پرداخت حدود 42 هزار میلیارد ریال تسهیلات کشاورزی در گیلان
اقتصادی
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - موسی رمرودی، مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در رشت با بیان اینکه کشاورزی رکن اصلی معیشت و اقتصاد گیلان است، اظهار کرد: حضور پررنگ و فعال بانک کشاورزی برای خودکفایی بخش کشاورزی و حمایت از واحدهای تولیدی در راستای حفظ و ارتقای امنیت غذایی کشور ضرورت دارد.
وی با اشاره به فعالیت 90 ساله بانک کشاورزی، افزود: بالاترین ارزشافزوده در بخش کشاورزی ایجاد میشود که به اعتقاد هر ناظر منصفی، بانک کشاورزی سهم عمدهای در تحقق این موضوع داشته و این یک افتخار است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان با اشاره به حمایت این بانک از کشاورزان، گفت: طی سال گذشته مجموعه شعب بانک کشاورزی استان بیش از41 هزار و 751 میلیارد ریال تسهیلات به 36 هزار و 820 نفر از مشتریانی که عمدتاً روستایی و از قشر زحمتکش کشاورز هستند، تسهیلات پرداخت کرده است.
وی به رشد عملکردی بانک کشاورزی گیلان در پرداخت تسهیلات خبر داد و افزود: تسهیلات این بانک در استان نسبت به سال گذشته بیش از 98 درصد ازنظر مبلغ و بیش از 13 درصد ازنظر تعداد رشد داشته است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان با اشاره به تسهیلات فرزند آوری، بیان کرد: مبلغ 554 میلیارد ریال تسهیلات فرزند آوری به یک هزار و 584 خانواده پرداختشده است.
رمرودی با بیان اینکه تسهیلات پرداختشده به کشاورزان از 200 میلیون ریال تا یک میلیارد ریال متغیر بوده، خاطرنشان کرد: به هر خانواده گیلانی برای فرزند اول 200 میلیون ریال، فرزند دوم 400 میلیون ریال، فرزند سوم 600 میلیون ریال، چهارم 800 میلیون ریال و فرزند پنجم یک میلیارد ریال در سال گذشته تسهیلات پرداختشده است.
به گفته وی، مدت بازپرداخت تسهیلات فرزند آوری پس از شش ماه تنفس، هفتساله بوده و مبلغ این تسهیلات برای فرزندان دوقلو 600 میلیون ریال است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان به گزارشی پیرامون تسهیلات قرضالحسنه ازدواج اشاره کرد و افزود: در راستای حمایت از زوجهای جوان و بنیاد خانواده، طی سال 1401 مبلغ یک هزار و 987 میلیارد ریال تسهیلات قرضالحسنه ازدواج به 1452 زوج پرداختشده که مدت بازپرداخت این تسهیلات 10 ساله با نرخ کارمزد چهار درصد و به ازای هریک از زوجین در سال گذشته حداقل یک میلیارد و 200 میلیون ریال و برای متقاضیانی که سن زیر 25 سال ( زوج) و زیر 23 سال ( زوجه) داشتند مبلغ یک میلیارد و پانصد میلیون ریال و برای ایثارگران دو برابر مبالغ فوق الاشاره تسهیلات پرداختشده است.
رمرودی به تسهیلات بانک کشاورزی گیلان به توسعه مکانیزاسیون نیز اشاره کرد و گفت: این تسهیلات به مبلغ یک هزارو 198 میلیارد ریال به تعداد 923 فقره باهدف بهبود کیفیت کار کشاورزی، تسهیل در انجام امور، کاهش هزینههای کارگری، افزایش بازده محصول و... به متقاضیان معرفی شده از سوی سازمان جهاد کشاورزی، جهت خرید کمباین، تیلر، نشاء کار، دان خوری مکانیزه، دستگاه پوستکن برنج مدرن، دستگاه هوادهی در پرورش شیلات و...پرداختشده است.
وی همچنین در گزارشی پیرامون تسهیلات بند الف تبصره 18 سال 1400 نیز بیان کرد: باهدف اشتغالزایی گسترده و مولد و برای حمایت از طرحهای تولیدی با اولویت بازسازی و نوسازی صنایع تبدیلی، تکمیل و راهاندازی طرحهای کشاورزی طی سال گذشته مبلغ پنج هزار 293 میلیارد ریال تعداد 92 فقره تسهیلات پرداختشده که مبلغ پنج هزار و 199 میلیارد ریال آن در قالب تسهیلات سرمایهای در زیر بخشهای صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی، توسعه فعالیتهای مکانیزاسیون، مدرن سازی، دانشبنیان و استارآپی کشاورزی، خدمات توسعه کسبوکارهای کشاورزی و...به تعداد 76 فقره و مبلغ 94 میلیارد ریال تسهیلات منحصراً سرمایه در گردش به تعداد 16 فقره و در راستای تأمین نهادههای تولید محصولات دام و طیور و آبزیان پرداختشده است.
به گفته مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان، مبلغ یک هزار و 800 میلیارد ریال نیز از محل تسهیلات بند الف تبصره 18 به طرح گلخانه نداگستر در شهرک کشاورزی دیسام سیاهکل از اعتبارات متمرکز مدیریت شعب بانک در تهران بزرگ پرداختشده است.
رمرودی به تسهیلات صندوق توسعه ملی پرداختشده از طریق بانک کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: طی سال 1401 مبلغ 613 میلیارد ریال به تعداد 69 فقره باهدف حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی همچون طرحهای صنایع تبدیلی و تکمیلی، آب و کشاورزی و پرواربندی دام عشایر با اصلاح و بهرهوری زنجیره گوشت قرمز و سالم پرداختشده است.
وی در خصوص تسهیلات پرداختشده بانک کشاورزی به بنگاههای کوچک و متوسط نیز بیان کرد: این تسهیلات در راستای هدایت بهینه منابع مالی و حمایت از واحدهای تولیدی کوچک و متوسط و تأمین مالی بنگاههای مذکور در بخش کشاورزی و باهدف ایجاد اشتغال و فرصتهای جدید شغلی، افزایش تولید و تأمین بازارهای داخلی و کمک به توسعه بخش کشاورزی به مبلغ 871 میلیارد ریال به تعداد 133 فقره پرداختشده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان همچنین با اشاره به تسهیلات پرداختشده در راستای کمکهای فنی و اعتباری بند الف تبصره 18 نیز بیان کرد: فعالیتهای واجد شرایط و الویت قابلقبول برای اعطای تسهیلات از محل این اعتبار بر اساس تشخیص و تائید بانک و مدت تأمین مالی برای تسهیلات ایجادی، توسعهای و تکمیلی حداکثر هفت سال ( شامل دوره مشارکت، دوره تنفس و بازپرداخت) و تسهیلات سرمایه در گردش حداکثر یک سال است که طی سال موردنظر یک فقره به مبلغ 900 میلیارد ریال به طرح گلخانهای در شهرستان بندرانزلی پرداختشده است.
رمرودی در خصوص پرداخت تسهیلات مردمی سازی یارانهها نیز گفت: مجموعه شعب بانک کشاورزی استان همسو با سیاستهای دولت و باهدف رونق واحدهای تولیدی دام و طیور و تأمین امنیت غذایی کشور تسهیلاتی به مبلغ 2 هزار و 95 میلیارد ریال به 830 دامدار و مرغدار در قالب تسهیلات ویژه و سرمایه در گردش برای تأمین نهادههای موردنیاز، مواد اولیه و ابزارآلات و تجهیزات تولید پرداخت کرده است.
وی در خصوص تسهیلات طرح ویژه نوسازی و بهسازی مسکن نیز بیان کرد: این تسهیلات یارانه دار بوده و برای افرادی که ساکن روستا هستند با معرفی بنیاد مسکن تا مبلغ 2 میلیارد ریال با نرخ 5 درصد برای سهم متقاضی با بازپرداخت 20 ساله هدف رفع موانع ساخت مسکن روستایی، ایجاد تحول و همچنین نوسازی و مقاومسازی مسکن روستایی به میزان 451 میلیارد ریال به تعداد 238 فقره پرداختشده است.
مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان در رابطه با تسهیلات مرغ لاین آرین نیز گفت: این تسهیلات باهدف تأمین نیاز کشور به جوجههای پرورشی در بخش گوشتی و تخمگذار و با نرخ سود 6 درصد برای متقاضیان با مدت بازپرداخت حداکثر یک سال و طی چهار قسط سهماهه پرداخت میشود که در همین راستا طی سال 1401 مبلغ 2 هزار و 120 میلیارد ریال تسهیلات به 61 واحد مرغداری اعطاشده است.
رمرودی در ادامه به گزارشی از طرحهای شاخص استان گیلان پرداخت و افزود: این طرحها شامل تولید قارچ در رشت، طرح گلخانه در دیسام سیاهکل، کارگاه بستهبندی برنج و چای مرغوب در رودسر، سردخانه در آستارا، احداث رستوران در رودبنه، احداث کارخانه جوجهکشی در بندرانزلی، طرح تولید خوراک دام و طیور در رودسر، احداث سردخانه و انبار وبستهبندی مواد غذایی در رشت، طرح کشتارگاه طیور در کومله، طرح گلخانه در بندرانزلی هستند که تنها نمونهای از صدها طرح موفقی است که با مشارکت بانک کشاورزی استان به بهرهبرداری رسیده است.
وی همچنین به عملکرد بانک کشاورزی گیلان در رابطه با وصول مطالبات اشاره کرد و گفت: وصول مطالبات در بانک بهعنوان یکی از منابع تجدیدشونده محسوب میشود و عنصر اصلی منابع برای پرداخت تسهیلات جدید است و در همین رابطه در سال گذشته 92.93 درصد آنچه باید وصول شود به مبلغ 24 هزار و 28 میلیارد ریال به حیطه وصول درآمده است.
به گفته مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان، مانده مطالبات غیر جاری بانک تا پایان اسفند 1401 به مبلغ قریب به یک هزار و 827 میلیارد ریال و ریسک اعتباری 3.79 درصد است.
رمرودی گفت: طی سال گذشته تعداد 116 فقره تسهیلات به مبلغ 84 میلیارد ریال مورد امهال مطالبات واقع شده است و بهمنظور مساعدت با بدهکاران خسارتدیده و بر اساس دستورالعمل ابلاغی، یک هزار و 704 فقره تسهیلات به مبلغ 53 میلیارد ریال مورد بخشودگی 6 درصد وجه التزام تسهیلات پرداختی و 9 هزار و 427 فقره تسهیلات به مبلغ 660 میلیارد ریال مورد بخشودگی بند خ قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه بیمه کشاورزی بهعنوان یک راهکار مهم در مقابله با مخاطرات طبیعی و درنتیجه کاهش نوسانات درآمدی کشاورزان بهعنوان ابزار کنترل ریسک، در استان گیلان اجتنابناپذیر است، خاطرنشان کرد: در سال جاری برای اولین بار در استان ماشینآلات بخش کشاورزی از قبیل تراکتور، تیلر کمباین و... نیز علاوه بر محصولات کشاورزی تحت پوشش حمایتی بیمه کشاورزی قرار گرفته است.
به گفته مدیر شعب بانک کشاورزی استان گیلان، بیمه کشاورزی در استان گیلان در سال زراعی 1401-1400 با فعالت 18 دفتر خدمات بیمهای در کنار 29 شعبه بیمهای 71 هزار 229 نفر بیمهگذار را تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار داده است.
رمرودی با بیان اینکه 83 محصول و خدمت مشمول پوشش حمایتی صندوق بیمه محصولات کشاورزی قرار دارد، گفت: 71 هزار و 229 فقره بیمهنامه که عمده این بیمهنامه مربوط به دو محصول استراتژیک استان یعنی چای و برنج است، صادرشده است.
وی در رابطه به پرداخت غرامت به بیمهگذاران گیلانی نیز گفت: مبلغ بیش از 700 میلیارد ریال غرامت به 4 هزار و 485 نفر کشاورز خسارتدیده پرداختشده که عمدهاین خسارت به محصول برنج براثر سرما، باران های سیلآسا و خشکسالی است.
-
شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱:۳۸ AM
-
۱۴۴ بازديد
-
فارس
-
موسی رمرودی
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/702892/