نسیم گیلان

آخرين مطالب

صداوسیما با حضور وزیر ارشاد برای حداد عادل نکوداشت گرفت مقالات

صداوسیما با حضور وزیر ارشاد برای حداد عادل نکوداشت گرفت
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - ایسنا / مراسم نکوداشت غلامعلی حداد عادل، امروز سه شنبه، 20 اردیبهشت ماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون صدای سازمان صداوسیما و جمعی از مدیران فرهنگی کشور برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی معاونت صدا، علی بخشی زاده معاون صدا در آئین نکوداشت غلامعلی حداد عادل گفت: دکتر حداد عادل مردی از جنس انقلاب و عرصه جهاد فرهنگی است. ایشان چهره ملی و نامدار ایرانی است که قریب به نیم قرن در متن فرهنگ و ادب ایران حضور داشته است. او در کارنامه فرهنگی خود سابقه همکاری و همفکری با علامه شهید مرتضی مطهری و بسیاری از شخصیت‌های برجسته تاریخ معاصر ایران را دارد.
وی افزود: همچنین در دانشگاه تهران فلسفه تدریس و کتاب‌هایی در این زمینه نیز ترجمه کرده اند. لازم به ذکر آنکه ترجمه جناب دکتر حداد عادل از کتاب تمهیدات امانوئل کانت برنده جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران شده است.

نسیم گیلان

بخشی‌زاده با اشاره به نقش قرآنی حداد عادل اظهار کرد: ایشان از مترجمان و پژوهشگران قرآنی هستند و ترجمه قرآن را از سال 82 آغاز و در سال 90 به اتمام رساندند. استاد بهاءالدین خرمشاهی این ترجمه گرانقدر را یکی از سه ترجمه برگزیده قرآن به زبان فارسی می‌دانند. پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان، به دلیل فعالیت‌های سیاسی محکوم به زندان شد. بعد از انقلاب و در دهه 60 نقش کلیدی در تعریف کتاب های درسی جدید برای مدارس داشت و بیش از دو دهه ریاست فرهنگستان زبان و ادب فارسی را عهده دار شد و در کارنامه خود ریاست مجلس شورای اسلامی را نیز به ثبت رساندند. در سال 93 نشان افتخار جهادگر عرصه فرهنگ و هنر به ایشان اهدا شد. همچنین مواضع شفاف ایشان نسبت به فتنه 88 در حالی است که بسیاری از چهره ها و اشخاص خاص، مواضع چند پهلو در پیش گرفته یا سکوت اختیار کرده بودند.
معاون صدا همچنین خاطرنشان کرد: دکتر حداد عادل در مسیر انقلاب همواره خود را در معرض هجمه های گوناگون قرار داد و منافع ملی را همواره بر منافع شخصی مدنظر می گرفت. وی عضو عالی شورای انقلاب فرهنگی، نویسنده شاعر، ادیب، استاد فلسفه، مشاور عالی رهبر معظم انقلاب، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نظارت بر دانشنامه جهان اسلام از دیگر فعالیت‌های ایشان است. از این رو نیز ایشان مردی از جنس انقلاب و عرصه جهاد فرهنگی است.
**** 
در ادامه، علیرضا حبیبی مدیر رادیو فرهنگ طی سخنانی با اشاره به اینکه رادیو فرهنگ حسب مأموریت ذاتی خود با فرزانگان و نام آوران عرصه فرهنگ، هنر و ادب ایران برای تبیین و ترویج فرهنگ و تمدن ایران اسلامی دست دوستی فشرده است، بیان کرد: گنجینه ارزشمندی از فرهنگیان، صاحبان اندیشه که آثار گران بهای آنها رهنمون جامعه و کانون ترقی و هدایت هستند، در رادیو فرهنگ برنامه های مختلفی دارند.
حبیبی تصریح کرد: رادیو فرهنگ با مخاطبان فرهیخته خود، قریب به یک دهه درس های مثنوی معنوی مولوی را پنجشنبه ساعت 23 به روایت استاد فرهیخته گرامی دکتر غلامعلی حداد عادل پخش می‌کند. اکنون نیز این مجموعه برنامه به 500 عدد رسید که همگی در قالب 10 لوح فشرده طراحی شده است.
مدیر رادیو فرهنگ سپس درباره آیین فرزانگان فرهنگ هم توضیح داد: تاکنون از علامه مهدی محقق و تلاش‌های ایشان در حوزه فرهنگ ‌و ادب تقدیر کردیم. همچنین رادیو فرهنگ به پاس این سالیان همسفری و هم سخنی با شرح شریف مثنوی و تدوین این مجموعه ارزشمند و فاخر در قالب کتاب صوتی و درسنامه رادیویی در قامت آیین فرزانگان فرهنگ از دکتر حداد عادل را داشته است.
****
در بخشی دیگر از این مراسم، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: دکتر حداد عادل همواره در مسیر دفاع از ولایت و انقلاب با صیانت مثال زدنی به راه خود ادامه داده است. وی به عنوان شخصیتی علمی و فرهنگی سالیان سال در عرصه های مختلف با کمترین لرزشی در راهی که به آن ایمان داشته، استوار قدم برداشته است و این فرهیخته متواضع همچنان پرتلاش و خستگی ناپذیر در مسیر دفاع از ولایت و انقلاب اسلامی به راه روشن خود ادامه می دهد.
وی در ادامه همین سخنانش به ذکر خاطره‌ای از حداد عادل اشاره کرد و افزود: در دوران دانشجویی، وقتی مصاحبه دکتر حداد عادل با مقام معظم رهبری در موضوع شهید مطهری را مطالعه کردم، مجذوب قدرت بیان و تسلط ایشان بر مباحث مطرح شده در آن مصاحبه شدم.

نسیم گیلان

اسماعیلی در پایان خاطرنشان کرد: ایشان مسیر طولانی در حوزه سیاست طی کرده اما همیشه جنبه فرهنگی شخصیت وی ارجح و برجسته بوده است. در واقع دکتر حداد عادل با شجاعت مثال زدنی از آرمان های انقلاب اسلامی صیانت کرد که مورد هجمه قرار گرفتن چهره فرهنگی، بهای فداکاری های ایشان در حوزه سیاست است.
در ادامه غلامعلی حداد عادل نیز ضمن خطاب قرار دادن جوانان و با اشاره به نقش مهم آنها در آینده کشور طی سخنانی اظهار کرد: در ذهن، فکر، دل و جان من دو چیز بسیار اساسی است که به عنوان ستون بنای کار، تلاش و زندگی من بر آن بنا نهاده شده است. یکی اعتقاد اسلامی و دیگری علاقه به ایران است که این دو را از هم جدا نمی دانم و در ذهن من بهم گره خورده اند. به نحوی که طی 50 سال گذشته در همه فعالیت ها، مدیریت موسسات فرهنگی و حتی کارهای سیاسی در انقلاب انگیزه من بر پایه این دو معنا و مقصود بوده است.
وی در ادامه با اشاره به نقش مهم نیروی انسانی کارآمد در پیشبرد کشور گفت: قبل از پیروزی انقلاب، تشخیص دادم مشکل ما در اداره کشور کمبود نیروی انسانی لازم است. امروز مشکل ما نه اقتصادی و نه سیاسی است، بلکه در درجه اول مشکل مدیریت داریم و در میان مدیریت ها از همه فقیرتر حوزه مدیریت فرهنگی است؛ در حالی که فرهنگ مانند هوا برای مردم لازم است و بیش از هر چیزی به مدیر فرهنگی متبحر احتیاج داریم. بنده بلافاصله بعد از پیروزی انقلاب و علی رغم دل بسته بودن به کار دانشگاه، تحقیقات فلسفی و مواردی از این دست، در وزارت آموزش و پرورش با هدف تربیت نیروی انسانی و مخصوصاً تربیت مدیر فرهنگی ورود کردم. همان انگیزه باعث شد که دبیرستان های فرهنگ تاسیس شود. در شرایط فعلی که در دانشگاه رسما تدریس ندارم، با افتخار معلم دبیرستان هستم و امروز از رادیو فرهنگ به همه مردم ایران عرض می کنم که در 77 سالگی در مدرسه به بچه های کلاس هفتم و هشتم و نهم تدریس می‌کنم و با آنها همنشین می شوم. در کلاس های درس وقتی به چهره هر کدام از این افراد نگاه می کنم، یک دانشمند فرهیخته خدمتگزار را برای آینده کشور می بینم. 
حداد عادل سپس با اشاره به اهمیت تعلیم و تربیت و نقش آن در آینده کشور تاکید کرد: به همه توصیه می کنم برای آینده ایران از مهدکودک، دبستان و دبیرستان شروع کنند و نیروی انسانی را تربیت نمایند. عشق بنده خواندن، نوشتن و کار علمی است، به همین خاطر من دو راه داشتم. نخست آنکه از مختصر استعدادی که خداوند به من داده استفاده کنم و در گوشه ای مطالعه کرده و کتاب بنویسم. این مسیری بود که خیلی ها رفتند اما راه دیگری هم بود که عمده وقتم را صرف رشد دادن جوان ها کنم و به جای اینکه تک نفره از جمع جدا و فقط به فکر خودم باشم، کاری کنم که جوان ها و نسل آینده گروه گروه پرورش یابند و وارد میدان شوند.
وی ادامه داد: گمانم این بود که راه دوم برای کشورم مفیدتر است و از این که بی اعتنا به سرنوشت دیگران باشم این مسیر را انتخاب کردم که از این اتفاق بسیار خوشحالم. همت ما باید صرف پرورش نسل آینده باشد. لازم است علاوه بر تشکری که از معلمانم دارم، از مرحوم پدرم یاد کنم، زیرا ایشان نکات زیادی به من آموخت. شغل پدر من با فرهنگ و ادبیات تناسبی نداشت. زمانی که من 10 سال داشتم پدر راننده کامیون بین شهری بود اما در همان 10 سالگی بنده بارها پای شعر خوانی های ایشان می نشستم و ترجیح بندهای هاتف اصفهانی را از زبان او می شنیدم. همچنین جا دارد از مادر عزیزم، همسرم و خانواده که همه باعث افتخار بنده هستند و به من محبت کردند، قدردانی ویژه کنم.
***
دکتر خطیب زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه نیز در این مراسم گفت: افتخاری برای بنده است که در مقام شخصی خودم به عنوان دانشجوی علاقه مند به زبان و ادبیات فارسی و یکی از دیپلمات هایی که در حوزه ایران فرهنگی کار می کند، در اینجا حضور پیدا کرده ام. همچنین در جایگاه مقام نماینده وزارت امور خارجه از تمامی زحمات دکتر حداد عادل که برای اعتلای نام ایران، فرهنگ و تمدن ایران اقداماتی در گستره بزرگ "ایران فرهنگی" و نه‌ تنها جغرافیایی که همه می‌شناسیم، اقداماتی مهم انجام دادند تقدیر کنم.
وی با اشاره به نقش حداد عادل اظهار کرد: مقام معلمی بسیار رفیع است و هرکسی نمی تواند به این جایگاه برسد. دکتر حداد عادل از نسلی است که در ادب، فرهنگ، سیاست، علم، هنر و دانش زحمات زیادی کشدند. درخشش ایشان در حکمت ایرانی جلوه‌گری می‌کند. ایشان فرزند خلف حکیمان و سنت حکمت در ایران هستند و لذا قرآن پژوهی می کنند، مطالعاتی در علم فیزیک داشته‌اند، تفسیر مثنوی می کنند، فلسفه کانت را به بهترین وجه برای شما می‌گویند که همه اینها نشان از حکمت ایرانی و شخصیت بزرگ ایشان است. 
خطیب زاده همچنین با اشاره به آثار مهم ادبی و نقش موثر آنها بیان کرد: آنچه که دکتر حداد عادل نشان داد نه تنها تأسیس بنیاد سعدی، بلکه راه انداختن نهضتی است برای اینکه زبان فارسی در جهان هم جایگاه خود را پیدا کند و هم استانداردهای خود را به دست بیاورد. ایران مدیون زحمت دکتر حداد عادل و فرهنگ و ادب فارسی مدیون فعالیت ایشان هستند.
****
در بخشی دیگر از مراسم نکوداشت حداد عادل، بهاءالدین خرمشاهی عضو پیوسته فرهنگستان زبان و ادب فارسی با اشاره به حضور و نقش‌ آفرینی حدادعادل در چندین سازمان و نهادهای علمی و فرهنگی و ادبی همچون بنیادسعدی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی و شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: ایشان نهادها و سازمان ها را انتخاب نکردند، بلکه نهادها و سازمان های علمی، فرهنگی و هنری با افتخار ایشان را برگزیدند.
وی در عین حال "شرح مثنوی" حداد عادل را یکی از آثار ارزشمند و بزرگ ایشان عنوان کرد و گفت: استاد حدادعادل با اینکه فیلسوف هستند شرح مثنوی را ابرفلسفی نکردند و کارهای عرفانی و صوفیان نکردند، ادبیات زده نکردند و همواره متعادل و معتدل و همه‌ فهم کردند، یعنی برای آنها که طلب و خواهش در دلشان پیدا شده است، صاحب دل و صاحب نظری چون استاد حداد عادل درس ها را به 500 جلسه رساندند و گفتند.
****
سپس علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نیز در سخنانی کوتاه تاکید کرد: دکتر حداد عادل صاحب نظر در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است و تلاش گسترده ایشان در زمینه های مختلف و آراستگی ایشان به ویژگی های ارزشمند و جاذبه هایی که در اذهان گروه های علمی، سیاسی و جوانان است، باعث شده است بتوانند در گروه های مختلف اثرگذار باشند. ایشان فردی متدین، متعهد، انقلابی، ولایتمدار، بسیار امیدوار، خوش بین به آینده، و صاحب نظر در همه زمینه های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی است.
****
مجتهدی حسینی، دبیر فرهنگستان زبان و ادب فارسی آخرین سخنران آیین نکوداشت حداد عادل بود.
وی گفت: بصیرت و دوراندیشی در حوزه علم و ادب ویژگی قابل توجه دکتر حداد عادل است. 35 سال پیش و در روزگاری که دستگاه ویدئو پدیده‌ای ممنوع و نامبارک و رایانه ناشناخته بود، دکتر حداد عادل تمام توانش را به کار گرفت تا به همه بباوراند که آموزش رایانه، در آینده امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است. ایشان در زمان جنگ تحمیلی هم، همت گماشت تا بر همه بقبولاند که برای رسیدن به فردا، تربیت فرداییان فریضه است و برای افروختن مشعل آموختن، باید المپیاد های علمی و ادبی از مدارس آغاز شود. او همواره تربیت فرزندان متخصص و متعهد برای ایران را ماموریت اصلی خود می دانست تا ایران آبادتر و بلند آوازه تر و الگوی جهان اسلام شود.
مجتهدی حسینی در پایان با اشاره به ساخته و پرداخته شدن بیش از 300 کتاب مرجع و بیش از 60 هزار واژه فارسی در سومین دوره حیات فرهنگستان زبان و ادب فارسی، خاطرنشان کرد: این کارنامه روشن حاصل نمی شد، مگر به مدد همراهی دو بال علم و ایمان دکتر حدادعادل.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/327898/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سیلاب برای قطار تهران-گرگان دردسرساز شد

تاثیر سفر‌های نوروزی در بازار مسکن شمال

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

بی احتیاطی جان راکب موتورسیکلت در صومعه سرا را گرفت

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، 6 اردیبهشت 1403

نکوداشت کاشف السلطنه فردا در لاهیجان

در حوزه ارائه خدمات الکترونیکی به رشتوندان اتفاقات خوبی صورت گرفته است/گام های موثر مدیریت شهری در ممیزی املاک

توقیف موتورسیکلت میلیاردی قاچاق در آستانه‌اشرفیه

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

آسمان گیلان تا هفته آینده صاف و آفتابی است

آشیانه ساختن پرستو‌های دریایی در تالاب بین المللی انزلی

پیشرفت 90 درصدی پروژه محور آستانه اشرفیه به کیاشهر

تالاب انزلی، میزبان بیش از هزار پرستوی دریایی

اجرای کارگاه آموزشی پیشگیری از غرق شدگی در گیلان

مشاهده گله گوزن قرمز در جنگل‌های هیرکانی لنگرود (فیلم)

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

مشارکت مردم بندرانزلی در سامانه هوشمند تفکیک زباله از مبدا

گیلان باید تحت پوشش فیبر نوری قرار گیرد

محفل مشق حماسه به مناسبت عملیات «وعده صادق» در رشت برگزار شد

شهر پره سر نیازمند تخصیص زمین برای تولید کود آلی از زباله‌ی تر است

درخواست سازمان جهاد کشاورزی از شالیکاران گیلانی

آغاز توزیع تخم نوغان از شنبه در گیلان/ قیمت هر جعبه 28 هزار تومان

نگاه مطالبه‌گر در حوزه فرهنگ و هنر تحول‌ آفرین است

آغاز به کار مرکز خدمات جامع سلامت فارابی کیش در گرامیداشت هفته سلامت

افتتاح پایگاه سلامت خانواده با محوریت مادر وکودک درمجتمع مسکونی مهستان کیش

معرفی نامزدهای ایرانی کتاب‌ برای کودکان با نیازهای ویژه

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

ضرورت معرفی جلوه‌های ایثار و شهادت به نسل جدید

اجرای 35 کیلومتر فیبر نوری در آستانه اشرفیه و بندر کیاشهر

56 دستگاه خودرو سرقتی در گیلان کشف شد

مازندران قهرمان جوانان و گیلان قهرمان زیر 23 سال آب‌های آرام شد

لزوم استفاده از ظرفیت‌های استانی در ساخت موزه دفاع مقدس

پروژه های عمرانی گیلان سرعت می گیرد/ زباله سوز رشت نیازمند اعتبار 2000 میلیاردی

الزام فرهنگ‌سازی برای کتاب‌های الکترونیکی

صحبت های دلنشین دکتر کاکاوند در مورد قدرت

درخواست خصمانه آرژانتین از پاکستان و سریلانکا علیه ایران

ویدئوی از خط تولید لوازم آرایشی اورجینال در پاکستان!

خانواده شهدا پرچمداران اصلی ایثار و شهادت هستند/ نسل امروز نیازمند آشنایی با شهدا

آسمان گیلان تا هفته‌ی آینده صاف و آفتابی

کشف 56 دستگاه خودرو سرقتی در گیلان

تجلیل از فعالان طرح حجاب و عفاف

توزیع تخم نوغان در 9 شهرستان گیلان از شنبه

کشف 56 خودرو سرقتی در گیلان

ما دو جور بخشنده داریم!

یکی از 4 سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت

«آستاراچای» غنی‌ترین بانک ژنی آبزیان گیلان

شاعرانه/که درد عاشقان آنجا به جز شیون نمی‌دانم