نسیم گیلان

آخرين مطالب

پژوهشگر صلح‌دوستی و استاد دانشگاه:

دوستی بالاترین ارزش انسان و اساس وحدت است منطقه آزاد کیش

دوستی بالاترین ارزش انسان و اساس وحدت است
  بزرگنمايي:

نسیم گیلان - محمدجعفر امیرمحلاتی پژوهشگر صلح‌دوستی با تاکید بر لزوم عبور از خطوط موازی و به‌هم رسیدن، تصریح کرد: کشوری چون ایران باید با تدوین و تدریس دروس دوستی‌پژوهی، مرکز میانجیگری برای حل و فصل اختلافات در منطقه و تمام جهان باشد.

به گزارش روابط‌عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش، استاد دانشگاه و دیپلمات سابق ایرانی، با بیان این مطلب که مهربانی کیش، انسان را مات می‌کند، با تاکید بر سابقه‌ی تدریس 20ساله‌ی الهیات ِ صلح و روابط بین‌الملل در زمان جنگ اظهار داشت: کیش منطقه‌ی آزاد نام گرفته و یک پایگاه دوستی جهانی و روابط بین‌الملل به‌نظر می‌آید.
محمدجعفر امیرمحلاتی افزود: ایران ظرفیت تمدنی تاریخی بی‌نظیری در دنیا دارد و مرکز میانجیگری در روابط جهانی و ضوابط منطقه‌ای می‌باشد. 
وی تصریح کرد: هیچ پیامبری به اندازه‌ی حضرت ختمی‌مرتبت، در سیره و گفتار و عمل خود، مهربانی را سعادت دو دنیا نشان نداده است و اولین کسی که حقوق بشر را شناخت و آموخت و قهرمان تاریخی‌اش، امام جعفر صادق علیه‌السلام می‌باشد؛ دقیقا دو موردی که جهان امروز کم دارد.
این دانشور منتخب در مطالعات اسلامی و الهیات صلح در دانشکدهٔ مطالعات مذهبی با اشاره به خاطره‌ای در یک کلیسا با حضور نمایندگان ادیان و مذاهب مختلف، گفت: در آن نشست که همزمان با شب‌یلدا بود با شرط پذیرایی همه‌ی مدعوین با انار، حاضر به سخنرانی شدم و هنگام ایراد سخن، به صحبت یک خاخام مبنی بر ادعای سحرآمیز و ثابت‌بودن عدد دانه‌های انار در کتاب‌های دینی‌شان و کذب بودن آن اشاره کردم و به این نتیجه رسیدم که اولا معجزه‌ی الهی در ثوابت نیست و به تنوع در جهان بستگی دارد و این از لحاظ فلسفی نگاه مهمی است.
عضو امنای بنیاد فرهنگی ایلکس، جهان را چون انار کروی، و مردم را به دانه‌های آن تشبیه کرد و ادامه داد: دومین نتیجه‌ای که گرفتم بعد از باز کردن انار و کنار یکدیگر نشستن دانه‌های انار بدون جنگ بود، و شرمسار شدم که کشوری چون آمریکا صادرکننده‌ی سلاح‌های جنگی به جهان است. 
وی که دارای کرسی نانسی شروم‌دای در مطالعات خاورمیانه و شمال آفریقا در کالج برلین می‌باشد، با اشاره به تصمیم دولت‌های انگلستان و ژاپن مبنی بر تاسیس وزارت جدیدی با عنوان "وزارت امور تنهایی" به دلیل بحران‌های روانی، تاکید کرد: دو کشور صنعتی در دو جغرافیا و فرهنگ کاملا متفاوت به دلیل افزایش آمار خودکشی در جامعه‌هایشان تصمیم به تاسیس چنین نهادی گرفتند. 
محلاتی به وجود حدود هشت جنگ در خاورمیانه از مرزهای افغانستان تا نیجریه اشاره کرد و افزود: جنگ‌ها اموری عادی شده و چنین جهانی باید در مقابل پیامبران ابراهیمی از خود شرمسار باشد.
او همچنین به حس ناامنی مردم و سرگردانی تعداد زیادی از آنان در آب‌های مرزی و ابتلای به کرونا به علت خشونت‌ بی‌حدوحصر با طبیعت اشاره کرد و گفت: ما در جنگ تحمیلی هشت‌ساله این تنهایی‌ها و جنگ‌ها را لمس کرده‌ایم.
وی با تاکید بر گمان دوهزارساله‌ی غربیان مبنی بر معنای سعادت در تنهایی، افزود: بعد از جنگ جهانی دوم بود که دموکراسی و آزادی را برای ایجاد صلح کافی ندانسته و دوستی‌پژوهی را به عنوان رشته‌ای جدی در محافل آکادمیک در نظر گرفتند و جهان فهمید که پایه‌ی تمدن، دوستی است.
محمدباقر محلاتی، ارسطو را از اولین فلاسفه‌ی دوستی عنوان کرد و گفت: طبق نظریه‌ی وی در جامعه‌ی مبتنی بر دوستی، نیازی به عدالت نیست اما در جامعه‌ی مبتنی بر عدالت، همچنان به دوستی نیاز است.
وی افزود: ارسطو معتقد بود "اگر با همه دوست باشید، بدان معناست که با هیچ‌کس دوست نیستید" و این بدان مفهوم بود که دوستی توجه خاص می‌خواهد، اما حدود دو هزار سال بعد، یک معلم مسیحی پاسخ وی را داد و گفت: "چون انسان موجودی نامیرا و نامحدود است، در هر دو جهان فرصت مهرورزی به دیگران را دارد" و خردهای برخاسته از دین اسلام نیز موید همین مطلب است چنانچه رسول اکرم 1400 سال قبل از این فیلسوف، دوستی را نیمی از دین‌ورزی دانسته است و در قرآن کریم، خروجی عمل صالح، مهربانی عنوان شده است.
این پژوهشگر صلح‌دوستی با برداشت از قرآن کریم و بیان این مطلب که انسان‌ها به اندازه‌ی نامهربان‌بودنشان، بی‌دین هستند و عمل صالح ندارند، تصریح کرد: امیرالمؤمنین دوستی را نیمی از عقلانیت دانسته و امام جعفر صادق توصیه به افزایش نامحدود دوستی کرده‌اند.
وی ارزش انسان را در نگاه فلاسفه‌ی غرب در اندیشیدن و کارکردن عنوان و تصریح کرد: فلاسفه‌ی ایرانی با نگاهی عالی‌تر، دوستی را ارزش انسان می‌دانند چنانچه خواجه‌نصیرطوسی، اصالت پیوند و رابطه را اساس وحدت عنوان کرده است.
محمدجعفر امیرمحلاتی در پایان با تاکید و توصیه بر لزوم عبور از خطوط موازی و به‌هم رسیدن، تصریح کرد: کشوری چون ایران باید مرکز میانجیگری برای حل و فصل اختلافات در منطقه و تمام جهان باشد و دوستی‌پژوهی و میانجیگری باید به عنوان دروس و رشته‌های اصلی آکادمیک تدوین و نهادهای دوستی تاسیس شوند تا به جهان‌بینی مطلوب خود برسیم.
جشن میلاد پیامبر اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و امام جعفر صادق علیه‌السلام با حضور مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش و مدیران معاونت‌های سازمان، شامگاه شنبه اول آبان در تالار شهر برگزار شد.

لینک کوتاه:
https://www.nasimegilan.ir/Fa/News/304281/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

محاکمه دوباره کارگردان متهم به تجاوز

اطلاعیه مهم تامین اجتماعی درباره سن بازنشستگی

اتفاق خبرسازی که برای هنجارشکن‌ های اینستاگرام افتاد

سندروم «مسئله با پدر» در کمین دختران

ایثارگری‌های جبهه مقاومت ‌برای نسل جدید بازگو شود

جلوه‌های منحصر به‌فرد از سرزمین بهشتی گیلان + فیلم

عبور از اروند اوج شکوه رزمنده‌های گیلان در عملیات والفجر 8

ای مرغ سحر عشق ز پروانه بیاموز

لایروبی بیش از نیمی از انهار کشاورزی شهرستان رشت

اعزام اولین کاروان سفر عمره مفرده از گیلان

نمایش توان فنی و مهندسی ایران در سریلانکا

نوسان قیمت طلا و سکه در بازار رشت تا ساعت 10

آدمی حسرت سرگردونه

شعرخوانی زیبا از دکتر کاکاوند

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با فرمانده تیپ 37 سپاه اردبیل دیدار کرد

سومین دیدار چهره به چهره سال 1403 مدیر کل بنیاد شهید خراسان رضوی با 60 تن از جامعه معزز ایثارگری

بارش‌های رگباری باران در گیلان

راه اندازی شعبه ویژه قضایی رسانه‌ها درگیلان

سازمان منطقه آزاد کیش پیگیر حقوق مودیان مالیاتی است

رویکردی متفاوت دربزرگترین گردهمایی بین المللی فعالان گردشگری درکیش/ پوستر نمایشگاه بین المللی گردشگری کیش رونمایی شد

دستگیری باند سرقت از کتابخانه‌ها!

چگونگی بازیچه‌شدن ذهن ما توسط منوی رستوران‌ها

صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در گیلان

توصیه مهم اژه‌ ای به فراجا درباره حجاب

آغاز فرایند انتخاب واحد‌های نمونه صنعتی و معدنی استانی و ملی

لزوم بهره گیری از ظرفیت هنر دراجرای کنگره 8000 شهید گیلان

داستانک/مادر آلزایمری

لزوم استفاده از ظرفیت هنر در برگزاری کنگره 8000 شهید گیلان

تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، 4 اردیبهشت 1403

5 مصدوم بر اثر برخورد خودرو با گاردریل در آزاد راه قزوین - رشت

استقرار هوای خنک تا چهارشنبه در گیلان

استقبال گردشگران خارجی از 5 شهر گیلان

مراسم روز جهانی زمین پاک در خانه محیط زیست آستارا

روند عادی تردد کامیون ها در آستارا

سرپرست جدید اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آستارا معارفه شد

شهروند رشتی مأمور قلابی را لو داد

جمع‌آوری و دستگیری معتادان و سوداگران مرگ در لنگرود

نمازم قضا شد

از گفته خود دلشادم

استفاده از ظرفیت اتحادیه آیورا در توانمندسازی زنان

راه اندازی شعبه ویژه رسیدگی به پرونده‌های رسانه‌ها

شناسایی و دستگیری مامور قلابی در رشت

آخرین سنگر فرو ریخت: پشت کردن کاپیتان به تن‌هاخ

مهلت ثبت ارزیابی واحد‌های نمونه صنعتی و معدنی تا 20 اردیبهشت

قطعی 12 ساعته گاز در برخی مناطق رشت و خمام

سخن زیبای حسین پناهی در مورد پول

بازداشت عاملان جنایت در برج 20 طبقه مسکونی

اولین نشست شورای اداری اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز/ تکریم ایثارگران یکی از مهم‌ترین اولویت‌های کارکنان است

ضرورت بازخوانی و تبیین حماسه های دوران دفاع مقدس برای جوانان و نوجوانان

ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی در گیلان