نسیم گیلان

آخرين مطالب

دفاع مقدس با طعمی متفاوت/ جبهه های شاد در جنگ با عراق اجتماعي

دفاع مقدس با طعمی متفاوت/ جبهه های شاد در جنگ با عراق
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - صحبت از جنگ که می شود شاید در نظر خیلی ها تنها تصویری از ترس و خون نقش ببندد غافل از اینکه ماهیت وجودی انسان همواره شادی و خنده را طلب کرده و حتی در سخت ترین روزهای زندگی اش هم در پی یافتن آن است تا از درز غم تار و پودی از لبخند ببافد و بر لب های خود و اطرافیانش بگستراند.
جنگ هشت ساله با عراق نیز از این قاعده مستثنی نبود ، پای صحبت رزمندگان آن دوران که بنشینی فرقی نمی کند آن زمان نوجوان یا پا به سن گذاشته باشند ، همگی در کنار خاطرات جنگ و اسیری یا بی قراریشان در زمان شهادت همرزمان ، گذشته ای از دوران نبرد را با خود حمل می کنند که در آن زمان موجب شادی آن ها می شد در آن هنگام دیگر ترس از دشمن ، دوری و بی خبری از خانواده و حتی آینده نامعلوم جنگ با ارتش بعث برایشان سخت نبود و آنقدر فضا دوستانه می شد که احساس می کردند همه از یک خانواده اند و حالا برای حفاظت از کیان همین خانواده دور هم جمع شده اند ، اینگونه بود که با قوت قلب بیشتری به دل دشمن می زدند.
محاکمه موش در سنگر ایاد برام زاده رزمنده و جانباز خرمشهری با تصدیق این صحبت می گوید : در روزهای جنگ بعضی از بچه ها به قدری شوخ طبع بودند و حال و هوای همه را در آن شرایط سخت عوض می کردند که به آن ها لقب روحیه داده بودیم.

نسیم گیلان

او یکی از خاطرات شیرین سالهای نبرد را اینگونه تعریف می کند: آن زمان به خاطر وجود خطر به رزمنده ها تاکید می کردیم همه در یک سنگر تجمع نکنند و در سنگرهای مختلف پخش باشند ، یک شب خبر دادند در سنگر شمالی ها تجمع شده ، وقتی به اتفاق همرزمم خود را به آنجا که رساندم دیدیم سنگر به قدری شلوغ شده بود که بچه ها روی دوش هم نشسته بودند و شهید توپال که جوانی 18 ساله و نترسی بود مقابل آن ها یک موش خرما را در دست گرفته بود و دست و پاهای آن را نیز با بند بسته، یک جعبه از مهمات هم کنار اوست. 
او که یاد آن روزها کرده با خنده ادامه می دهد : شهید توپال در کمال ناباوری میخواست یک محاکمه راه بیندازد ، او یک دفعه با صدای بلند گفت محاکمه صدام حسین آغاز می شود، این را که گفت همه زیر خنده زدند و پس از آن شروع به محاکمه آن موش خرما به جای صدام کرد و در بازجویی مورد خطاب قرارش داده و به جای او نیز پاسخ می داد. مثلا به او می گفت : ای صدام ملعون چرا به آبادان و خرمشهر حمله کردی ؟ چی ؟ نشنیدم ؟ بلند تر بگو و در پاسخ می گفت : بیخود کردم ، غلط کردم ، اشتباه کردم .
عبدالرضا صالح پور که یکی دیگر از رزمنده های خرمشهر در جنگ تحمیلی است می گوید : رحیم بشکار یکی از بهترین بچه های روحیه در دوران بود به حدی که فرمانده آن دوران به ما گفته بود هر زمان دیدید جوش آورده ام و عصبانی هستم به سراغ من نیایید فقط رحیم را به سمت من روانه کنید،مطمئن باشید با آمدن او و شنیدن شوخی ها و صدای خنده اش همان آدم سابق می شوم.

نسیم گیلان

پرتاب نارنجک به نیروهای خودی او می گوید : یک روز در هتل پرشین واقع در مسیر به آبادان در خوابگاه خود که طبقه دوم بود در حال استراحت بودیم ، تعدادمان تقریبا 10 – 15 نفر بود. یک دفعه رحیم وارد اتاق شد و در حالی که یک دست را پشت کمر قایم کرده بود با عصبانیت گفت : شما رزمنده اید ؟ به جای اینکه بروید با دشمن بجنگید دورهمی گرفته اید ؟ امام خمینی به من دستور داده شما را همینجا بکشم. و در همین حین ضامن نارنجکی که در پشت کمر قایم کرده بود را کشید و آن روی زمین پرت کرد و سریع بیرون رفت و در اتاق را هم قفل کرد.
این رزمنده هشت سال دفاع مقدس ادامه می دهد : از این حرکت شوکه شده بودیم و هر لحظه منتظر انفجار نارنجک بودیم بعضی از بچه ها می خواستند خود را از پنجره به داخل استخر خالی که زیر پنجره بود پرت کنند، همه مات و مبهوت بودند تا اینکه شهید عزیزیان خود را روی نارنجک پرت کرد تا جان دوستان هم اتاقی خود را نجات دهد.
آقای صالح پور می گوید : نارنجک ها برای انفجار زمان خاصی دارند ، چند دقیقه از خوابیدن شهید عزیزیان روی نارنجک می گذشت اما هیچ اتفاقی نیوفتاد و همین باعث شد او بلند شود و چاشنی را بیرون بکشد و ببیند ماجرا چیست ؟ و اینگونه متوجه شد که نارنجک پرت شده که میخواست جمعی را بکشد فیتیله نداشت و رحیم برای اینکه سر به سر آن ها بگذارد و اذیتشان کند نارنجک بی خطر به سمتشان پرتاب کرده بود.

نسیم گیلان

او می گوید : بچه ها به سمت در دویدند تا از خجالت رحیم دربیایند اما او فرار کرد و ساعت سه شب به خوابگاه برگشت تا آب ها از آسیاب افتاده باشد و همرزمانش به تلافی پرت کردن نارنجک با او کاری نداشته باشند. 
خاطرات شیرین جبهه و جنگ تحمیلی ایران و عراق تنها به چهار دهه قبل ختم نمی شود و حالا هم نقل این محفل و آن مجلس شده و خیلی ها آن را پای صحبت دورهمی های خانوادگی می دانند خصوصا وقتی که معلوم شود یک رزمنده دفاع مقدس هم همنشین آن ها در این میهمانی خواهد بود آنطور که معلوم است خنده حتی در سخت ترین لحظات نبرد هم از لب های دور نبوده و شاید بتوان گفت همین روحیه شاد آن ها یکی از مهمترین عوامل برای مقاومتشان در برابر ارتش بعث بود و آن ها برای اینکه این روحیه را در وجود هم دیگر حفظ کنند به هر چیزی متوسل می شدند تا خنده را میهمان سنگرهایشان کنند.
گزارش از لیلا احمدی
باشگاه خبرنگاران جوان آبادان آبادان

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/718869/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

محفل شعر رضوی «سایه سار کرامت» در آستانه اشرفیه برگزار شد

آلومینیوم اراک 1-1 ملوان؛ رضایت زارع و حسینی به تقسیم امتیازات

اجتماع باشکوه امام رضایی ها / آسمان رشت نورافشانی شد + تصاویر

بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

معنی ضرب المثل "نفسش از جای گرم درمی‌آید"

کتاب‌های تازه محمدرضا شفیعی کدکنی در نمایشگاه امسال

دیدار معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با خانواده دو شهید در لنگرود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

31 زندانی همزمان با دهه کرامت در گیلان آزاد شدند

مجموعه کامل آثار نادر ابراهیمی در نمایشگاه کتاب تهران

اهتمام جدی دولت چهاردهم در مدرسه سازی

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

دانشمندان: سفر‌های بین کهکشانی تا 100 سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

«عباس خان مختاری» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

ترکیب ملوان در مصاف با جوانترین تیم لیگ

ترکیب ملوان در مصاف با جوان‌ترین تیم لیگ

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

خورشید در نهایت، تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد

افزایش 30 درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

افزایش 30 درصدی ذخیره آب سد سفیدرود در گیلان

بخشی از کتاب/ هنر خوب‌ زندگی‌ کردن

کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

شوک قیمتی به سفره مردم/ مرغ و نان گران می‌شود

دو خط کتاب/ بیچارگان

رمان «برای مادرم» منتشر شد

افزایش 30درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

کشف جدید فضایی؛ زمین در محاصره تکه‌های مخفی ماه

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

تبدیل گرمای بدن به برق با مهندسی فضای خالی اتمی

6 هزار کیلومتر از خطوط برق گیلان بازسازی می‌شود

اشتباه در کتاب‌ درسی!

اشتباه است فکر کنیم افراد فوق مدرن با داستان زندگی نمی‌کنند

کشف شباهت‌های جدید بین مریخ و زمین

شاید سیارک «وستا» تکه‌ای از یک سیاره منظومه شمسی باشد

بازآموزی مغز، امید تازه‌ای برای مبتلایان به درد مزمن رقم می‌زند

دومین اهدای عضو سال جاری در استان به سه بیمار زندگی دوباره بخشید

رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی بانوان کشور در گیلان آغاز شد

بیش از 28 هزار عدد کارت هوشمند ملی آماده تحویل در گیلان

هوای گیلان 6 درجه گرمتر می‌شود

قیمت سکه و طلا 18 اردیبهشت در بازار رشت

اولین کتابی که در غرفه آثار رهبر انقلاب به فروش رفت چه کتابی بود؟

کتابی در حوزه خط مشی‌گذاری عمومی منتشر شد

تأثیر شگفت‌انگیز ریاضیات بر رشد ذهنی کودکان

لحظات ناب رضوی در آسایشگاه معلولین و سالمندان گیلان