نسیم گیلان

آخرين مطالب

سامانه پرتودهی مایکروویو برای مبارزه با آفات برنج، فندق و بادام زمینی در گیلان رونمایی شد اجتماعي

سامانه پرتودهی مایکروویو برای مبارزه با آفات برنج، فندق و بادام زمینی در گیلان رونمایی شد
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - سامانه پرتودهی مایکروویو برای مبارزه با آفات برنج، فندق و بادام زمینی با حضور معاون سازمان انرژی اتمی در گیلان رونمایی شد.
به گزارش گروه استان‌ها خبرگزاری دانشجو، سامانه پرتودهی مایکروویو برای ازبین بردن آفات برنج، فندق و بادام زمینی در گیلان با حضور معاون توسعه کاربرد‌های پرتو‌های سازمان انرژی اتمی و مسئولان استانی در یکی از شالیکوبی‌های روستای «حشکواء» بخش «کوچصفهان» گیلان رونمایی شد.
معاون توسعه کاربرد‌های پرتو‌های سازمان انرژی اتمی در آئین رونمایی از این سامانه اظهار داشت: این سامانه که برای اولین بار نمونه آن در کشور ساخته شده 60 کیلووات قدرت دارد و، چون مبتنی بر امواج مایکروویو است به صورت اختصاصی بر روی آفات اثر گذاشته بدون آنکه آسیبی به ماده غذایی وارد کند.
سید پژمان شیرمردی گفت: نمونه این دستگاه عملیات خشک کردن محصولات کشاورزی را انجام می‌دهد و حشرات را بدون بالا بردن دما و آسیب زدن به گیاه و ماده غذایی از بین می‌برد.
شیر مردی با بیان اینکه هزینه ساخت این سامانه 50 درصد از نمونه خارجی آن ارزان‌تر است، افزود: نمونه صنعتی این دستگاه قادر خواهد بود تا یک تن محصول را در ساعت پرتودهی کند. سامانه پرتودهی گاما یکی از ظرفیت‌های مهم در بخش کشاورزی است که علاوه بر پرتودهی محصولات پزشکی و پلیمری در حوزه کشاورزی نیز می‌توان از آن بهره گرفت.
معاون توسعه کاربرد‌های پرتو‌های سازمان انرژی اتمی یادآور شد: گیلان به دلیل ظرفیت خوبی که در تولید برخی از محصولات کشاورزی مانند برنج، بادام زمینی، فندق و محصولات جالیزی دارد نیازمند استفاده از این سامانه برای افزایش انبارمانی آن است.
وی تاکید کرد: در استان‌هایی که ظرفیت مطلوب کشاورزی دارند و قطب کشاورزی کشور محسوب می‌شوند در بازه زمانی کوتاهی در دولت سیزدهم اقدام به ایجاد سامانه پرتودهی می‌کنیم که 12 استان از جمله استان گیلان برای این منظور در نظر گرفته شد و تا پایان دولت این نقاط به سامانه‌های پرتودهی مجهز خواهند شد.
شیرمردی اضافه کرد: سامانه مایکروویو می‌تواند در اختیار کارخانه‌داران، کشاورزان و صنایع بسته‌بندی قرار گیرد به کشاورزان کمک می‌کند تا آسیب اقتصادی کمتری ببینند. این دستگاه همچنان قادر است علاوه بر سه محصول برنج، فندق و بادام زمینی در اقصی نقاط کشور آفات محصولاتی مانند خرما، انجیر، حبوبات و کشمش را حذف کند. دستگاه دیگری نیز برای خشک کردن چای در حال ساخت است که در آینده به مردم گیلان تحویل داده خواهد شد.
معاون توسعه کاربرد‌های پرتو‌های سازمان انرژی اتمی هدف سازمان انرژی هسته‌ای را ایجاد توسعه متوازن در این حوزه اعلام کرد و افزود: ایران در بحث چرخه سوخت انرژی هسته‌ای از کشور‌های پیشرو دنیا است و در بخش اکتشاف معدن اورانیوم و مجموعه‌های هسته‌ای با تلاش متخصصان امروز به درجه‌ای رسیده که در بعد استفاده از انرژی و تولید برق از کشور‌های دارنده نیروگاه هسته‌ای و صاحب قدرت در دنیا محسوب می‌شود.
وی با تاکید بر شفاف‌سازی کاربرد‌های انرژی هسته‌ای در زندگی مردم به نیروگاه هسته‌ای بوشهر اشاره کرد و گفت: با راه‌اندازی این نیروگاه توانستیم 90 میلیون بشکه نفت را صرفه‌جویی کرده و طی 12 سال 2 برابر هزینه ساخت این نیروگاه درآمد داشته باشیم.
شیرمردی گفت: معتقدیم با توجه به هدف‌گذاری تولید 20 هزار مگاواتی برق هسته‌ای که از سوی مقام رهبری مورد تاکید است باید طی یک برنامه 20ساله محقق شود. 2 واحد نیروگاه بوشهر که در قرارداد شرکت روسی بود نیز انجام شده و مابقی این طرح‌ها نیز به زودی انجام می‌شود.
وی تصریح کرد: یکی دیگر از بخش‌های مهم مغفول مانده در رشد متوازن در حوزه کاربرد پرتودهی است که در این حوزه چالش‌هایی وجود دارد که با استفاده از فناوری هسته‌ای و کاربرد پرتو‌ها می‌توان آن‌ها را حل کرد.
وی اولین چالش این حوزه را در بخش امنیت غذایی دانست و گفت: 2/5 میلیارد نفر در دنیا با چالش ناامنی غذایی روبرو هستند و 850 میلیون نفر به نیز به سوء تغذیه دچاراند. در تولید ضایعات کشاورزی نیز ما طبق آمار فائو به مدت سه سال در رتبه‌های برتر قرار داشتیم بطوریکه میزان تولید ضایعات کشاورزی ما معادل تامین غذای 10 میلیون نفر و معادل 9 میلیارد متر مکعب مصرف آب است.
وی تاکید کرد: نگاه ما در کشور ایجاد برنامه‌ای مدون تا پایان دولت سیزدهم است که 12 نقطه را برای ایجاد سامانه پرتودهی آماده کنیم. یکی از این مناطق استان گیلان است که در لاکان رشت زمینی برای ایجاد سامانه پرتودهی تعیین شده و تا پایان امسال این سامانه نصب خواهد شد.
شیرمردی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی می‌تواند بخشی از مجموعه‌ای باشد که در راستای ارتقای امنیت غذایی نقش آفرینی می‌کند افزود: این سامانه به افزایش انبارمانی محصولات کشاورزی و کاهش ضایعات در بحث امنیت غذایی صنعت هسته‌ای کمک می‌کند.
وی با بیان اینکه سازمان انرژی اتمی می‌تواند معضلاتی مانند ریزگردها، و آلودگی‌ها و پساب‌ها را حل کند، افزود: در این حوزه‌ها در بخش آزمایشگاهی به نتایج خوبی دست یافتیم، یکی دیگر از کادبرد‌های این صنعت تولید سوپر جاذب‌ها در حوزه کشاورزی است که نمونه آن در سازمان تولید شده و قابلیت جذب آب و کنترل حرکت ریزگرد‌ها را دارد. یکی دیگر از کاربرد‌های آن استفاده در گاز‌های خروجی از نیروگاه‌ها است که شتاب دهنده‌های پرتودهی، گاز‌های خروجی را به کود شیمیایی تبدیل می‌کنند.
وی تصریح کرد: در بخش تولید رادیو دارو‌ها نیز اقدامات خوبی انجام شده و با تاکید بر نیرو‌های بومی و تجهیزات داخلی امروز به عنوان کشور صادر کننده در دارو‌های هسته‌ای توانسته‌ایم در بخش تشخیص و درمان بیماری‌ها از جمله سرطان دارو تولید کرده و صادرات داشته باشیم؛ یکی دیگر از مزایای استفاده از پرتودهی دهی استفاده از آن در استریل تجهیزات پزشکی است که ما در ابتدای دولت سیزدهم در این بخش زیر یک دهم درصد قرار داشتیم، اما اکنون در این بخش به توفیقات بزرگی دست یافته‌ایم.
شیرمردی یکی از کاربرد صنعت هسته‌ای و استفاده از پرتو دهی را بهره گیری از آن در صنعت نفت اعلام‌کرد و افزود: ما در تولید فرآورده‌های نفتی مانند لاستیک بزودی به سمت تجاری‌سازی پیش خواهیم رفت. بزودی در ایران در حوزه هسته‌ای و فناوری هسته‌ای با وجود همه هجمه‌های کشور‌های غربی‌ها به سمتی حرکت خواهد کرد که بیش از 99 درصد فواید آن در زندگی مردم ملموس خواهد شد.

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

نسیم گیلان

مدیر کل جهاد کشاورزی استان گیلان نیز در این آئین یکی از مولفه‌هایی که به کشور‌ها شخصیت بین المللی می‌بخشد استفاده از دانش روز اعلام کرد و گفت: ما با تکیه بر دانشمندان خود در حوزه بهره گیری از علم و دانش‌های مختلف فناوری و انرژی هسته‌ای توانستیم در زمره کشور‌های تاثیرگذار قرار گیریم.
صالح محمدی اظهار کرد: یکی از حوزه‌های حائز اهمیت در جهان امروز تامین امنیت غذایی است که زیست همه ما به آن وابسته است. سالانه در جهان چهار میلیارد تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که یک و نیم میلیون تن آن ضایعات است و یک سوم نیز قبل و بعد از برداشت بر اثر حملات آفات از بین می‌رود. ما برای رفع این مشکلات از روش‌های شیمیایی استفاده می‌کردیم که آسیب‌زا بود، اما امروزه با استفاده از تکنولوژی هسته‌ای و سامانه پرتودهی این مخاطرات را کاهش داده ایم.
وی گفت: در استان گیلان محصولاتی مانند برنج، چای، بادام زمینی، فندق به روش‌های سنتی تولید می‌شد که اکنون با استفاده از روش‌های متفاوت علمی از جمله انرژی اتمی راه‌های جدیدی در کنترل آفات بدست آمده است.
وی تاکید کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی در حوزه آفات ناشناخته باید بتوانیم سلامت محصول را تامین کنیم، بی‌توجهی به این موضوعات موجب وارد آمدن آسیب جدی به بخش کشاورزی خواهد بود. سامانه پرتودهی می‌تواند با شناسایی آفات غذای سالم‌تری در اختیار مردم قرار دهد و تولید کنندگان را ملزم به رعایت استاندارد‌ها کند.
محمدی اظهار داشت: ما در بخش کشاورزی آماده استفاده از هرگونه دانش و تکنولوژی روز در مباحث علمی هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/718906/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

محفل شعر رضوی «سایه سار کرامت» در آستانه اشرفیه برگزار شد

آلومینیوم اراک 1-1 ملوان؛ رضایت زارع و حسینی به تقسیم امتیازات

اجتماع باشکوه امام رضایی ها / آسمان رشت نورافشانی شد + تصاویر

بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

معنی ضرب المثل "نفسش از جای گرم درمی‌آید"

کتاب‌های تازه محمدرضا شفیعی کدکنی در نمایشگاه امسال

دیدار معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با خانواده دو شهید در لنگرود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

31 زندانی همزمان با دهه کرامت در گیلان آزاد شدند

مجموعه کامل آثار نادر ابراهیمی در نمایشگاه کتاب تهران

اهتمام جدی دولت چهاردهم در مدرسه سازی

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

دانشمندان: سفر‌های بین کهکشانی تا 100 سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

«عباس خان مختاری» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

ترکیب ملوان در مصاف با جوانترین تیم لیگ

ترکیب ملوان در مصاف با جوان‌ترین تیم لیگ

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

خورشید در نهایت، تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد

افزایش 30 درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

افزایش 30 درصدی ذخیره آب سد سفیدرود در گیلان

بخشی از کتاب/ هنر خوب‌ زندگی‌ کردن

کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

شوک قیمتی به سفره مردم/ مرغ و نان گران می‌شود

دو خط کتاب/ بیچارگان

رمان «برای مادرم» منتشر شد

افزایش 30درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

کشف جدید فضایی؛ زمین در محاصره تکه‌های مخفی ماه

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

تبدیل گرمای بدن به برق با مهندسی فضای خالی اتمی

6 هزار کیلومتر از خطوط برق گیلان بازسازی می‌شود

اشتباه در کتاب‌ درسی!

اشتباه است فکر کنیم افراد فوق مدرن با داستان زندگی نمی‌کنند

کشف شباهت‌های جدید بین مریخ و زمین

شاید سیارک «وستا» تکه‌ای از یک سیاره منظومه شمسی باشد

بازآموزی مغز، امید تازه‌ای برای مبتلایان به درد مزمن رقم می‌زند

دومین اهدای عضو سال جاری در استان به سه بیمار زندگی دوباره بخشید

رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی بانوان کشور در گیلان آغاز شد

بیش از 28 هزار عدد کارت هوشمند ملی آماده تحویل در گیلان

هوای گیلان 6 درجه گرمتر می‌شود

قیمت سکه و طلا 18 اردیبهشت در بازار رشت

اولین کتابی که در غرفه آثار رهبر انقلاب به فروش رفت چه کتابی بود؟

کتابی در حوزه خط مشی‌گذاری عمومی منتشر شد

تأثیر شگفت‌انگیز ریاضیات بر رشد ذهنی کودکان

لحظات ناب رضوی در آسایشگاه معلولین و سالمندان گیلان