نسیم گیلان

آخرين مطالب

کشاورزان گیلان از فرصت بارندگی‌ها برای شخم زمستانه استفاده کنند گفتگو

کشاورزان گیلان از فرصت بارندگی‌ها برای شخم زمستانه استفاده کنند
  بزرگنمايي:

تسیم گیلان- صالح محمدی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: شخم زمستانه بر افزایش تولید برنج و باروری شالیزار تاثیر مثبتی داشته و موجب از بین رفتن پناهگاه زمستانی آفت‌ها به ویژه کرم ساقه‌خوار برنج می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون 13 درصد از 238 هزار هکتار شالیزار گیلان زیر شخم زمستانه رفته است، اضافه کرد: شالیکاران با توجه به اهمیت شخم زمستانه می‌توانند با توجه به بارندگی نسبت به آن اقدام کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با تاکید بر ضرورت توجه شالیکاران به تقویم زراعی خاطرنشان کرد: در تنظیم تقویم زراعی با وجود اولویت‌های آبیاری باید به سایر عوامل از جمله فرهنگ منطقه، وضعیت ماشین‌آلات و شرایط آب و هوایی دقت کرد تا بیشترین صرفه‌جویی در مصرف آب فراهم شود.

وی درباره توزیع نهاده‌های کشاورزی برای سال زراعی آینده افزود: امسال برای توزیع نهاده‌های کشاورزی در گیلان برنامه‌ریزی‌های لازم شامل ایجاد سامانه پایش کود، استانداردسازی روند توزیع و نظارت بر قیمت‌های کود و سموم کشاورزی انجام گرفته‌است که در زمان مقرر اطلاع رسانی می شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه کودهای شیمیایی یارانه‌دار از طریق سامانه ملی پایش کود توزیع می‌شود و سایر کودها (کود آزاد) ارتباطی به این سامانه ندارد، عنوان کرد: نرخ کود نیز مرتبط با قیمت ارز و یارانه تخصیصی به کود است.

وی درباره نظارت بر کیفیت کود و سموم کشاورزی و میزان استفاده کشاورزان در شالیزارها اظهار کرد: در هر سال زارعی کیفیت کود توسط کارگروه کنترل و بازرسی کود گیلان از طریق نمونه برداری از تمامی فروشگاه‌های دولتی و خصوصی سطح استان انجام و به آزمایشگاه مرجع ارسال می شود که در صورت هرگونه مغایرت با اظهارات شرکت تولید کننده نسبت به جمع‌آوری آنها اقدام و پی‌گیری حقوقی انجام می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان کرد: تمامی تولیدکنندگان کود موظف به ذکر ترکیب کودهای تولیدی و نیز درصد عناصر موجود در آن هستند و کشاورزان باید قبل از خرید به این مواد متشکله توجه جدی کنند.

گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌آید که با 238 هزار هکتار اراضی شالیزاری رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده‌است.

ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم‌ های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقم‌های پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت می‌شود، بیشترین رقم‌های کشت شده برنج در این استان، رقم‌های کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر 85 درصد محصول برنج گیلان را شامل می‌شود.

شهرستان های رشت و صومعه‌سرا بیشترین سهم را از مساحت اراضی شالیکاری گیلان در اختیار دارند، با توجه به جایگاه استان گیلان در کشت برنج بسیار مهم است تا برنجکاران به توصیه‌های کارشناسان کشاورزی برای کشت این محصول استراتژیک در موضوع شخم و شیار زمستانه توجه کنند.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/350127/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امنیت امروزمان را مدیون خون شهدا هستیم

گروه جهادی شهدای رسانه فومن برگزیده شد

رنگ لباس چه تأثیری روی رفتار ما دارد؟

سخنگوی دولت به گیلان سفر می کند

احضار بلاگر رشتی به دلیل نقض حریم خصوصی همسر سابقش

رفع تعرض حدود یک هکتار از اراضی کشاورزی در گیلان

شهرک تخصصی نساجی در رشت راه اندازی می‌شود

ادعای عجیب چینی‌ها: با هوش مصنوعی دیپ‌سیک، جنگنده نسل ششمی ساختیم

سازوکار احداث نیروگاه‌های خورشیدی در ادارات اعلام شد

«اتاق فرار هوش سیاه»؛ تجربه‌ای متفاوت از آموزش در بیمه دی

فیلم‌های کوتاه راه‌یافته به جشنواره فضای باز اعلام شدند

گره‌گشایی از معضل رسوبات در مسیر قایقرانی و اسکله‌های انزلی

لزوم همراهی اصحاب رسانه در راستای حل مشکلات گیلان

پیشگیری از وقوع جرم از اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

پیشگیری از وقوع جرم اولویت اصلی مجموعه انتظامی است

مقابله با ساخت‌ و ساز غیرمجاز در اولویت کارهای دهیاران قرار گیرد

«فرزندآوری» مأموریت شرعی، ملی و بهداشتی

ضرورت حمایت از صنعت دخانیات و احیای 284 واحد راکد در گیلان

شتاب در لایروبی رودخانه پیربازار با مشارکت بسیج سازندگی

رویای کیمیاگران محقق شد؛ تبدیل سرب به طلا در برخورددهنده هادرونی بزرگ

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

آیت‌الله بهجت، گوهر کم‌نظیر زمانه خود

پیگیری ثبت تالاب کوهستانی دریاچه گهر در کنوانسیون

خدمت صادقانه به مردم مهم‌ترین معیار پذیرش مسئولیت در نظام است

استاندار گیلان: سیره آیت‌الله بهجت چراغ راه هدایت انسان‌ها و مسئولان است

این آینه هوشمند درباره پوشش و استایل شما نظر می‌دهد

آیا اینترنت TD-LTE جایگزین مناسبی برای فیبر نوری است؟

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

پس لرزه اظهارات جدید ترامپ درباره مذاکرات/ نماینده رشت: نمی گذاریم سرنوشت لیبی در ایران تکرار شود

محکومیت بیش از 3 میلیارد ریالی فروشنده کولر قاچاق در گیلان

بارش های همرفتی و فصلی در گیلان شدت می گیرد

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

هدفونی که مترجم همزمان چند کاربر می شود

آیا زمان خداحافظی با تکینگی اینشتین فرا رسیده است؟

آسیب‌های کمال‌گرایی والدین نسبت به دانش‌آموز

پدر شهیدان «فرهادی» از مازندران به فرزندان شهیدش پیوست

آسیب گیاه آروجیا به اکوسیستم‌های محلی گیلان

هشدار ناپایداری‌های فصلی در گیلان

امیدواری به بازگشت بینایی با نانوذرات طلا

اسپیس‌ایکس خود را برای پرتاب نهم استارشیپ آماده می‌کند

اولین نشست توجیهی و تبیینی دبیران شورای اقامه نماز مراکز تابعه بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

مسجد کانون همبستگی و محله محوری در تحقق تمدن نوین اسلامی است

دوربین‌های دید در شب‌ به اندازه عینک می‌شوند

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

یادمان شهید گمنام فومن افتتاح شد

کاهش 1.7 درصدی آب بدون درآمدِ گیلان

ویلاسازی در شالیزارها؛ کابوس برنج‌کاران گیلانی