معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان:
50 درصد مرگ و میر گیلان ناشی از بیماری قلبی و عروقی است
گفتگو
بزرگنمايي:
نسیم گیلان - رشت- معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گیلان حدود 48 تا 50 درصد مرگ و میر استان را ناشی از بیماریهای قلبی عروقی عنوان کرد و گفت: گیلان بدترین وضعیت چاقی در همه گروههای سنی در کشور را داراست.
سید محمود رضوانی پیش از ظهر چهارشنبه در نشست با خبری با خبرنگاران اظهار کرد: بسیج ملی تغذیه سالم همه ساله از 24 دی ماه تا هفتم بهمن با شعار «حال خوب با وزن مناسب» در سراسر کشور برگزار میشود و امروز نیز با عنوان چاقی و سلامت روان نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه این شعار به ما میگوید که اگر به دنبال حال خوب هستیم باید وزن مناسب داشته باشیم، افزود: در کشورهای در حال توسعه روند چاقی پیشرونده اما در کشورهای توسعه یافته این روند در حال افزایش و دو برابری است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تغذیه مناسب و کنترل وزن را یکی از عوامل مهم سلامت انسانها عنوان و اضافه کرد: اکنون در جهان بیش از 800 میلیون نفر با چاقی زندگی میکنند.
رضوانی با ارائه تعریف صحیح چاقی و اضافه وزن تاکید کرد: چاقی به عنوان حالتی از تجمع غیرطبیعی بافت چربی شناخته میشود که منجر به بروز خطراتی برای سلامتی است و برای کنترل اضافه وزن باید از دوران کودکی از پرخوری مفرط، عدم تحرک، الگوی غذایی نامناسب مانند مصرف نوشابه، نوشیدنیهای قندی و… جلوگیری کرد.
وی ادامه داد: تغذیه یکی از عوامل مؤثر و اصلی در پیشگیری و کنترل بیماریهای غیر واگیر مانند دیابت، فشارخون بالا، سرطان و بیماریهای قلبی عروقی است که میبایست این بیماریها توسط افراد دارای اضافه وزن مفرط جدی گرفته شود.
رضوانی حدود 48 تا 50 درصد مرگ و میر در استان گیلان را ناشی از بیماریهای قلبی -عروقی عنوان و تصریح کرد: متأسفانه گیلان بدترین وضعیت چاقی در همه گروههای سنی در کشور را دارد.
وی خود مراقبتی را بهترین روش برای جلوگیری از ابتلاء به چاقی و اضافه وزن عنوان کرد و افزود: برای اینکه چاقی در افراد شکل حاد پیدا نکند باید راههایی مانند آرام خوردن غذا، افزایش وعدههایی غذایی در روز و کاهش حجم هر وعده، عدم حذف وعدههایی اصلی (صبحانه، ناهار و شام)، نوشیدن آب یک ساعت قبل از غذا، محدود کردن غذاهای چرب، مصرف سالاد و سبزی به صورت خام، مصرف میوه روزانه 2 الی 4 واحد، استفاده از حبوبات و… را رعایت کنید.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان به 6 گروه اصلی غذایی اشاره کرد و گفت: نان و غلات، میوه، سبزیها، شیر و لبنیات، گوشت و تخم مرغ و حبوبات و مغز دانههای گروههای اصلی در وعدههای غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت افراد ایفا میکند.
لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/353379/