نسیم گیلان

آخرين مطالب

تلاش برای افزایش مشارکت‌های مردمی در مدیریت بحران شهرداری تهران

تلاش برای افزایش مشارکت‌های مردمی در مدیریت بحران
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - دومین جلسه کارگروه مشارکت اجتماعی ستاد مدیریت بحران شهر تهران با هدف بررسی نقش سمن‌ها و افزایش مشارکت مردمی در حوادث برگزار شد.

به گزارش شهر به نقل از روابط عمومی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در این جلسه که با حضور علی نصیری رئیس این سازمان، احمد علوی رئیس کمیته مشارکت‌های مردمی شورای اسلامی شهر تهران، محسن ولیئی معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، مهدی امیری مدیرکل آموزش‌های شهروندی شهرداری تهران، شاهین مظفری معاون بازیابی، توانمندسازی و مشارکت جامعه محور سازمان و جمع دیگری از نمایندگان سازمان‌های تخصصی و نمایندگان گروه‌های مردمی و سمن‌های مدیریت بحران برگزار شد، علی نصیری رئیس سازمان با اشاره به تحولات رخ داده در این دوره از فعالیت مدیریت شهری برای افزایش مشارکت شهروندان، به بررسی نظام مدیریت بحران در تهران پرداخت و با بیان این که این نظام غیر متمرکز با حضور 100 دستگاه در قالب 15 کارگروه فعال است، به ارائه گزارشی از عملکرد سازمان پرداخت و با اشاره به مخاطراتی که شهر تهران را تهدید می‌کند از سیل، زلزله، طوفان، آتش‌سوزی، مواد خطرناک، تهدیدات بیولوژیک، تغییرات آب و هوایی، فرونشست زمین، فروریزش ساختمان‌ها و تجمعات انبوه به عنوان بخشی از مخاطرات عمده پایتخت نام برد.
نصیری در ادامه به تشریح سیمای تهران پس از زلزله احتمالی پرداخت و از آتش‌سوزی گسترده، هجوم شهروندان، آبگرفتگی، واژگونی تانکرهای سوخت، قطع شبکه‌های ارتباطی، مسدود شدن راه‌های مواصلاتی، اختلال در امدادرسانی و تخریب برخی مراکز درمانی یه عنوان بخشی از آسیب‌های احتمالی در صورت رخداد یک زلزله بزرگ نام برد که باید برای هر کدام برنامه‌ریزی داشت.
بنابراین گزارش اقدامات انجام گرفته در مقابله با کرونا، راهبرد پیشگیری و راه اندازی قرارگاه ایمنی کالبدی، مدیریت گودهای رها شده، ارزیابی ایمنی ساختمان‌های مهم و بلندمرتبه، ارتقای ایمنی مراکز سلامت، توسعه شبکه شتابنگاری و لرزه‌نگاری، مدیریت خطر سیل با هدف توسعه و ارتقای سامانه پیش‌بینی، مدیریت مخاطرات هواشناختی، تکمیل ساخت و ارتقای پایگاه‌های پشتیبانی، موضوع HSE و ایمنی‌های خرد، موضوعات پدافند غیرعامل، اتصال بیمارستان‌های منتخب به خطوط مترو، امور پدافند کالبدی،برگزاری تمرین اسکان اضطراری با حضور 3300 نفر و حضور 50 دستگاه، برگزاری تمرین امداد هوایی، برگزاری 707 تمرین در کل شهر، برگزاری تمرین دور میزی با حضور نمایندگان استان‌های معین و مناطق، بروزرسانی دستورالعمل استان‌های معین، راه‌اندازی مخازن آب اضطراری، شبکه ارتباطات پایدار و تلاش برای تکمیل دکل‌ها، برگزاری دوره‌های آموزشی، برگزاری نخستین دوره آموزشی مهارت‌آموزی بقا در شرایط سخت و تمرین سیل در فشافویه، برگزاری کارگاه معرفی سامانه هشدار سریع، پویش آموزش همگانی شهر آماده، فعالیت‌های داوطلبان واکنش اضطراری محلات، مدارس ایمن و آماده، و فرهنگ‌سازی بحران موضوعات دیگری بود که در گزارش رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به آنها اشاره و در مورد بخش‌های مختلف آنها توضیحاتی ارائه شد.
نصیری همچنین بر نقش وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم در مشارکت‌های مردمی در بحران و آموزش شهروندان تاکید کرد و با اشاره به بندهای قانونی در این مورد بر لزوم پیگیری در این زمینه برای تحول در آموزش شهروندی تاکید کرد.
مدیریت خطر تجمعات انبوه، حضور میدانی در حوادث، سازماندهی گروه‌های مردمی، بازتوانی پس از بحران، برگزاری کمیته تخصصی مسئولیت اجتماعی و خیرین در حوزه مدیریت بحران موضوعات دیگری بود که به آنها اشاره شد.
در ادامه این جلسه محسن ولیئ معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور گفت: تا کنون سه جلسه این کارگروه برگزار شده است و در ارزیابی عملکرد موفق بوده است. یکی از دغدغه‌های اصلی ما چگونگی مشارکت مردمی است چون تعدد مراکز تصمیم‌گیری در مدیریت بحران باعث شده تا علیرغم همه تلاش‌ها در تهران هنوز یک مدل مشترک مشخص شکل نگرفته است.
وی افزود: از 200 هزار تشکل مردم‌نهاد در کشور ، تنها نزدیک به 12 گروه به صورت تخصصی در حوزه مدیریت بحران فعالیت می‌کنند که از نظر موضوعی، کمترین تعداد است و باید برای افزایش این گروه ها تلاش کرد .
وی گفت : گروه‌های دوام یکی از اشکال زیبای مشارکت مردمی در مدیریت بحران هستند اما این الگو در تمام کشور گسترش نیافته و جا نیفتاده است که باید در این حوزه کار کرد و با استفاده از ظرفیت دیگر دستگاه‌ها در این زمینه اقدام کرد.
معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی یادآور شد : این گروه‌ها ظرفیت خوبی برای آموزش‌پذیری، مداخله در بحران و کنترل بحران هستند که با هماهنگی بیشتر ‌ اقدامات بهتری می‌توان در این زمینه انجام داد.
وی گفت: باید دید که نقش کارگروه در استفاده از «آیین نامه سازماندهی و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردمی، داوطلبان و بخش خصوصی در مدیریت بحران» که دولت برای ما ایجاد کرده، چیست و چگونه باید این گروه ها را سطح‌بندی کرد. اگر محور کار ما آیین نامه تشکل‌ها باشد پیشرفت زیادی خواهیم داشت.
وی در ادامه یادآور شد: روز 14 آذرماه روز داوطلب است و جا دارد در این روز از تعدادی از افراد داوطلب تقدیر شود تا برای افزایش مشارکت اجتماعی الگونمایی ایجاد شود.
ولیئی در ادامه بر لزوم بررسی راه‌های افزایش مشارکت مردمی، انعقاد تفاهم‌نامه‌های بین دستگاهی، استفاده از ظرفیت مساجد و خیرین ، استفاده از ظرفیت مدارس و تهیه تجهیزات امدادی مورد نیاز همین مدارس با استفاده از ظرفیت و مشارکت شهروندان تاکید کرد.
وی در پایان گفت : کار اصلی این کارگروه چگونگی پای کار آوردن مردم و استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردمی در مدیریت بحران است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/728230/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشتی آزاد نونهالان کشور/ مازندران قهرمان شد/ تهران در جایگاه دوم

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

امواج گرانشی زیبا

این درخت کهن منم

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

آغاز عملیات حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر گامی تاریخی است

جشنواره بهار نارنج در گیلان

فوری/ بازیگر شاخص سینمای ایران درگذشت

شب ماسوله

ز دور باش حوادث دلم

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

شوک بزرگ به سفره مردم/ افزایش قیمت مرغ و نان از این ماه؟

تصادف موتورسیکلت با عابر پیاده در آستارا یک کشته برجا گذاشت

داره فعل مجهول رو درس میده!

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

شرکت نفت خزر و دانشگاه گیلان تفاهم‌نامه امضا کردند

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

سفره مردم تنگ‌تر شد/ مرغ و نان دوباره گران می‌شود؟

لزوم تقویت تولیدات داخلی /سرمایه گذاری را مختل نکنید

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای سطلسر لاهیجان از فراز آسمان

گیلان دچار معضل کاهش جمعیت است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند

سامانه ذخیره‌سازی انرژی بدون لیتیوم با عمر 25 سال معرفی شد

آغاز دوباره حفاری اکتشافی نفت و گاز دریای خزر پس از مدت‌ها وقفه

قیمت جدید طلای 18 عیار در بازار ( جمعه 18 اردیبهشت 1404)

رویداد «لنز لنگرود» برگزار شد

پیدا شدن جسد مردی حدود 65 ساله در آستانه اشرفیه

حضور خدام بارگاه منور رضوی در سیاهکل + تصاویر

بازیگر معروف سینما درگذشت

عملیات اکتشافی نفت در دریای خزر آغاز شد

100 بسته معیشتی در آستانه اشرفیه توزیع می شود

سخنان دلنشین دکتر کاکایی

سخنان ارزشمند دکتر قمشه ای

غزل زیبای سعدی

پیام تبریک استاندار گیلان به مناسبت روز جهانی هلال‌احمر

ضرورت توانمندسازی و بازگشت شرافتمندانه زندانیان

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

حفاری اکتشافی نفت ایران در دریای خزر پس‌از 3 دهه وقفه آغاز شد