نسیم گیلان

آخرين مطالب

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا دانشگاه علوم پزشکی تهران:

حمل و نقل پاک، نیاز امروز پایتخت است/ تاثیر خروج خودروهای فرسوده از شهر بر کاهش آلودگی هوا شهرداری تهران

حمل و نقل پاک، نیاز امروز پایتخت است/ تاثیر خروج خودروهای فرسوده از شهر بر کاهش آلودگی هوا
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - عضو هیات علمی دانشکده بهداشت و رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران بر این باور است که با خروج خودروهای فرسوده از تهران 40 درصد آلودگی هوای پایتخت کاهش می‌یابد.

محمد صادق حسنوند در گفت و گو با خبرنگار شهر گفت: داده هایی که بر اساس ایستگاه های پایش آلودگی هوای تهران و با فعالیت شرکت کنترل کیفیت هوای تهران اندازه گیری می شود، توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد. بر همین اساس این داده های علمی حکایت از آن دارد که برای هر کدام از آلاینده های هوا روند برنامه ریزی متفاوت خواهد بود.
وی با بیان اینکه بر اساس این اطلاعات، ذرات معلق کمتر از 2‌5 میکرومتر یکی از مشکلات در بحث آلودگی هواست، افزود: این نوع آلاینده ها از سال 1390 که اندازه گیری آن شروع شده تا سال 1397 یک روند کاهشی داشته است، اما در سال 97 بر اساس پارامترهای خوبی مانند میزان بارش ها کمترین غلظت را در تمام این سال ها به خود اختصاص داده است.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: آلاینده ها در سال 97 حدود 5.5 برابر استاندارد سازمان جهانی بهداشت در تهران وجود داشته است.
وی یادآور شد: این در حالی است که اکنون به مدت 5 سال متوالی است که در شهر تهران روند افزایشی در میزان غلظت آلاینده ها را شاهد هستیم. به گونه ای که در سال 1401 نسبت به سال 1400 حدود 13 برابر افزایش در میزان غلظت آلاینده ها را در هوای تهران شاهد هستیم که این داده ها وضعیت اسفباری را در آلودگی هوا نشان می دهد.
حسنوند با اشاره به اینکه مطالعات نشان می دهد در طول این سال ها نتوانسته ایم منابع آلاینده را کنترل کنیم و این انتظار وجود دارد که در آینده نیز این روند افزایش داشته باشد، تاکید کرد: تا سال 1399 گوگرد را در سوخت به حد زیادی کاهش دهیم اما از سال 99 در شهر تهران غلظت آلاینده دی اکسید گوگرد افزایش چشمگیری داشته است.
وی در ادامه با بیان اینکه کنترل آلاینده های دیگر سخت تر است، گفت: به عنوان مثال در کشورهای توسعه یافته مشکل این کشورها ذرات معلق در هوا نیست، بلکه گازهای دیگری مانند اوزون و NO یا دی اکسید نیتروژن است؛ در تهران هر سال با افزایش این آلاینده ها روبه‌رو هستیم.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: با توجه به اینکه چشمه های آلودگی هوا که خودروهای فرسوده است، افزایش پیدا کرده است آن هم در شرایطی که زمانی در تهران سالانه 300 هزار خودرو فرسوده از رده خارج می شد، اما اکنون این روند در تهران به صفر رسیده است.
وی با تاکید بر اینکه به عبارتی تعداد خودروهای فرسوده ای که در طول سال های اخیر باید از رده خارج می شد، اکنون با هم تجمیع شده است؛ ادامه داد: به دلیل این میزان مواجهه با آلودگی هوا در تهران سالانه بین 6000 تا 6500 مرگ به علت آلودگی هوا ثبت می شود.
حسنوند بیان کرد: در موضوعاتی مانند مرده زایی، اثرات مستقیم بر جنین، کودکان و سالمندان نیز تاثیر آلودگی هوا را می توان دید. از سوی دیگر با توجه به اینکه هرم سنی جمعیتی در تهران بیشتر می شود، اثرات بیماری زای آلودگی هوا نیز بیشتر نمود خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه در تمام دنیا در ابتدا تصمیم گیران مشکل را متوجه می شوند و بعد اقدام می کنند، بیان کرد: این در حالی است که در ایران و به ویژه شهر تهران واقعا مطالعات معتبر و جدی برای شناسایی مشکلات وجود ندارد.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: هنوز مطالعات خوبی در رابطه با سهمیه بندی منابع انتشار آلاینده ها در کشور و شهر تهران وجود ندارد. در حالی که بر اساس این مطالعات باید سهم منابع را در شهر تهران مشخص کرده و در مرحله بعد اقداماتی که باعث کاهش آلاینده ها می شود، اولویت بندی شود.
وی با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به اینکه سرانه اقتصادی مشخصی در ایران وجود ندارد، تاکید کرد: مطالعات نشان می دهد سرانه تولیدات ناخالص داخلی از 8700 دلار به ازای هر نفر به 2500 دلار رسیده است. منابع مالی کافی نیز برای اجرای تمام برنامه ریزی ها نداریم.
حسنوند در ادامه گفت: بر اساس اولویت بندی هزینه فایده ها باید اقداماتی که در رابطه با کاهش آلودگی هوا انجام می دهیم را بررسی کنیم. به عنوان مثال باید مشخص کنیم که اگر بخواهیم خودروهای فرسوده را از رده خارج کنیم، به این میزان منابع مالی نیاز داریم و با انجام این کار باید عنوان شود که شاخص کمی آلایندگی هوا در مدت زمانی معین به چه میزانی کاهش پیدا می کند.
وی با بیان اینکه تاکنون تمام اقداماتی که در حوزه کاهش آلودگی هوا انجام شده، گزارش نشده تا مشخص شود اقداماتی که انجام می دهیم، اثربخش بوده است یا خیر، افزود: بر اساس مطالعات دانشگاهی از رده خارج کردن خودروهای فرسوده و توسعه حمل و نقل عمومی مهمترین اقدامات است که می تواند اثربخشی 30 تا 40 درصدی داشته باشیم.
رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در بحث آلودگی هوا یک سازمان و مجموعه مسئول نیست، بلکه تک تک سازمان ها نقش دارند، ادامه داد: شهرداری در حوزه توسعه حمل و نقل عمومی وظایفی را برعهده دارد؛ اتوبوس های نو که در 10 سال اخیر وارد ناوگان شده اند از استانداردهای لازم برخوردار نبوده اند. همچنین در زمینه توسعه فضای سبز و اینکه مردم به سوی حمل و نقل پاک تشویق شوند نیز مسئولیت هایی بر عهده شهرداری ها وجود دارد که این روند مستلزم آن است تا فضای شهری را به سمت ایجاد رغبت مردم به پیاده روی و حمل و نقل پاک ببریم.
وی با بیان اینکه تجربه جهانی نشان داده است که در کشور چین رکورد کاهش آلودگی هوا زده شده است اما با توجه به اقدامات منسجم و علمی با در نظر گرفتن شاخص های فنی توانستند به این موفقیت برسند، یادآور شد: در بحث آلودگی هوا باید به این مساله توجه کنیم که هر چقدر هزینه کنیم در بحث کنترل آلودگی هوا 8 تا 9 دلار سود برداشت می کنیم. تعطیلی مدارس و هزینه هایی که به مشاغل وارد می شود بسیار زیاد است. با توجه به تعداد مرگ و میر و ابتلای مردم به بیماری ها از جمله سرطان، توسعه حمل و نقل 8 برابر به نفع شهرها خواهد بود.
حسنوند تاکید کرد: در بحث کیفیت هوا هر میزانی که مردم را تشویق کنیم که از خودروی شخصی کمتر استفاده و به سوی حمل و نقل عمومی روی آورند، سود زیادی عاید تصمیم گیران و شهر و کشور می شود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/353882/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد