نسیم گیلان

آخرين مطالب

آمار ناامیدکننده از تعداد واحدهای دانش بنیان فعال در گیلان اقتصادی

آمار ناامیدکننده از تعداد واحدهای دانش بنیان فعال در گیلان
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - –   پیشرفت علم و دانش با سرعت نور در حال حرکت است و برای این قطار سریع السیر هیچ توقفی در کار نیست و آنهایی که در زمان متوقف می‌شوند قطعاً از این قطار جا می‌مانند.
هم ترازی با پیشرفت علم و دانش اگر در مسیر خدمت به بشریت و در راستای تعالی پیشرفت و توسعه باشد کار بسیار ارزشمندی است.
جامعه‌ای توسعه مند و پیشرفته می‌شود که خودش را هم تراز با «علم و دانش» پیش ببرد.
«هوشمندسازی» همه جانبه راهکار مؤثری برای توسعه و پیشرفت همه جانبه است، هیچ گاه نمی‌توان انتظار داشت که هم تراز با رشد علم، تکنولوژی و دانش حرکت نکرد ولی به توسعه و پیشرفت رسید، توسعه و پیشرفت در هر بخشی نیازمند بهره گیری از ابزار علم و دانش است.
مقام معظم رهبری بارها مساله توجه به «دانش بنیان» در بخش‌های مختلف را به مسئولان ارشد نظام تذکر و توصیه کرده اند. از دغدغه مندی هوشمندانه شخص اول نظام این پیام را متبادر می‌شود که توسعه و پیشرفت بدون توجه به دانش و بهره گیری از نخبگان «شدنی» نیست.
در دولت‌های گذشته مساله «دانش بنیان» بیشتر موضوع شعاری و سمیناری تلقی می‌شد و در واقعیت ماجرا اتفاق خاصی در این حوزه رخ نداد، تا جایی که بسیاری از فعالیت‌های دانش پایه دچار چالش شدند، اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم نگاه به دانش بنیان‌ها و نخبگان علمی کمی جدی تر شد، البته این نگاه هنوز در رده‌های میانی و بویژه در برخی استان‌ها مثل گیلان کمرنگ و بی رنگ است، گویا متولیان پارک علم و فناوری استان هنوز جایگاه واقعی دانش بنیان‌ها را به خوبی درک نکردند.
به گفته مسئولان معاونت علمی رئیس جمهور بیش از 9 هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعال هستند که سهم استان عریض و طویل و پرظرفیتی چون گیلان، فقط 86 شرکت دانش بنیان است، عددی که به هیچ عنوان با زیست بوم، توپوگرافی، توانمندی و قابلیت‌های این استان هم خوانی ندارد.
عدم بکارگیری درست از ظرفیت‌های دانشگاهی، جامعه نخبگان و پژوهشگران در بخش‌های مختلف از یک سو و همچنین نبود مدیریت واحد، برنامه محور، تصمیم ساز و منسجمی در حوزه پارک علم و فناوری گیلان در ادوار مختلف سبب شده تا حجم عظیمی از ظرفیت‌های علمی و دانش بنیان در این استان مورد غفلت واقع شود.
تشکیل ستاد «اقتصاد دانش بنیان» به ریاست اسدالله عباسی استاندار گیلان و با محوریت معاونت امور اقتصادی استاندار گام مثبت و ارزشمندی در راستای احیای فرصت‌های مغفول مانده در حوزه تولید و اقتصاد دانش بنیان گیلان است که با حضور جواد مشایخ سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری و جمعی از کارشناسان این معاونت در استانداری گیلان شکل گرفت.
«اسدالله عباسی» استاندار گیلان در این نشست، با بیان اینکه توجه به اقتصاد دانش بنیان از برنامه‌های راهبردی دولت سیزدهم است، اظهار کرد: از پروژه‌های علمی و طرح‌های تحول گرا در حوزه اقتصاد دانش بنیان استقبال می‌کنیم.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از نخبگان علمی گیلان در بخش‌های مختلف افزود: توسعه گیلان روی ریل تولید و اقتصاد دانش‌بنیان حرکت کند و از این رو باید تولیدات دانش بنیان به سمت نیازهای گیلان سوق داده شود.
استاندار گیلان با بیان اینکه هیچ بن بستی برای تولید دانش بنیان وجود ندارد، گفت: مانع تراشی در مسیر تولید دانش بنیان از هیچ احدی پذیرفته نیست و دستگاه‌ها موظف هستند این مسیر را هموار سازی کنند.
عباسی با بیان اینکه از ایده‌های نخبگان در بخش تولید دانش بنیان استقبال می‌کنیم، اضافه کرد: تولید دانش بنیان با توجه به زیست بوم و نیازهای گیلان و موضوعات مختلف از جمله تولید، ساختمان سازی، شهرسازی و توسعه روستایی طرح ریزی و هدف گذاری شود.
«جواد مشایخ» سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری با بیان اینکه گیلان شایستگی برخورداری 250 شرکت دانش بنیان را دارد، با این مطلب، عملکرد پارک علم و فناوری استان را در فعال سازی شرکت‌های دانش بنیان زیر سوال برد و گفت: گیلان با این حجم از ظرفیت و قابلیت‌ها در بخش‌های مختلف باید آمار بیشتری از دانش بنیان‌ها را به خود اختصاص دهد.
وی با اشاره به تنوع محصولات دانش بنیان در گیلان افزود: تولیدات دانش بنیان در بخش‌های مختلف باید در مسیر تجاری سازی قرار گیرد.
سرپرست معاونت توسعه اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم تمرکز زدایی در حوزه تولید و اقتصاد دانش بنیان اضافه کرد: توجه به آمایش نوآوری در سراسر کشور ضرورت دارد و نباید نگاه‌ها فقط به پایتخت معطوف شود.
مشایخ با بیان اینکه در حوزه دانش بنیان باید خیزش صورت گیرد، گفت: خیزش تولید و اقتصاد دانش بنیان با حضور همه آحاد جامعه در این حوزه تحقق می‌پذیرد و نیازمند همراهی همه جانبه است.
وی با بیان اینکه کشور با ناترازی های زیادی در بخش‌های مختلف مواجه است، افزود: جبران ناترازی ها در کشور از مسیر دانش بنیان می‌گذرد.
«عبدالله حاتم زاده» رییس پارک علم و فناوری گیلان در این نشست اظهار کرد: بیش از 360 واحد فناور در گیلان فعالیت می‌کنند که از این تعداد 86 شرکت دانش بنیان هستند.
وی از فعالیت 30 شرکت دانش بنیان خلاق در گیلان خبر داد و افزود: شرکت‌های دانش بنیان گیلان در حوزه‌های کشاورزی، پزشکی، ارتباطات و فناوری و صنعت فعالیت می‌کنند.
رییس پارک علم و فناوری گیلان با اشاره به قرارگیری مرکز پارک‌های علم و فناوری کشورهای اسلامی در این استان بیان کرد: بیش از 20 کشور مسلمان و 35 عضو در ان مجموعه فعالیت دارند.
حاتم زاده با اشاره وجود مرکز ملی فن بازار کشور در گیلان اضافه کرد: شرکت‌هایی که دارای تولیدات مختلف هستند محصولاتشان را باید با هماهنگی پارک گیلان عرضه کنند.
وی با اشاره به مشکلات امکانی حوزه شرکت‌های دانش بنیان افزود: فضای کافی برای استقرار شرکت‌های فناور و دانش بنیان در گیلان وجود ندارد.
«تیمور پورحیدری» رییس سازمان صمت گیلان هم در این نشست اظهار کرد: پیوند دانشگاه و صنعت در حال شکل گیری است و تاکنون اقدامات مثبتی برای تحقق علمی پایه کردن صنعت صورت گرفته است.
وی با ارائه آماری از اقدامات صورت گرفته با پیوست دانش بنیان در گیلان افزود: با انعقاد تفاهم نامه صمت با دانشگاه گیلان مسیر توسعه واحدهای فناور و دانش بنیان هموار شده است.
رییس سازمان صمت گیلان با بیان اینکه در حال حاضر 161 واحد صنعتی دارای مجوز طرح توسعه هستند، گفت: فرایند دانش بنیان شدن شرکت‌های تولیدی با انعقاد تفاهم نامه با پارک علم و فناوری گیلان در حال پیگیری است.
پورحیدری از برگزاری نمایشگاه کسب و کار با رویکرد دانش بنیان در گیلان خبر داد و اضافه کرد: این رویداد نخستین نمایشگاه استانی در راستای حمایت و توجه از شرکت‌های دانش بنیان برپا شد.
وی از بورسیه شدن 36 دانشجوی نخبه به واحدهای صنعتی خبر داد و افزود: این اقدام ارزشمند با کمک و مشارکت بنیاد نخبگان گیلان تحقق پذیرفت.
«صالح محمدی» رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در این نشست، اظهار کرد: کشاورزی گیلان در مسیر دانش بنیان قرار دارد و در این راستا اقدامات ارزشمندی صورت گرفته است.
وی با تاکید بر لزوم توجه به افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی افزود: افزایش بهره وری محصولات کشاورزی از مسیر دانش بنیان می‌گذرد و با علمی پایه کردن کشاورزی می‌توانیم به نتایج مطلوب در این بخش برسیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از فعالیت 18 واحد کشاورزی دانش بنیان خبر داد و بیان کرد: بیش از 55 واحد فناور هسته‌های فعال در حوزه کشاورزی در گیلان فعالیت می‌کنند.
محمدی ادامه داد: واحدهای فناور و هسته‌های دانش بنیان در کلیه مراکز تحقیقاتی حوزه کشاورزی گیلان مستقر هستند و فعالیت می‌کنند.
وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی گیلان از واحدهای دانش بنیان استقبال می‌کند، افزود: ورود دانش بنیان‌ها در بخش چالش‌های کشاورزی بسیار اهمیت و ضرورت دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به تغییرات اقلیمی و مشکلات زیست محیطی در این استان اضافه کرد: استفاده از روش‌های علمی و دانش محور بسیاری از چالش‌های حوزه کشاورزی و امنیت غذایی را مرتفع می‌کند.
 

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/724644/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انویدیا تراشه‌های رده پایین را به چین می‌فرستد

پرداخت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

2 هزار و 500خادمیار خدمت رضوی گیلان در ایام دهه کرامت فعال بودند

سکونت پایدار در روستاها پیش‌نیاز حفظ کشاورزی است

61 میلیارد تومان فروش در سه روز اول نمایشگاه کتاب

شتاب بیمه دی در مسیر هوشمندسازی و ارتقاء خدمات پس از فروش

سفر رئیس مجلس شورای اسلامی به استان گلستان

پرداخت تسهیلات به ایثارگران 124 درصد افزایش داشته است

اگر دنیا نابود شود، این 4 خوراکی نجات‌تان می‌دهد!

روندهای جدید در فناوری دارورسانی پس از 2025 چگونه است

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده شهدای عشایر

مناسبت روز/ شنبه، 20 اردیبهشت‌ماه

رقابت دانش آموزان گیلانی در لیگ علمی پایا

برگزاری سیزدهمین دوره المپیاد استانی طرح ملی دادرس دانش آموزی در اردوگاه مهر بندر انزلی

سفر کاری یک‌روزه مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان به شهرستان لنگرود

گیلان، جلوه‌ای ارادت از ایرانِ امام رضا علیه السلام

کشتی آزاد نونهالان کشور/ مازندران قهرمان شد/ تهران در جایگاه دوم

مریخ، ثبت شده توسط Curiosity

امواج گرانشی زیبا

این درخت کهن منم

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

سردترین سیاره ی شناخته شده کشف شد

عدس گرانشی را ببینید

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

آغاز عملیات حفاری اکتشافی نفت در دریای خزر گامی تاریخی است

جشنواره بهار نارنج در گیلان

فوری/ بازیگر شاخص سینمای ایران درگذشت

شب ماسوله

ز دور باش حوادث دلم

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

افزایش توان تولید گرافن با راه‌اندازی تأسیسات جدید

کارمندان «مایکروسافت» حق ندارند از «دیپ‌سیک» استفاده کنند

شوک بزرگ به سفره مردم/ افزایش قیمت مرغ و نان از این ماه؟

تصادف موتورسیکلت با عابر پیاده در آستارا یک کشته برجا گذاشت

داره فعل مجهول رو درس میده!

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

نانوپوشش ضدخوردگی، استانداردهای صنعت را به چالش می‌کشد

شرکت نفت خزر و دانشگاه گیلان تفاهم‌نامه امضا کردند

دیگه به هیچ خوشی اعتماد ندارم!

وضع مالی بد فردوسی!

ما ربات‌ها را بر اساس جنسیتشان قضاوت می‌کنیم!

سفره مردم تنگ‌تر شد/ مرغ و نان دوباره گران می‌شود؟

لزوم تقویت تولیدات داخلی /سرمایه گذاری را مختل نکنید

حتی اگر نباشی می آفرینمت!

احتمال برخورد زباله فضایی به یک انسان چقدر است؟

ادعای ژاپن برای ساخت پهپادی که صاعقه را هدایت می‌کند

عکس/ نمایی شگفت انگیز از روستای سطلسر لاهیجان از فراز آسمان

گیلان دچار معضل کاهش جمعیت است

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

راز چشم‌های آبی فاش شد؛ همه به یک انسان اولیه اروپایی بازمی‌گردند