نسیم گیلان

آخرين مطالب

سامسونگ به دنبال ساخت حافظه‌های NAND Flash با ظرفیت پتابایتی! علمي

سامسونگ به دنبال ساخت حافظه‌های NAND Flash با ظرفیت پتابایتی!
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - سامسونگ به دنبال ساخت حافظه‌های NAND Flash با ظرفیت پتابایتی!
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/9547421
6
0
شهر سخت افزار / شاید بسیاری از شما دوستان روزهایی که حافظه‌های کامپیوترها به سختی به چند صد گیگابایت می‌رسید را فراموش نکرده باشید ولی این روزها هدف‌گذاری شرکت‌های فعال در این زمینه بسیار فراتر از این اعداد و ارقام است. خبرهای جدید حکایت از این دارند که سامسونگ به عنوان پیشرفته‌ترین شرکت فعال در حوزه ساخت حافظه‌های 3D NAND Flash قصد دارد روی ساخت حافظه‌های با ظرفیت پتا بایت (1000 ترابایت) تمرکز کند.
افزایش روزافزون حجم فایل‌ها در دنیای پیرامون ما شرکت‌های فعال در حوزه ساخت حافظه را بر این داشته که روز به روز به فکر افزایش حجم حافظه‌های ساخت خود باشند و بستری را فراهم کنند که بتوانیم انبوه اطلاعات خودمان را در فضای کوچکتری ذخیره کنیم.
در حال حاضر اوج ذخیره سازی به لطف فناوری ساخت حافظه‌ها به صورت سه بعدی و چند لایه روی بسترهای SSD میسر شده و شرکت‌های فعال در این زمینه مانند سامسونگ، مایکرون، SK Hynix، Kioxia و ... به راحتی حافظه‌های تا ظرفیت چندین ترابایت را با استفاده از ترکیب چندین تراشه حافظه در یک PCB طراحی کرده و می‌سازند. از سوی دیگر رشد فناوری‌های ارتباطی و رسیدن به فناوری‌هایی مانند PCIe 5.0 نیز این امکان را فراهم کرده که بتوانیم با سرعت‌های بسیار بیشتری از چند سال قبل به انبوه داده‌های خود دسترسی پیدا کرده و عملیات انتقال را انجام دهیم.

نسیم گیلان


برنامه سامسونگ برای رسیدن به حافظه های چند پتابایتی
بازار

نسیم گیلان

اما همانطور که گفتیم دیگر بحث چند گیگا بایت و ترا بایت را باید به فراموشی بسپاریم. در همین زمینه طی چند روز گذشته رویدادی موسوم به CFMS2023 یا رویداد بازار حافظه فلش چین در این کشور با حضور بزرگان فعال در حوزه ساخت حافظه برگزار شد که در آن شرکت سامسونگ الکترونیکس خبر از برنامه خود برای رسیدن به مقیاس بندی سلولی در ساخت حافظه‌های سه بعدی NAND و تولید حافظه‌های سطح پتابایتی داد.
در این رویداد که شرکت‌هایی مانند مایکرون، کیوکسیا، ARM، Solidigm، Phison و ... نیز در آن حضور داشتند سامسونگ در مورد برنامه خود موسوم به «انقلاب مجدد حافظه‌های فلش برای رسیدن به یک حوزه جدید» داده است. سامسونگ در این نطق تأکید می‌کند که بسیار مسر است تا بتواند تا سال 2030 حافظه‌های 3D NAND را به سطحی برساند که تولید حافظه‌های بیشتر از 1000 برابر حافظه‌های امروزی میسر گردد.
در همین زمینه آقای Kyungryun Kim به عنوان معاونت گروه برنامه‌ریزی محصول NAND شرکت سامسونگ الکترونیکس سه نیاز اصلی ارتقا به این سمت را ایجاد تحول در مقیاس بندی فیزیکی، مقیاس بندی منطقی و توسعه فناوری پکیجینگ اعلام نموده است. از نظر آقای کیم این بخش ها نه تنها در حال تکامل هستند، بلکه از لحاظ نظری نیز قادر به رسیدن به ظرفیت‌های یک پتابایت (PB) یا 1024 ترابایت (TB) هستند.
با این حال، این شرکت تا ده سال دیگر با استانداردهای تکنولوژیکی کنونی به آن هدف دست نخواهد یافت. علاوه بر این، این شرکت به دنبال استفاده از فناوری سلول چهار سطحی برای دستگاه‌های حافظه بیشتر و تمرکز بر توسعه هر چه بیشتر این فناوری خواهد بود.

نسیم گیلان


ضمن بحث در مورد مسیرهای تکاملی دستیابی به ظرفیت‌های پنج سطحی، این شرکت همچنین درایو حالت جامد (SSD) سری PM1743 PCIe 5.0 خود را در این مراسم به نمایش گذاشت. سری جدید PM1743 نسبت به مدل های قبلی تا چهل درصد بازده انرژی بیشتری داشته و با پلتفرم‌های AMD و اینتل PCIe Gen 5 سازگار خواهند بود.
گذر از مقیاس بندی فیزیکی به مقیاس بندی منطقی
سامسونگ همواره در بحث پیشرفت‌های تکنولوژیکی خود، به خصوص حافظه 3D NAND تا حدودی چراغ خاموش عمل کرده است. این شرکت به یافتن راه‌هایی برای ارائه تراشه‌های 3D NAND با سلول‌های چهارگانه و نرخ پذیرش گسترده‌تر برای عموم ادامه داده و احساس می‌کند که با تمرکز بر فناوری کنترلرهای جدیدتر به این اهداف می رسد.
در حال حاضر، سامسونگ به صورت فیزیکی تراشه‌های 3D NAND را به صورت فیزیکی مقیاس می‌کند. با این حال، این شرکت باید مقیاس‌بندی منطقی را نیز برای دسترسی به حافظه‌های بیش از هزار لایه بررسی نماید. مقیاس بندی منطقی امکان افزایش تعداد بیت های اطلاعات ذخیره شده در هر سلول را فراهم می کند.
در حالی که این شرکت در مورد فناوری خود سکوت کرده است، رقیب مستقیم آن، Kioxia در مورد پیشرفت های خود شفاف تر بوده است. این شرکت در سال 2019 حافظه 3 بعدی NAND با سلول پنج‌گانه را معرفی کرد که می‌توانست تا 5 بیت در هر سلول (5 bpc) را ذخیره کند. دو سال بعد، کیوکسیا از فناوری 5 بیت بر سلول عبور کرده و حالا به 6 بیت در هر واحد رسیده است. این شرکت اظهار داشته که همچنان در حال تحقیق است تا ببینند که آیا می توانند تا 8 bpc پیشروی کرده و یک دستگاه حافظه NAND سه بعدی هشت سلولی ایجاد کنند یا خیر. البته کیوکسیا هنوز خبر دستیابی به این فناوری را به صورت رسمی اعلام نکرده است
لازمه مقیاس بندی منطقی در ساخت حافظه و چالش‌های آن
ذخیره چند بیت در هر سلول چالش‌های زیادی را برای بسیاری از سازندگان 3D NAND ایجاد می‌کند. شناسایی موادی که قادر به ذخیره حالت‌های ولتاژ مختلف بوده و همچنین بتوانند بین آنها و بدون تداخل تمایز قائل شوند، یکی از موانعی است که در حال حاضر همه شرکت ها در تلاش برای غلبه بر آن هستند. علاوه بر این، شرکت‌ها باید تکنیک های تصحیح خطا را برای حفظ یکپارچگی داده‌ها با افزایش تعداد بیت‌ها در هر سلول را نیز به صورت قابل توجهی توسعه دهند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/528201/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

یک آزمایش، راز آلزایمر را فاش کرد

با تواضع و فروتنی به جامعه ایثارگری خدمت کنیم

برگزاری مراسمات سالگرد ارتحال ملکوتی آیت‌الله بهجت (ره) در فومن

امروز سنگر اطلاع‌رسانی، سنگر مهمی است

جمعیت هلال‌ احمر یکی از سرمایه‌های اجتماعی کشور است

اردوی تیم ملی کشتی آلیش بانوان کشور در رشت

دستبند پلیس بر دستان 2 مأمور قلابی در رشت

نخستین جشنواره ملی بلوبری در بندر انزلی برگزار می‌شود

شهرام شاهرختاش درگذشت

سنگاپور برای نگهبانی، راهنمایی و گشت‌زنی به سگ‌های رباتیک روی می‌آورد

کاوشگر ناسا یک عکس شبح‌وار را از مریخ گرفت

رایج‌ترین رفتارهای خودویرانگر در نوجوانان

خدمات درمانی تامین اجتماعی متناسب با جمعیت رشت ارتقا یابد

پتروشیمی مارون؛ سنگر جدید اقتصاد مقاومتی به فرماندهی جوانان متعهد | از خط مقدم جبهه تا خط تولید؛ خوزستان بار دیگر تاریخ می‌سازد

برپایی جشنواره‌ها سبب ایجاد اشتغال و رونق گردشگری می شود

تکلیف تازه سخنگوی دولت برای رسانه‌ها: دل مردم را خالی نکنید

جشن امضای کتاب معاون پارلمانی پزشکیان امروز در غرفه انتشارات اطلاعات

فلوشیپ نشر تهران،‌ یک اتفاق خوب در نمایشگاه کتاب

شرایط میزبانی از اردوهای تیم‌های ملی در گیلان فراهم است

کشف سرنخ‌هایی از بقا در میکروب‌های سرسخت اتاق‌های تمیز ناسا

راه شهدا اقامه بندگی و برپایی نماز اول وقت است

شهید طیاری مقابل سنگر حاج قاسم و در کنار من به شهادت رسید + فیلم

نقدی بر یک سفر پُرحاشیه؛ وقتی تفریح جای تبیین را گرفت

نقدی بر یک سفر پُرحاشیه؛ وقتی چالش‎های گیلان دیده نشد

وضعیت تالاب‌های گیلان نباید به بحرانی مشابه ارومیه برسد

افزوده شدن 300 میلیارد تومان تجهیزات امداد و نجات به هلال‌احمر گیلان

استاندار: گیلان شرایط میزبانی از اردوهای تیم‌های ملی را دارد

رگبار‌های موقت و پراکنده میهمان گیلانی‌ها

امتحانات نهایی، حلقه مکمل کنکور؛ تأکید بر صیانت از فرآیند برگزاری در گیلان

مدیریت پسماند در شمال کشور نیازمند اقدام فوری و هماهنگ است

میمون‌های موسیقی‌دان در جنگل‌های بارانی

دومین پیش نشست کنگره یا یادواره ملی شهدای بهزیستی برگزار شد

مچاله شدن پژو پارس پس از برخورد با درخت در رشت! + عکس

خرید 7700 تُن برگ سبز چای از بهره برداران در رودسر

ضرورت مدیریت و برنامه‌ریزی فرآیند امتحانات نهایی در گیلان

بقای تیم محبوب داماش گیلان در لیگ یک را تبریک می‌گویم (عکس)

ذخیره آب سد سفیدرود افزایش یافت

واردات برنج و چای با ارز آزاد انجام شود نه با ارز ترجیحی

عرضه کتاب تجربیات گویندگان و مجریان خبر در نمایشگاه کتاب

اولین عنکبوت ویرایش‌شده به کمک کریسپر، ابریشم درخشان تولید می‌کند

صادرات کیوی گیلان به کشور هند

نشستی برای مقابله با پشه آئدس و تب دنگی در انزلی

کتابی از احسان یارشاطر در نمایشگاه کتاب

آمادگی گیلان برای برگزاری امتحانات نهایی دانش آموزان

فیزیک‌دان‌ها برای اولین بار تصویر اتم‌های آزاد را ثبت کردند

مدیرکل ارتباطات گیلان: خاموشی‌های مکرر عمر باطری‌دکل‌های مخابراتی را کاهش می‌دهد

محمد شمس لنگرودی و محمدعلی ابطحی در نمایشگاه کتاب تهران

آموزش ساخت جای دستمال کاغذی

بارش باران در گیلان و مازندران/گردوغبار در استان‌های غربی

جایگزینی کمک به نیازمندان با مجازات حبس در دادسرای فومن