نسیم گیلان

آخرين مطالب

نمایش خیابانی به جای هیاهوی تبلیغاتی/ضرورت توجه‌ به تئاتر شهروندی فرهنگي

نمایش خیابانی به جای هیاهوی تبلیغاتی/ضرورت توجه‌ به تئاتر شهروندی
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - میلاد حسین‌زاده نویسنده و کارگردان تئاتر که با نمایش «تئاتر مجسمه» در دوازدهمین جشنواره سراسری تئاتر خیابانی «شهروند» لاهیجان حضور داشت، ضمن اشاره به برگزاری این رویداد نمایشی به خبرنگار مهر گفت: وقتی صحبت از جشنواره تئاتر «شهروند» می‌شود ناخودآگاه یاد آگوستوبوآل می‌افتیم که زمانی عضو مجلس شورای برزیل بود.
هنرمندی که دیدیم چگونه برای دموکراتیزه کردن قوانین شهروندی از شیوه‌های تئاتر بیرونی استفاده کرد.
وی افزود: بوآل در سطح بین‌الملل از این شیوه بسیار استفاده می‌کند، کمااینکه اکنون در بسیاری از کشورها «تئاتر شورایی» یکی از گونه‌های تئاتر بیرون از صحنه است که در بخش آموزش، قانون‌گذاری، بهداشت و درمان، تقویت اجتماعی و مدیریت از این شیوه نمایشی بهره مند می شوند. حتی امروزه در بسیاری از مراکز درمانی و روانی به ویژه در کشورهای اروپایی از شیوه‌های بوآل برای بهبودی بیماران استفاده می‌کنند. موضوعاتی که می تواند به دلیل کارکردها و مضامین تعیین شده در جشنواره تئاتر «شهروند» لاهیجان نیز مورد واکاوی و سنجش قرار گیرد.
حسین‌زاده گفت: خوشبخانه شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لاهیجان با همراهی هنرمندان لاهیجانی با توجه به فراخوان جشنواره سعی بر استفاده بهینه از این گونه نمایشی که به آن اشاره کردم، داشتند. هر چند شاید شیوه های اجرایی متفاوت باشد اما می‌توان گفت ادامه همان روندی است که توضیح دادم. بنابراین جشنواره تئاتر «شهروند» را می‌توان نقطه عطفی برای مدیران شهری ایران تلقی کرد که می‌بایست به عنوان یک الگوی مدیریتی در سطوح فرهنگی مورد بهره‌برداری قرار گیرد.
این کارگردان تئاتر تصریح کرد: در یکی از دوره‌های برگزاری تئاتر «شهروند» لاهیجان که به عنوان مهمان حضور داشتم استقبال چشمگیر مردم بسیار قابل تحسین بود و می دیدم که مردم زیر باران چگونه تا آخر اجراها کنار هنرمندان می‌ایستادند و به تماشای کارها مشغول بودند. اینجاست که مجموعه فرهنگی لاهیجان به تمام مدیران شهری اثبات کرده‌اند که ضرورت تئاتر شهروندی اجتناب‌ناپذیر است چرا که بسیاری از قوانین شهروندی را به جای هیاهوهای تبلیغاتی می‌توان با تئاتر خیابانی دموکراتیزه و اجرایی کرد.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات پیش روی اهالی تئاتر خیابانی اظهار کرد: مشکلات بزرگی سر راه هنرمندان تئاتر خیابانی وجود دارد، اما هنرمندان همچنان برای اجرا و شرکت در جشنواره ها مشتاقانه به راه خود ادامه می دهند. بدون تردید هم جشنواره بدون ایراد وجود ندارد اما می توان گفت جشنواره هایی از قبیل مریوان و «شهروند» لاهیجان که به صورت تخصصی تئاتر خیابانی را دنبال می‌کنند راه خود را یاد گرفته‌اند و تلاش می‌کنند هر سال بهتر از سال گذشته عمل کنند. این در حالی است که مشکل تکراری اما بسیار مهم کمبود بودجه نیز یکی از مهم‌ترین مشکلاتی است که اهالی تئاتر خیابانی در کنار مشکلات موضوعی دیگر با آن روبرو هستند و لازم است تا به واسطه حمایت‌های ویژه اداره‌کل هنرهای نمایشی شاهد اتفاقات موثرتری در این زمینه باشیم.
دوازدهمین جشنواره تئاتر خیابانی «شهروند» نوزدهم تا بیست و دوم مهر سال 1402 توسط اداره‌کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، شهرداری لاهیجان، انجمن هنرهای نمایشی ایران و مجموعه‌های دیگر در شهر لاهیجان برگزار شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/721680/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف ماهواره ناسا درباره انتشار اشعه ایکس از سیاه‌چاله

حفاری اکتشافی نفت ایران در دریای خزر پس‌از 3 دهه وقفه آغاز شد

عملیات اجرایی حفاری خزر با فرمان وزیر نفت آغاز شد

روزگار از من گرفت

سقوط کاوشگر قدیمی شوروی روی زمین،«سقوط معمولی» نخواهد بود

فرسودگی آسفالت در مسیر ارومیه به بندرعباس صدای رانندگان را درآورد

برگزاری آزمون ارزیابی و اعطای مدرک تخصصی حفظ قرآن در گیلان

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

سیستم ایمنی باعث ایجاد ترس می‌شود و روانگردان‌ها این واکنش را مسدود می‌کنند

نشاء برنج در 60 هزار هکتار از شالیزارهای گیلان انجام شد

روزی شلوغ البته نه برای همه!

کاردستی قشنگ تابستونی بسازیم

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

محفل شعر رضوی «سایه سار کرامت» در آستانه اشرفیه برگزار شد

آلومینیوم اراک 1-1 ملوان؛ رضایت زارع و حسینی به تقسیم امتیازات

اجتماع باشکوه امام رضایی ها / آسمان رشت نورافشانی شد + تصاویر

بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

معنی ضرب المثل "نفسش از جای گرم درمی‌آید"

کتاب‌های تازه محمدرضا شفیعی کدکنی در نمایشگاه امسال

دیدار معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با خانواده دو شهید در لنگرود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

31 زندانی همزمان با دهه کرامت در گیلان آزاد شدند

مجموعه کامل آثار نادر ابراهیمی در نمایشگاه کتاب تهران

اهتمام جدی دولت چهاردهم در مدرسه سازی

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

دانشمندان: سفر‌های بین کهکشانی تا 100 سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

«عباس خان مختاری» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

ترکیب ملوان در مصاف با جوانترین تیم لیگ

ترکیب ملوان در مصاف با جوان‌ترین تیم لیگ

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

خورشید در نهایت، تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد

افزایش 30 درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

افزایش 30 درصدی ذخیره آب سد سفیدرود در گیلان

بخشی از کتاب/ هنر خوب‌ زندگی‌ کردن

کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

شوک قیمتی به سفره مردم/ مرغ و نان گران می‌شود

دو خط کتاب/ بیچارگان

رمان «برای مادرم» منتشر شد

افزایش 30درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

کشف جدید فضایی؛ زمین در محاصره تکه‌های مخفی ماه

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

تبدیل گرمای بدن به برق با مهندسی فضای خالی اتمی

6 هزار کیلومتر از خطوط برق گیلان بازسازی می‌شود