نسیم گیلان

آخرين مطالب

چرا باتری گوشی‌های هوشمند هنوز دوام پایینی دارند؟ علمي

چرا باتری گوشی‌های هوشمند هنوز دوام پایینی دارند؟
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - چرا باتری گوشی‌های هوشمند هنوز دوام پایینی دارند؟
سایز متن الف الف
لینک کوتاه در کلیبرد کپی شد! http://akhr.ir/9470365
92
0
مجله دیجی کالا / از زمان حضور گوشی‌های هوشمند در زندگی ما حدود 2 دهه می‌گذرد و طی این سال‌ها این گجت‌های جذاب پیشرفت‌های حیرت‌انگیزی داشته‌اند. با این حال با وجود تمام پیشرفت‌های به دست آمده، باتری گوشی‌های هوشمند کماکان دوام بالایی ندارند.
طی سال‌های گذشته رزولوشن نمایشگرها به طور محسوسی افزایش پیدا کرده، قدرت چیپست‌ها بسیار بیشتر شده و روز‌به‌روز الگوریتم‌های نرم‌افزاری پیشرفته می‌شوند. اما چرا شرکت‌ها نتوانسته‌اند در این زمینه به پیشرفت قابل توجهی دست پیدا کنند و بیشتر باتری‌ها حدود 1 روز دوام می‌آورند؟ در ادامه به این موضوع می‌پردازیم.
دلایل دوام پایین باتری گوشی‌های هوشمند
در زمینه‌ی باتری گوشی‌های هوشمند حتی‌ می‌توانیم استدلال بدتر شدن دوام باتری را هم مطرح کنیم. قبل از ظهور گوشی‌های هوشمند، گوشی‌های ساده و معمولی با هر بار شارژ می‌توانند چند روز مورد استفاده قرار بگیرند. البته طبیعتا گوشی‌های هوشمند نسبت به گوشی‌های ساده بسیار پیشرفته‌تر هستند اما چرا این پیشرفت نصیب باتری‌ها نشده است؟
واقعیت این است که در حال حاضر باتری استفاده شده در بسیاری از گوشی‌ها حرف زیادی برای گفتن ندارند. در این میان گوشی‌های سنگین و گران‌قیمتی مانند آیفون 14 پرو مکس و گلکسی S22 اولترا در این زمینه نسبت به رقبا اندکی بهتر عمل می‌کنند. البته به غیر از پرچم‌داران، برخی از گوشی‌های میان‌رده و پایین‌رده هم عمر باتری بالاتری نسبت به رقبا ارائه می‌دهند ولی این افزایش عمر باتری چندان چشمگیر نیست.
اما چرا چنین اتفاقی رخ می‌دهد؟ در واقع وقتی که از زوایای مختلف به این مشکل نگاه می‌کنیم، دلیل اصلی این چالش بسیار ساده به نظر می‌رسد. به زبان ساده، سرعت پیشرفت گوشی‌های هوشمند بیشتر از سرعت پیشرفت باتری‌ها بوده است. واقعیت این است که در سال‌های گذشته باتری‌ها هم تا حدی بهبود پیدا کرده‌اند اما پیشرفت‌های به دست آمده در این حوزه نسبت به پیشرفت‌های نمایشگرها، تراشه‌ها و سایر اجزای گوشی بسیار ناچیز است.
به همین خاطر اگرچه شرکت‌ها همواره روی بهبود فناوری باتری گوشی کار می‌کنند، اما به دلیل سرعت حیرت‌انگیز پیشرفت سایر بخش‌های گوشی، دوام باتری طی این همه بر روی میانگین 1 روز استفاده ثابت باقی مانده است. از سوی دیگر اندازه‌ی قطعات استفاده شده درون گوشی‌های هوشمند بسیار کوچک‌تر شده و به همین خاطر شرکت‌های سازنده موفق به استفاده از باتری‌های بزرگتری شده‌اند. اما استفاده از باتری‌های بزرگ‌تر فقط تا یک حدی جوابگو است و به همین خاطر در حال حاضر بیشتر گوشی‌ها از باتری‌های تقریبا با ظرفیت یکسان استفاده می‌کنند.
متاسفانه تکنولوژی استفاده شده برای باتری گوشی‌های هوشمند از دهه 90 میلادی به طور اساسی تغییر نکرده و اساسا همچنان در حال استفاده از همان تکنولوژی قدیمی هستیم. بین دهه 80 تا 90 میلادی در این زمینه پیشرفت‌های قابل توجهی عملی شد ولی از آن زمان پیشرفت‌های به دست آمده بسیار ناچیز و جزئی بوده است. بنابراین به نظر می‌رسد به نهایت پتانسیل باتری‌های لیتیومی دست پیدا کرده‌ایم و این نوع باتری‌ها قرار نیست به طور شگفت‌انگیزی بهبود پیدا کنند.
آیا وضعیت باتری‌ گوشی‌های‌ موبایل بهتر می‌شود؟
سوال بزرگ این است که آیا اصلا امیدی به بهبود وضعیت باتری گوشی‌های هوشمند وجود دارد؟ همه منتظر پیشرفت بزرگ بعدی در زمینه‌ی فناوری باتری موبایل هستند اما به نظر می‌رسد چنین پیشرفتی هیچوقت از راه نمی‌رسد. بدون شک زمانی که سال‌ها قبل اولین گوشی‌های هوشمند راهی بازار شدند، بسیاری از کاربران فکر می‌کردند حدود 20 سال بعد، دوام باتری‌ها بسیار بیشتر خواهد شد.
البته در این زمینه شرکت‌ها در حال توسعه‌ی چندین فناوری هستند که شاید یکی از آن‌ها بتواند به موفقیت برسد. یکی از این فناوری‌ها «باتری‌های انباشته» نام دارد و ظاهرا سامسونگ می‌خواهد در آینده تولید انبوه باتری‌های مبتنی بر این فناوری را آغاز کند. برای این فناوری، صفحات سلولی متعددی روی یکدیگر قرار می‌گیرند و به لطف همین رویکرد، باتری‌های هم‌اندازه‌ با مدل‌های فعلی می‌توانند ظرفیت بالاتری ارائه کنند.
البته از این فناوری نباید انتظار زیادی داشته باشید. طبق تخمین‌ها و بررسی‌های صورت گرفته، این فناوری فقط می‌تواند ظرفیت باتری را حدود 10 درصد افزایش دهد. این یعنی باتری با ظرفیت 5500 میلی‌آمپر ساعتی هم‌اندازه‌ی باتری‌های 5000 میلی‌آمپر ساعتی فعلی خواهد بود. البته هنوز در رابطه با این فناوری و زمانی که به مرحله‌ی تولید انبوه می‌رسد، گزارش‌های موثقی منتشر نشده است. بنابراین هنوز معلوم نیست که آیا سامسونگ در آینده‌ی نزدیک به استفاده از این فناوری روی می‌آوردد یا نه.
باتری «حالت جامد» (Solid-State) یکی دیگر از فناوری‌های است که سروصدای زیادی به راه انداخته. برای مقایسه باید بگوییم که باتری‌های معمولی دارای دو الکترولیت فلزی قرار گرفته در ماده‌ی الکترولیت مایع هستند. این نوع باتری‌ها زمانی که ذرات یونی هنگام شارژ و تخلیه شارژ بین الکترود‌ها به حرکت درمی‌آیند، فعال می‌شوند.
اما باتری‌های حالت جامد به جای استفاده از الکترولیت مایع، از یک قطعه جامد مبتنی بر فلز یا نوعی آلیاژ استفاده می‌کنند. در این نوع باتری‌ها، الکترود‌ها و الکترولیت‌ها لایه‌های بسیار فشرده‌ای هستند و به همین خاطر باتری‌های حالت جامد می‌توانند ظرفیت بیشتری را در ازای اندازه‌ی کمتری ارائه دهند.
اما در زمینه‌ی باتری‌ها، باتری‌های گرافینی بیشترین امیدواری را ایجاد کرده‌اند. گرافین یک شبکه کریستالی از گرافیت به ضخامت یک اتم است. گرافین علی‌رغم اینکه تقریبا دو‌بعدی است، اما یک رسانای الکتریکی و حرارتی فوق‌العاده محسوب می‌شود. از سوی دیگر این ماده سختی و استحکام بسیار خوبی را ارائه می‌دهد. باتری‌های گرافینی تقریبا 60 درصد ظرفیت بیشتری نسبت به باتری‌های لیتیوم-یونی هم‌اندازه‌ی خود دارند.
با وجود تمام این مزیت‌ها، در این زمینه چالش‌های جدی وجود دارد. اول از همه باید بگوییم که تولید انبوه گرافین اصلا کار ساده‌ای نیست و به‌شدت هزینه‌بر است. در حال حاضر برخی شرکت‌ها ساخت باتری‌های هیبریدی مبتنی بر گرافین و لیتیوم را آغاز کرده‌اند و به نظر می‌رسد این نوع باتری‌ها حداقل تا چند سال آینده، بهترین گزینه برای استفاده از فناوری‌های نوین محسوب می‌شود.
با توجه به سرعت پیشرفت گوشی‌های هوشمند و کند بودن پیشرفت فناوری باتری‌ها، به نظر می‌رسد حداقل تا 5 سال آینده در زمینه‌ی باتری نباید انتظار تغییر خاصی را داشته باشیم. به همین خاطر تا اطلاع ثانوی باید به همین باتری‌های لیتیوم-یونی معمولی بسنده کنید و چشم‌انتظار بهره‌گیری از باتری‌های شگفت‌انگیز با عمر طولانی نباشید.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/353856/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دعوت 60 کاراته‌کا به مرحله دوم انتخابی تیم امید و جوانان

کسب مقام قهرمانی و سومی تیم گیلان در رقابت‌های آب‌های آرام کشور

11 آلاینده بیماری‌زای مخفی در خانه

عیادت معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید از حادثه دیده واقعه تروریستی کرمان

شهدا سرمایه اصلی نظام هستند

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

پیگیری حل مشکلات جامعه ایثارگران استان ایلام در سطح ملی

مسئولان امنیت شغلی کارگران را تامین کنند

کاهش 3 درصدی نرخ بیکاری گیلان/ برخورد قضایی با 150 کار فرمای متخلف

انعکاس به موقع رسانه‌ها در پاسخ سخت ایران به اسراییل

رقابت بیش از 500 داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری در کیش

کیش؛ الگوی ایران آینده/ سرمایه‌گذاری کشورهای عربی در کیش

تحقق وعده صادق نشان از اقتدار سپاه بود

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

«حجت الاسلام اسماعیلی» به عنوان راهیار تبلیغ گیلان منصوب شد

رفع تصرف 1000 متر از اراضی ملی منطقه گشت رودخان فومن

نگهداری 42هزار نسخه خطی در سازمان اسناد وکتابخانه ملی کشور

کشف 700 کیلو گردو قاچاق در بازرسی از یک اتوبوس

ادامه گرمای هوا اواسط هفته در گیلان

حضور گیلان در نمایشگاه اکسپو 2024 تهران

یادواره سردار شهید سیدمعروف ایرانی در صومعه سرا

پایداری گرمای هوا در گیلان

دستگیری قاتل کمتر از 5 ساعت در تالش

عشق زندگی می بخشد

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

داستانک/ راه نجات

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

رونمایی از لوح ثبتی مهارت سنتی فراوری چای دستی در لاهیجان

لزوم حمایت از تولیدکنندگان برای تحقق جهش تولید

رفع تصرف اراضی ملی در گشت رودخان

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

اجرای بیش از 20 ویژه برنامه درهفته عقیدتی سیاسی

تاج شهرستانی عضو شورای شهر رشت 6 ماه تعلیق شد

لزوم ایجاد پد بالگرد هلال احمر در شرق گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 7 اردیبهشت 1403

آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

دوره جامع کنشگر _ کارشناس جمعیت در گیلان برگزار شد

برگزاری نماز جمعه در همه شهر‌های گیلان

ساماندهی لندفیل سراوان 84 درصد پیشرفت دارد/ضرورت مدیریت زباله تر خانگی

محله شِیخانبَر لاهیجان مقصد محله مج خبر

دیدار نماینده ولی فقیه در گیلان با جامعه کارگری

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

مرکز ترک اعتیاد غیرمجاز در رشت پلمپ شد