ای انسان!

امنیت روانی همسرت رو بِهَم نَریز

اصلاح و بهینه‌سازی زیرساخت برق گیلان نیازمند اعتبار ملی است

اراضی بستر سپیدرود ظرف 3 ماه آینده تعیین تکلیف می شود

عملیات اجرایی احداث واحدهای ثبتی ناحیه 3 رشت و لنگرود آغاز شد

کشف گورستان سه‌هزار ساله در این استان

بالا آمدن آب سد سیمره باعث قطع راه های ارتباطی روستاهای رودبار عرب شد

امشب مشتری به ماه سلام می‌کند / درخشش دو غول آسمانی

پاسخگویی هوش مصنوعی به مشتریان رستوران‌ها

شهرداری گرگان و بنیاد شهید گلستان برای خدمت به ایثارگران هم‌عهد شدند

خودروی بنز میلیاردی قاچاق در لاهیجان توقیف شد

دنبال علم و دانش نرو!

شاعرانه/ از تلخی جان کندنم، از عاشقی واسوختند

افتتاح مرکزمدیریت تجهیزات شبکه راهکار ناورانه برای افزایش پایداری برق گیلان

ستاره های آسمان در حال اجرای کنسرت

آموزش گام به گام مدل موی مجلسی

جشنواره‌ها گامی موثر در توسعه صنعت گردشگری است

داستانک/ مرد فلج

تسریع در صدور اسناد اراضی روستایی گیلان در دستور کار قرار گرفت

فعالیت 272 مراقب سلامت و 90 هزار سفیر سلامت در مدارس گیلان

برنامه «متا» برای آوردن هوش مصنوعی به چت‌های واتس‌اپ بدون نقض حریم خصوصی

تصویری با زوم بالا از سطح سیاره ی مریخ

آئین تکریم و معارفه فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

جلالی که در میقات آرام گرفت

دل عاشق به پیغامی بسازد!

کارگران ستون اقتصاد کشورند

زیبایی شهرها مرهون تلاش شبانه‌روزی کارگران شهرداری است

اختتامیه اولین جشنواره رقابت های علمی و مهارتی سفیران سلامت استان گیلان

دو عارضه پنهان یائسگی زودرس در زنان

«چت‌جی‌پی‌تی» چاپلوس شده است

30 درصد از کدهای «مایکروسافت» نوشته هوش مصنوعی هستند

نسل چهارم الکترودهای سخت‌پوشی نانوساختار در اختیار صنایع کشور قرار گرفت

آثار باستانی 3000 ساله در جنوب شهر رشت!

تأکید بر تسریع در صدور اسناد اراضی روستایی گیلان

رضوانشهر، رکورددار بارش گیلان

گمان کنم تب آتشفشان تنیده به بندر

داستانک/ ماشین سرنوشت

سه فضانورد چینی با یک روز تاخیر به زمین بازگشتند

موشک «آلفا» هنگام پرتاب دچار حادثه شد

انجام اولین آزمون چسبندگی پروبیوتیک‌ها به سلول‌های هدف در کشور

دانشمندان یک خانه مریخی را منفجر کردند