نسیم گیلان

آخرين مطالب

دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران/ معرفی فرهنگ ایثار موجب همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود بنیاد شهید و امور ایثارگران

  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز دوشنبه 8 خردادماه در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران که در سالن همایش‌های فردوسی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: معرفی قدرت فرهنگ ایثار و فداکاری و الگوگیری از ایثارگران باعث ایجاد همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی می‌شود.

به گزارش «ایثار»، دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این آیین ضمن تبریک ایام دهه کرامت و ابراز خرسندی از برگزاری این آیین در جهت زنده نگه داشتن مفهوم مقدس ایثار و گسترش این نماد متعالی در جامعه، گفت: معرفی قدرت فرهنگ ایثار و فداکاری و الگوگیری از ایثارگران باعث ایجاد همبستگی و افزایش سرمایه اجتماعی جامعه می‌شود و مردم یاد می‌گیرند که برای جامعه و خانواده با فرهنگ از خودگذشتی و ایثار در سختی و محدودیت به دیگران کمک کنند و به ارزش معنوی این کار بیندیشند.
معاون رئیس جمهور افزود: سرمایه‌گذاری در زمینه معرفی فرهنگ ایثار و شهادت باعث ایجاد همبستگی و اعتماد جامعه و افزایش حس اعتماد و ایجاد نشاط می‌شود اینکه اگر من اگر نیازمند کمک شدم کسی هست به من کمک کند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به نظام جدید جامعه امروز که سازمان‌های بیمه و اورژانس به وجود آمدند، خاطرنشان کرد: در گذشته ساختار جامعه بر اساس قبایل و ایلات شکل گرفته بود و در زمان بحران‌ها این جوامع از هم حمایت می‌کردند وقتی نظام اجتماعی تغییر کرد و طبقه متوسط شکل گرفت و دولت‌ها قدرتمند شدند ساختار اداری ایجاد شد برای همین بشر به فکر جایگزینی برای حمایت از افراد جامعه گرفت و خانه‌های سالمندان ایجاد شد.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی افزود: درست است که نظام اداری در کشور ما مدرن شده است اما تناقضاتی وجود دارد و فرهنگ ازخودگذشتگی و ایثار جبران کننده این تناقضات است زیرا دین ما نگاه به آخرت و رضایت الهی دارد در حالی که در جامعه مادی این نگاه وجود ندارد.
معاون رئیس جمهور گفت: چه ارزش‌های الهی و چه ارزش‌های مادی به عنصر ایثار و فداکاری برای حفظ جامعه نیازمند هستند و بدون آن قادر به اداره جامعه نیستند همان طور که در دوران کرونا در حالی که روش کنترل بیماری کشف نشده بود جامعه پزشکی با علم به خطر مرگ بر بالین بیماران حاضر می‌شدند. نه تنها کادر سلامت میدان را خالی نکردند بلکه افرادی به آنها ملحق شدند در حالی که اگر هرکسی به فکر جان خودش بود فاجعه چند برابر می‌شد همان طور که در کشورهای مدرن با وجود تجهیزات و واکسن، آمار کشته بیشتر از کشور ما بود و شاید اصلی‌ترین دلیل این موضوع، تفکر فداکاری و ایثارگری بود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فداکاری و ایثارگری در حوادثی مثل سیل و زلزله و مقایسه میزان کمک مردم در زلزله سرپل زهاب با طوفان کاترینا در آمریکا، گفت: مردم در ایران با تمام وجود به کمک و حمایت از زلزله‌زدگان پرداختند ولی با وجود نظام حمایتی و اقتصادی آمریکا در طوفان کاترینا نماد این حمایت غارت برخی فروشگاه‌ها بود. روحیه فداکاری باعث همبستگی اجتماعی می‌شود و در اوج این همبستگی و ایثار، شهدا هستند که از عزیزترین داشته خود یعنی جانشان گذشتند.
دکتر قاضی‌زاده هاشمی بابیان اینکه مقام معظم رهبری سبک زندگی شهدا را الگو و الهام‌بخش برای جامعه معرفی کردند، گفت: مفهوم ایثار تنها مربوط به جبهه‌ها نیست و ایثار در جامعه جاری و ساری است و ابعاد مختلف دارد و یکی از آنها ایثار اجتماعی است که این یادواره به معرفی آن پرداخت. مردم ما دل داده هستند و قلبشان برای هم می‌تپد و جوان‌های ما همیشه در سیل و زلزله پای کار هستند و امیدواریم با برگزاری این مراسم این شخصیت‌ها شناسایی و به جامعه معرفی شوند.
حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز طی سخنانی بیان کرد: این آئین موجب نشان دادن الگوهایی است که برای رسیدن به مقصد بدان نیاز داریم. شهدا و عزیزانی ‌که حماسه آفریدند الگوهایی هستند که بدان‌ها نیازمندیم.
وی افزود: یکی از وظایف ما نشان دادن حرکت و همت عمومی برای حل مسائل جامعه و بی‌تفاوت نبودن نسبت به آسیب‌ها است. در حوادث مختلف اجتماعی کشور و نیز بلایای طبیعی بسیاری از دانشجویان در صحنه حاضر بودند و حضور این‌ها گره‌گشای مشکلات بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین رستمی با بیان اینکه این جهاد و تلاش محصول نگاه همراه با غیرت و مروتی است که در درون جامعه ما نهادینه شده است، افزود: فداکاری الگویی است که اسلام و قرآن به ما می‌آموزد، انسانی که در بند وظایف سازمانی نیست بلکه این‌ها حداقل‌هایی است که او همگی را پشت سر گذاشته و مانند حاج قاسم سلیمانی در دوران پیری به فکر کودکان ستم دیده از داعش و ... بود.
وی‌ تصریح کرد: دانشجویانی که در مناطق محروم کشور و در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و ... حضور دارند، برآمده از فرهنگ درونی ایثار و فداکاری در جامعه ایرانی هستند. برخلاف غرب که برگرفته آر تفکر لیبرالیسم است، مکتب ایرانی و اسلامی ما به فداکاری ارزش داده و برای ایثار و ازخودگذشتگی احترام ویژه قائل است.
در دوازدهمین آیین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران سمیه گنجی، مشاور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در امور بانوان و خانواده نیز حضور داشت و لوح تندیس به خانواده شهید «حمیدرضا الداغی» توسط معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اهدا شد. شهید حمیدرضا الداغی، هنگامی که اراذل و اوباش در یکی از خیابان‌های سبزوار برای 2 دختر جوان ایجاد مزاحمت کرده بودند برای دفاع از آنان با اراذل درگیر شد و به شهادت رسید و با عنوان شهید غیرت شناخته می‌شود.
در پایان این مراسم از برگزیدگان دوازدهمین آئین اعطای تندیس ملی فداکاری به دانشجویان ایران تجلیل شد‌.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/701444/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کاردستی قشنگ تابستونی بسازیم

درختان صنوبر چند ساعت قبل از خورشیدگرفتگی، با یکدیگر صحبت می‌کنند!

شاعرانه/باغ جان را صبوحی آب دهید

اجتماع بزرگ «امام رضایی‌ها» در رشت برگزار شد

کشف منبع جدیدی از طلا در کیهان

محفل شعر رضوی «سایه سار کرامت» در آستانه اشرفیه برگزار شد

آلومینیوم اراک 1-1 ملوان؛ رضایت زارع و حسینی به تقسیم امتیازات

اجتماع باشکوه امام رضایی ها / آسمان رشت نورافشانی شد + تصاویر

بازیگر پیشکسوت سینمای ایران در آستارا به خاک سپرده شد

معنی ضرب المثل "نفسش از جای گرم درمی‌آید"

کتاب‌های تازه محمدرضا شفیعی کدکنی در نمایشگاه امسال

دیدار معاون حقوقی و امور مجلس وزارت آموزش و پرورش با خانواده دو شهید در لنگرود

برگزاری نشست بررسی مطالبات خانواده‌های شهدا و ایثارگران استان مازندران با حضور رئیس بنیاد شهید

مسابقه بزرگ فرهنگی «شهدای خدمت»برگزار می‌شود

31 زندانی همزمان با دهه کرامت در گیلان آزاد شدند

مجموعه کامل آثار نادر ابراهیمی در نمایشگاه کتاب تهران

اهتمام جدی دولت چهاردهم در مدرسه سازی

شاید تا 10 سال دیگر، آیفونی وجود نداشته باشد!

دانشمندان: سفر‌های بین کهکشانی تا 100 سال آینده به واقعیت تبدیل می‌شود

«عباس خان مختاری» بازیگر پیشکسوت سینمای ایران درگذشت

ترکیب ملوان در مصاف با جوانترین تیم لیگ

ترکیب ملوان در مصاف با جوان‌ترین تیم لیگ

«استراتژی‌های کوچینگ» روانه بازار نشر شد

خورشید در نهایت، تمام حیات روی زمین را نابود خواهد کرد

افزایش 30 درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

افزایش 30 درصدی ذخیره آب سد سفیدرود در گیلان

بخشی از کتاب/ هنر خوب‌ زندگی‌ کردن

کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

شوک قیمتی به سفره مردم/ مرغ و نان گران می‌شود

دو خط کتاب/ بیچارگان

رمان «برای مادرم» منتشر شد

افزایش 30درصدی ذخیره سد سفیدرود در گیلان

کشف جدید فضایی؛ زمین در محاصره تکه‌های مخفی ماه

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

تبدیل گرمای بدن به برق با مهندسی فضای خالی اتمی

6 هزار کیلومتر از خطوط برق گیلان بازسازی می‌شود

اشتباه در کتاب‌ درسی!

اشتباه است فکر کنیم افراد فوق مدرن با داستان زندگی نمی‌کنند

کشف شباهت‌های جدید بین مریخ و زمین

شاید سیارک «وستا» تکه‌ای از یک سیاره منظومه شمسی باشد

بازآموزی مغز، امید تازه‌ای برای مبتلایان به درد مزمن رقم می‌زند

دومین اهدای عضو سال جاری در استان به سه بیمار زندگی دوباره بخشید

رقابت‌های دوومیدانی قهرمانی بانوان کشور در گیلان آغاز شد

بیش از 28 هزار عدد کارت هوشمند ملی آماده تحویل در گیلان

هوای گیلان 6 درجه گرمتر می‌شود

قیمت سکه و طلا 18 اردیبهشت در بازار رشت

اولین کتابی که در غرفه آثار رهبر انقلاب به فروش رفت چه کتابی بود؟